Page 1 of 1

Répatorta

Posted: 2011 Jun 21 Tue, 3:55 pm
by icu
Vagy inkább csak sárgarépás süti
Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg margarin, 12 dkg darált dió, 14 dkg cukor, 10 dkg sima liszt, 10 dkg tejes kiőrlésű liszt, 1 cs sütőpor, 25 dkg reszelt sárgarépa.
Elkészítés: Margarint kikeverjük a cukorral, majd a tojásokat is belekeverjük. A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, majd beleszórjuk a tojásos keverékbe a dióval és a sárgarépával együtt, jól elkeverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és kb. 180 fokon 30-40 percet sütjük.
Megjegyzések: Az eredeti recept 20 dkg cukrot írt, nekem úgy túl édes volt. Valaki cukormázat ken a tetejére sütés után, úgy még nem próbáltam. Sütésnél érdemes figyelni, mert minden sütő más. Ez az adag egy kb. 20x30 cm-es tepsibe volt elég, kerek formában még nem sütöttem.