Oldal: 1 / 1

Haránt boltozat probléma

Elküldve: 2016 dec. 14 szer., 12:52 pm
Szerző: Ada69
Kedves Barna!
Egy ideje észrevettem, hogy a jobb lábamon az öregujjam befelé áll. A talpamon is azon a részen van bőrkeményedés, ami szintén a haránt boltozat süllyedését mutatja. Futogatok, 8-10km-t heti kb 3 alkalommal. A cipőmben Sidas betét van, enélkül azonnal fáj a forgóm, bármilyen csúcs cipőben is.
Szándékomban áll szakembert felkeresni -most azt hiszem, meg is találtam:) - de addig is - bár szkeptikus vagyok, vettem egy éjszakai tépőzáras korrigáló sínt. Na most eddig nem fájt nekem ez a dolog, de mióta elkezdtem használni ezt az eszközt, 3-4 óra múlva felébredek a hasogató fájdalomra, és le kell vennem. Kb egy hétig használtam, de azt tapasztalom, hogy mintha be is lenne gyulladva tőle a valgus. Nem tudom, hogy a fájdalom hozzátartozik-e a hatásmechanizmushoz, de egyelőre nem merem tovább használni. Mi a véleményed?

Re: Haránt boltozat probléma

Elküldve: 2017 ápr. 01 szomb., 2:09 pm
Szerző: Éngyógytornám
Kedves Ada69!

Köszönöm a leírást és a képet. Ez segítség, hogy mire találkozunk át tudjam gondolni.

Ui.: egyelőre ne használd.

Re: Haránt boltozat probléma

Elküldve: 2017 okt. 05 csüt., 6:26 pm
Szerző: laclaclac
Kedves Barna,
Nekem is haránt boltozat problémám van a jobb lábamon, az öregujjam még nem áll ennyire befelé.A lábam 2. ujja az öregujj mellett leér és ha jól sejtem be van gyulladva. (Autóban gázadáskor érzem a sportcipő talpán keresztül.) Lábujjaim össze-vissza állnak, nem a 3. ízületek egyenes folytatásai. Lúdtalpbetétet hordok, ami túrázáskor is a túracipőmben van. Érdeme lenne sportbetétre váltani?
Azt vettem észre, hogy a haránt boltozat-kezdődő bütyök probléma miatt a járásom is megváltozott, kímélem a jobb lábam, így a bal csípőmön egy izom meghúzódott szerintem emiatt. Elég régóta fennáll, ülésnél is kényelmetlen
Az a kérdésem, hogy mit tudok a bütyök és a 2. lábujj 3. perce-lábközépcsont csatlakozásánál megjelenő fájdalommal kezdeni?
A bütyök kialakulását tornával meg tudom előzni? a torna lényege az öregujj és a 2. lábujj távolítása?
Interneten kaphatók mindenféle gyógyászati segédeszközök nappalra és éjjelre az öregujj irányban tartásához. Ezek mennyire hasznosak? pl. Valgosocks, lábujj távolság tartók
Mit tudnál ajánlani?
A biomechanikai vizsgálat mit takar? Az eredményét mire tudom használni?
Hagyományos gyógytorna tud a haránt boltozat, lúdtalp és esetlegesen kezdődő térd, csípő problémára megoldást?
Köszönöm a segítséget.
Üdv,
Laci.

Re: Haránt boltozat probléma

Elküldve: 2017 okt. 05 csüt., 8:11 pm
Szerző: Éngyógytornám
Privát leveledre reagálva válaszoltam.