Külső talpél fájdalma

a gyógytornász válaszol
Fórum szabályok
Az én gyógytornám.
Itt mondhatod el a tapasztalataid és kérdezhetsz a gyógytornásztól.
aki válaszol: Hollós Barna gyógytornász
leslestat
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2017 feb. 28 kedd, 9:37 am

Külső talpél fájdalma

Hozzászólás Szerző: leslestat » 2017 feb. 28 kedd, 10:34 am

Kedves Barna!

Segítséget szeretnék kérni hónapok óta tartó problémám megoldásában. Legalább 10 éve futok rendszeresen, hetente több alkalommal, minimum 10 km-t. Októberben elkezdett fájni a bal lábam (a kis lábujjam feletti részen a külső talpélen megduzzadt), előzményként reggelente egy ideje kissé merevnek éreztem a lábam, de hamar bemelegedett. Amint megjelent a fájdalom elhagytam a futást, elmentem ortopéd orvoshoz, aki talpi bőnye gyulladást diagnosztizált. Sajnos javulás helyett néhány hét múlva a másik lábam is fájni kezdett. Újabb orvos, ezúttal reumatológus, akihez lökéshullám terápia kapcsán kerültem. Ő ízületi gyulladásra gyanakodott, mindenféle vizsgálatok után (vérkép, röntgen, mr) azzal váltunk el, hogy az ő lehetőségei elfogytak. Ismét újabb ortopéd orvos, aki haránt boltozat süllyedést diagnosztizát, talpbetétet készítettek a lábamra kemény műanyagból, és azzal bocsátott el, hogy ez egy hónapig fájni fog, de rendbe jövök. Szokom a betétet, de a külső talpélem (főleg a bokacsont alatt a talp vonalában) megint erőteljesen fáj. Január óta szedek non steorid gyulladáscsökkentőt/fájdalomcsillapítót, jelenleg Aflamint, de ez sem segít, és persze a mellékhatások miatt nem is szeretném hosszú távon folytatni. Hol tudnám kivizsgáltatni, hogy mi lehet a probléma? (Magándokiknál jártam idáig is.) A mozgásra, a gyógytornára vonatkozik a következő kérdésem, én úgy érzem jó lenne (saját kútfőből csinálom is) egy szakemberrel egyeztetni speciális gyakorlatokról, de ezt egy orvos sem ajánlotta. Neked mi a véleményed?

Előre is köszi a választ!

Avatar
Éngyógytornám
Hozzászólások: 125
Csatlakozott: 2011 júl. 18 hétf., 5:11 pm
Tartózkodási hely: Budapest
Kapcsolat:

Re: Külső talpél fájdalma

Hozzászólás Szerző: Éngyógytornám » 2017 ápr. 01 szomb., 2:43 pm

Kedves Leslestat!

Két dolgot gondolok.

1, Valószínű nem gyulladásos eredetű a probléma. Amit az is alátámaszt, hogy nem reagált a gyulladáscsökkentő kezelésre. Inkább a folyamatos, ciklikus "rosszul használatra" adott válaszreakció tüneteit érzi.

2, Igen, szerintem is a speciális szempontok szerint végzett mozgásban és manuális technikákban van a megoldás. Jó lenne ha valakivel konzultálna aki látva és megvizsgálva Önt ebbe az irányba tudná elindítani.

Ez egy lehetőség: http://www.futas.net/gyogytorna/gyogyto ... endelo.php

Válasz küldése