Futóverseny és futó keresése:
 
Run in Hungary, Budapest

Kitörés 60, 35, 25

Kitörés Kitörés! Táv: 59.65 km Szint: 1810 m Szintidő: 17 óra ! Célbaérkezők aránya 2015-ben 86%. Rajt: Budapest, I.ker. Kapisztrán tér - Magdolna torony, a kitörés emléktáblánál Cél: Szomor, Iskola tornaterme Indítás: 16:30-19:00 óra
Kitörés!

II. Darufutás Félmaraton 2015

Fuss az ország egyik legszebb tájvédelmi körzetében. Minden évben egyszer megnyitják a futók előtt: Darufutás

4 Komp Futás - Szentendrei sziget

komp futás 20,15 kilométer futás 2015-ben a Szentendrei szigeten a 4 komp között: 4 Komp Közösségi Futás.

Hegyi Időfutam Budapest Bajnokság

2015. szeptember 27-én lezajlott a Hegyi Időfutam Budapest Bajnokság, VII. Pilis kupa II. forduló kerékpárverseny Esztergomban. Nagy létszámú előnevező, és helyszíni nevező gyűlt össze a Rajt kapu mögött. Összesen 191 fő vágott neki a 16 km-es távon meghirdetett versenynek. A versenyzők a rajtot követően 9 km relatív sík terep után Dobogókő meredek emelkedőjének vágtak neki, ahol 7 km-en keresztül átlagosan 8% emelkedővel kellett küzdeni. Néhol siratófalnak nevezett emelkedők a versenyzőket komoly erőpróbára kényszerítve tette emlékezetessé a hegy leküzdését. A versenyben az abszolút legjobb idővel Makács Gábor (31:45 idővel) Szerpentin K.E nyert a férfiak között, a nőknél a legjobb időt Király Mónika (34:00 idővel) Arbő-Aske Graz versenyzője érte el, Ők ketten lettek a Hegyi Időfutam Budapest Bajnokai. Az eredmények és a képek a www.bpkerekpar.hu oldalon elérhetőek.

Budaesti Kerékpáros Szövetség
Esztergomi Küllőszaggatők Kerékpáros Egyesület

New York City Marathon

2011. november 6. Vasárnap délután várhatóan mintegy 47 ezer résztvevővel rajtol Staten Island városrészből, majd New York híres városrészeinek (Brooklyn, Bronx, Queens, Manhattan) érintésével a Central Parkba érkezik a 42. ING New York Maraton mezőnye. A magyar idő szerint délután 15 órakor kezdődő versenyt az Eurosport élő egyenes adásban közvetíti!
New York City Marathon maraton futás
Esélyek, versenytörténelem, nagy küzdelmek:
ING New York City Marathon

7422 másodperc -
és magyar olimpia kvótákat érő eredmények

Wilson Kipsang kenyai maraton futó Frankfurtban
7422 másodcperc, azaz 2 óra 3 perc 42 másodperc kellett Wilson Kipsangnak a maraton teljesítéséhez, és csupán 4 másodperccel (23 méter) maradt el a világcsúcstól.

Kálovics Anikó és Rakonczai Bea ideje egyaránt megfelel a Magyar Atlétikai Szövetség olimpiai kiküldetési „A” szintjének ..

Frankfurt Maraton 2011!

Lubics Szilvia új csúccsal nyerte az Athén-Spárta ultramaratonit

Lubics Szilvia nyerte a nők versenyét az Athén-Spárta ultramaratoni futóversenyen. Lubics Szilvia már ötödször teljesítette sikerrel a 246 kilométeres futóversenyt. A 2011-es és 2013-as utáni győzelme után idén is elsőként, ráadásul új női csúccsal végzett az ultramaratoni futóversenyen. Időeredménye: 26 óra 53 perc 40 másodperc, amivel a brit Elizabeth Hawker 27:02:12 rekordját döntötte meg. A Spartathlon világ az egyik legkeményebb ultramaratoni versenye 36 órás szintidővel. A 2014-es Spartathlon sikeres magyar teljesítők névsora:
Lubics Szilvia, Nagy Katalin, Vajda Zoltán, Lőw András, Tóth Attila, Szőnyi Ferenc, Veress Béla, Kulcsár András, Sznopek József, Simonyi Balázs, Járosi Tamás, Máténé Varju Edit, Héjja Péter, Niedermann Péter, Csöre Ernő, Noszik János, Palásthy István, Sipos József, Deák László Attila.

KEVICZKY JÓZSEF KEREKPÁROS TELJESÍTMÉNYTÚRA 35, 70 és 120 kilométer 2015. szeptember 13.

Idén 12. alkalommal rajtolt el a Békásmegyeri McDonald’s étterem elöl a Keviczky József emlékére rendezett kerékpáros teljesítménytúra. A három távra összesen 198 kerékpáros nevezett, de a idén is a legnépszerűbb a 120 kilométer volt, ahol 89-en indultak. A Keviczky józsibácsi kerdvenc helyeit érintő túrán a 120 kilométeres táv kivételével a kizárólag a duna partján, síkon haladtak a kerékpárosok, de a legnagyobb távon is csak egy heggyel – Esztergomtól a Két-bükkfa nyeregig kellett felfelé haladni, majd innen legurulni a Békásmegyeri célig, amit idén a szembeszél nehezített. A Leányfalui Önkormányzat támogatásával a rövid táv fordítójában az ellenőrző állomásnál kerékpáros ügyességi pálya is várja a résztvevőket. A túrán nem csak saját kerékpárral, hanem az Árpád-hínál található BikeBerguson Kerékpárkölcsönzőben erre a napra bérelt kerékpárokkal is rajthoz álltak. Kerékpáros Klubunk 2015. évben - immár második alkalommal – hírdette meg Kerékpáros Teljesítménytúra Kupáját. A kupa keretében a három teljesítménytúránkon indulókat díjazzuk a teljesítésük alapján különböző méretű kupákkal. Az idei évben MINI: 11 fő - MIX: 28 fő -MAXI: 23 fő - EXTRÉM: 13 fő teljesített sikeresen.

Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klub

Teliholdfutam

Teliholdfutam Esztergom Az Esztergomi Futóművek Amatőr SE július 4-én, szombaton este rendezi meg a Dunaparti Futópartik elnevezésű futóverseny-sorozat harmadik, egyben legizgalmasabb fordulóját, az éjszakai Teliholdfutamot a Duna-menti kerékpárúton. Az egyre népszerűbb sportesemény 4 és 10 kilométeres távjaira még lehet nevezni.

Ta-Bu Kerékpáros Teljesítménytúra

Békás Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa A Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa idei második állomás a Ta-Bu Kerékpáros Teljesítménytúra 2015. június 28-án lesz. A Csillaghegyi rajthelyszínről 7-7:30 között indulhatnak a 200 kilométerre vállalkozók. Ezt követően 8-tól a 100 és 9-től a 30 kilométeren indulókon a sor. Az útvonal a tavalyi, a Pilisen átkelve a Pest Megyét elhagyva Komárom-Esztergon Megye dombjait kell leküzdeni. Bajnánál válik ketté a 100 és 200-as mezőny. A hosszabb távra vállalkozók Tatabánya és Tata érintése után Komáromnál érik a Dunát, majd Nyergesújfalunál ismét a hegyek felé fordulva Bajnára érkeznek ismét, hogy a 100-as táv útvonalába csatlakozva Úny, Solymár és Üröm érintésével visszaérkezzenek Csillaghegyre. A 30 kilométert választók, a Duna parti kerékpárúton tekerhetnek a Leányfalui hajóállomásig és vissza.

Zöldgömb 2015-ös program

Zöldgömb éves programja 2015-ben is sok érdekes programmal várják a futókat kerékpárosokat!

7 nap 7 maraton 7 kontinensen

7nap 7 maraton A Travel Channelen május 1-jén indul egy új műsor, amiben a műsorvezető 7 nap alatt 7 maratont fut le 7 kontinensen: Maratoni kihívás.

Békás Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa

Békás Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa Második alkalommal kerül megrendezésre a Békás Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa. A díjazásra mindenki jogosult és esélyes, aki teljesíti a sorozat három teljesítménytúrájának valamelyik távját.
2015. május 31. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra 35, 63, 103 km
2015. június 28. TA-BU K200 Kerékpáros Teljesítménytúra 35, 100, 200 km
2015. szeptember 13. Keviczky József Kerékpáros Teljesítménytúra 35, 70, 120 km

MINI 2x35 + egyéb vagy 3x35 kilométeres táv teljesítése
MIX A másik 3 kategóriába nem tartozó kombinációk teljesítése
MAXI A mindhárom túrán a 100 kilométeres távok teljesítése
EXTRÉM A mindhárom túrán a leghosszabb távok teljesítése

X. kerékvár-BÉKÁS Időfutam Budapest Bajnokság 2015

kerékpárverseny A reggeli kellemes idő után az első rajt időpontjára – szokás szerint – ismét feltámadt a szél és az egész verseny ideje alatt hol erősebben, hol gyengébben de fújt és nehezítette a rajthoz álló 345 versenyző versenyzését. A verseny tisztaságára idén is a CBF Honda Egyesület motorosai ügyeltek a számos versenybíró mellett, akiknek sajnos idén is akadt dolga a versenyzők szabálytalanságai miatt. Az idei év női Időfutam Budapest Bajnoka Király Mónika (Arbo-Aske Graz) lett 2,5 perccel jobb idővel a tavalyi győzteshez képest. A férfiaknál a Somogyi Gergely (G-Team) a tavalyi bajnoki győzelmet jelentő eredménytől 29 másodperccel elmaradva lett idén az első és így 2015. év férfi Időfutam Budapest Bajnoka. A dobogósok a Budapesti Kerékpáros Szövetség érmeit, a korosztályos első helyezettek a BKSZ kupái és a bajnoki mezek mellett támogatóink, a Dr. Kelen, a Nutrixxion és a Bike Cafe ajándékait vehették át. A X. jubileum alkalmával az első 100 előnevező a Fővárosi Önkormányzat támogatásával emblémázott technikai pólót is hazavihetett.

Kerékvár-BÉKÁS Időfutam Budapest Bajnokság

kerékpárverseny Kerékvár-BÉKÁS Időfutam Budapest Bajnokság Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2015. március 29-én.
Rajt helye: Szentendrei-sziget, Tahitótfalu vége tábla komp felé Útvonal: Tahitótfalu - Kisoroszi(fordító) - Tahitótfalu Táv: 18 km

Budapest Maraton

Budapest MarathonBudapest Maraton képek.

Maratonok hétvégéje szerte nagyvilágban: Boston, Párizs, Bécs, Milánó, Rotterdam

Kapkodhatjuk hétvégén a fejünket bőszen, illetve nyomogathatjuk a távirányítót, no meg a böngészőt a világhálón, ha naprakészen kívánjuk követni, hogy mi is történik éppen a maratoni futóversenyeken szerte nagyvilágban... Öt „kiemelt kategóriás” verseny is lesz egyszerre, a bostoni, a párizsi, a bécsi, a rotterdami és a milánói.

Milánó –Dóm, Bécs – Práter, Milánó –Dóm, Boston felhőkarcolói, Párizs – Eiffel-torony
(Rotterdam – Erasmusbrug, Boston felhőkarcolói, Párizs – Eiffel-torony, Milánó –Dóm, Bécs – Práter)

A négy maratoni versenyről:

Bécs Maraton.

Rotterdam Maraton

Párizs Maraton

Boston Maraton

Kenyai dilemmák

kenyai futóKomoly fejtörést okoz a kenyai szövetségnek a maratoni csapat összeválogatása a londoni olimpiára: kenyai dilemmák.Firenze Marathon

Firenze Marathon logoÚj sík -de kanyargós- pályán nem született pályarekord, azonban idén is sok (43) magyar futó vett részt a firenzei futóversenyen.
A magyar futók eredményei: Firenze Marathon.


Wilson Kipsang világcsúcsra tör a Frankfurt Maratonon

Egy hónappal ezelőtt Wilson Kipsang televízión nézte otthonában Patrick Makau berlini maratoni világcsúcsát (2:03:38), majd kijelentette, hogy ezt időt ő is megfutja... Olvass tovább: Wilson és Frankfurt

36. Amszterdam Marathon

Október 16-án vasárnap rendezik a 36. Amszterdam Maratont. Az Eurosport fél tíztől délig élőben közvetíti az eseményt! Beharangozó:
Amszterdam Marathon
Amszterdam Maraton 2011.

Magyar futók eredményei 2011:
magyarok futók Hollandiában.

Chicago Marathon Eredmények

Chicago Marathon Shobukhova
Az orosz Liliya Shobukhova a világ idei legjobb eredményét futotta.
A futóversenyen magyarok is részt vettek!

Chicago Marathon összefoglaló és eredmények.

Atlétikai VB nyolcadik és kilencedik zárónapja

marathon futás győztese Moszkvában Az atlétikai világbajnokság utolsó két napja.

Atlétikai VB 5-7 napja

Atlétikai vb moszkva
Az atlétikai világbajnokság ötödik-hetedik napja.

Atlétikai VB negyedik napja

nő futók futócipő nélkülAz atlétikai világbajnokság negyedik napja.

Atlétikai VB harmadik napja

Tirunesh Dibaba - moszkavi atlétikai világbajnokságon
Az atlétikai világbajnokság harmadik napja.

Atlétikai VB Moszka

Tirunesh Dibaba - moszkavi atlétikai világbajnokságon
Az atlétikai világbajnokság első két napja – Moszkva

Egymillió szurkoló!

45 ezer résztvevő és a korábbi tapasztalatok alapján több mint egymillió szurkoló:
Bank of America Chicago Marathon

Rekortán

Rekortán az atlétikai pályák anyagai
Mi az atlétikai pályák anyaga?  Kevesen tudják, hogy nem (feltétlen) rekortán. De akkor mi az a rekortán?
A rekortánról.

A világ legnagyobb maratonjai

2010. szeptember 26-án kerül megrendezésre a 25. Spar Budapest Nemzetközi Maraton. A 2009-es maratoni eseménynek több, mint 13 ezer résztvevője volt, a maratoni 42 kilométeres távot 2388 futó teljesítette, amelyből 1100 külföldi futó volt. Idén már most 2500 nevezőnél járunk..
Népszerű a budapesti maraton? Melyik a legnagyobb maraton? Megtudhatod a maratoni ranglistából.

- Futás.Net  -