Városmajori futókör

A parkfelújítás második ütemében alakították ki az 585 m hosszú, 140 cm széles városmajori futókört.

Pokorni Zoltán Hegyvidék polgármestere Pokorni Zoltán Hegyvidék polgármestere és a Nike futókör az új budapesti futópálya felavatásán A futópálya átadása

A 2014-ben átadott pálya az esti órákban is használható, mert a futókör a közvilágítási oszlopok közelében helyezkedik el.

A futókör átadásán Dr. Váczi János, a kerület alpolgármestere hangsúlyozta, hogy fontos szempont volt, hogy minél kisebb zöldfelületet érintsen a beruházás. Reméli, hogy a kerületben élők örömmel fogadják, hogy tovább bővült az ingyenesen elérhető sportolási lehetőségek köre.

A pálya öntött gumi felhasználásával készült, 2 cm vastag ütéscsillapító réteg (SBR) és 1 cm kopóréteg (EPDM) kialakításával. Előnye, hogy homogén felület alkot, környezeti hatásokkal szemben pedig ellenálló. Az elkészült burkolat teljesen vízáteresztő rétegrenddel készült, így állandó használatot biztosíthat a sportbarátoknak, illetve a természetes környezetben sportolni vágyóknak. További előnye, hogy a gumiburkolat kedvező hatással van a futók, kocogók ízületeire.

Nike futókör a Városmajorban Nike futókör a Városmajorban
A futókört a Nike+ Run Club futói avatták fel. Az eseményen több tucat lelkes amatőr futó vett részt.

A Nike Futóklub célja, hogy motivációt nyújtson a leendő futóknak, és plusz energiát adjon azoknak, akik már megszerették e sportot. Az ingyenes edzéseken bárki – edzettségi szinttől függetlenül – részt vehet, őket szakképzett trénerek segítik. A Nike Futóklub a tervek szerint a jövőben rendszeresen szervez edzéseket a Városmajorban.

Koós Erik pályacsúcsa a városmajori futókörönAz első pályacsúcsot Koós Erik (1 perc 36 mp) futotta, aki 2013-ban az országos atlétikabajnokságon a 4x200 méteres váltó tagjaként felnőtt országos bajnok lett.
(képek: Sárközy György, a Hegyvidék Újság fotósa.)

Tavaly a Hegyvidéki Önkormányzat a Fővárossal közösen felújította a Városmajori Parkot. A parkfelújítás első ütemében biztonságosabbá vált a Városmajor, ugyanis a közbiztonság javítása érdekében az önkormányzat 13 térfigyelő kamerát adott át és bővítették a közvilágítási hálózatot is. Sétányokat, zöldfelületeket újítottak meg, átépült a templom mögötti fogadótér, új, zárt kutyafuttató épült, továbbá bekerítették a fogaskerekű vasút járműtelepe mellett található, meglévő futtatót. Itt készült el Magyarország első parkour-pályája és ezen kívül szabadtéri fitneszgépek és pingpong-asztalok, valamint felújított teniszfal és focipályák is várják a sportolni vágyókat a megszépült parkban.

A futókört mindenki szabadon és ingyenesen használhatja, tilos azonban biciklivel, gördeszkával, rollerrel, görkorcsolyával, illetve bármilyen járművel és szöges cipővel rámenni a gumiborításra, továbbá a kutyákat is távol kell tartani. A használat rendjéről táblák segítségével tájékoztatják a futókat.

futók futnak a budapesti Városmajor futópályán
Futók az új futópályán. fotó: MTI.

Budapest Városmajor

Videó betöltése...

4-es metró

Kalkulátorok: Futósebesség számítása

További budapesti futópályák:

Margitszigeti futópálya

Futás a Népligetben

Normafa futás

A 2018-ik év összes futóversenye: futóversenyek 2018
A 2019-ik év néhány futóversenye: futóversenyek 2019

- Futás.Net -