Fájdalom a belső boka körül

a gyógytornász válaszol
Fórum szabályok
Az én gyógytornám.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz a gyógytornásztól.
aki válaszol: Hollós Barna gyógytornász
HTamás
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017 feb. 02 csüt., 8:15 am

Fájdalom a belső boka körül

Hozzászólás Szerző: HTamás » 2017 feb. 02 csüt., 8:35 am

Szia Barna,

Bokafájalommal kapcsolatban fordulnék hozzád. Január eleje óta a "Fájdalom a belső boka körül" cikkhez hasonló fájdalmakat érzek én is csak a Jobb bokámnál a futásaim alkalmával( 7 - 9km). Valószínű egy alkalommal túlterhelhettem a lábaimat, mert egy 16km túrát követő napon mentem futni. nem hagytam pihenni a patkóimat. 2 - 3 nap pihenés után a fájdalom elmúlik, majd a újra előjön ha futok. A cikkben gyógytorna és pihenés javallott. Felkerestem pár gyógytornász de hetek múlva tudnak időpontot adni. Sajnos ennyi időm nincs, mert el kellene kezdenem alapozni a tavaszi félmaratonokhoz. Jelenleg 2 hete off-n vagyok ergo egy métert nem futottam, valamint boltozaterősítő gyakorlatokat csinálok. A kérdésem az lenne, hogy mennyi pihenési idő kellene egy ilyen probléma megszüntetésésre, illetve mitévő legyek ha két hát pihenés után is előjön a fájdalom? Van esetleg valami sportkérm vagy ráolvasás stb ami segíthet? Értem, hogy türelem rózsát terem. Ha plussz 1 - 2 hét pihenés még kell akkor kivárom. Nem szeretném, hogy nagyobb baj legyen.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv: Tomi

Avatar
Éngyógytornám
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2011 júl. 18 hétf., 5:11 pm
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Fájdalom a belső boka körül

Hozzászólás Szerző: Éngyógytornám » 2017 ápr. 01 szomb., 3:02 pm

Kedves Tomi!

Látatlanul az a megérzésem, hogy relatív pihenéssel tölteném a kényszer pihenőt. Azaz nagyon változatos, mezítlábas mozgással. Főleg instabil felületeken végzett gyakorlatokkal.
A későbbiekben is fontos a futást kiegészítő stabilitást, ügyességet fejlesztő mozgás. Ez nem a boltozat erősítésről szól (bár az is része). Ehhez lehet igényes jól tervezett eszközöket is használni (jumper, stability board, stb.) Ez a túltereléssel szembeni ellenállóképesség alapja.

Budapesten, két helyen tudok olyan lehetőségről ahova érdemes lehet csatlakoznod. Ha érdekel írj ludtalp@icloud.com címre és megadom az elérhetőségüket.

Válasz küldése