VII. Szigetköz Minimaraton 2010. május 24.

A Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub hetedik alkalommal rendezte meg a hagyományos futóversenyét, a Szigetköz Minimaratont. Ennek az utcai futóversenynek a legfontosabb célja, hogy az emberekkel megszerettessük a futást, a rendszeres testmozgást. Továbbra is a tömegsport népszerűsítése a legfontosabb, de ehhez szükségesek a neves versenyzők is, hogy a fiatalok példaképként tekinthessenek rájuk, lássák őket élőben is futni, versenyezni.

A versenyt május 16. vasárnapra tűztük ki, mindent erre az időpontra készítettünk elő. A verseny hetében szerdán borzalmas időjárást jeleztek az időjósok. Olyat kellet tennünk, amit még soha, el kellett halasztanunk a versenyt. Egy ilyen verseny átszervezése nagyon bonyolult, de azt gondoltuk, a futókért mindent. Május 16-án délelőtt 6°C, 80-100km/h szél és szakadó eső volt. Május 24. pünkösd hétfő lett az új időpont. Remek időjárás, szép napos idő fogadta a futókat.

A tavalyi évhez képest átszerveztük a programot a hatékonyabb lebonyolítás érdekében. Kilenc óra után 15 perccel indult a minimaraton a maga 15,7 kilométerével. Nagy örömünkre újra itt volt Major Józsi a hosszú távú triatlon, az ironman magyarországi egyeduralkodója. Nagyon sok jó futó állt a rajtnál, minden eddiginél nagyobb létszámban. A verseny nagyon érdekesen alakult, mert Major Józsinak komoly kihívója akadt Fonyó Sándor személyében és csak az utolsó kilométereken sikerült biztosítani a győzelmet, 18 másodperccel elmaradva a pályacsúcstól. A mezőny erősségét jelzi, hogy nyolcan futottak egy órán belül, eddig öt volt a legtöbb. De, hogy a mai nap se múljon el pályacsúcs nélkül, arról egy hölgy gondoskodott. Megtisztelte versenyünket a maratoni országos csúcstartó, nagyon sokszoros magyar bajnok, Földingné Nagy Judit. Jött, látott, győzött és futott egy parádés egy órán belüli időt, nagyon magasra emelve a női pályacsúcs színvonalát.

Mosonmagyarovár mini maraton  Minimaraton MosonMagyarovar Strucc futóklub férfi győztesek

Majd jöttek a kicsik, számunkra a legkedvesebb versenyszám, az ovis futás. 300 méter volt a táv. Soha ilyen sokan még nem voltak, az ajándékcsomagok mellé 93 érmet tudtunk kiosztani nekik, mert az természetesen mindenkinek járt. Ritkán látható örömmel és büszkeséggel viselték a későbbiekben, ezért érdemes futóversenyt szervezni. Több program is színesítette a kínálatot, aerobic, és a megszokott ugrálóvár mellett a kisvonatos városnézésre is mehettek a résztvevők.

Tizenegy órakor rajtolt a rövidebb táv a négy kilométer. Titkon bíztunk benne, hogy a verseny történetében először valamelyik versenyszán résztvevőinek indulóinak létszáma átlépi a bűvös százat. De, hogy a lépés ekkora lesz ezt mi sem gondoltuk, 96-ról 157-re. Nagy létszám nagyon sok fiatallal, remek futások, nagyon sok mosolygós arc jellemezte. Nagy örömünkre Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere is az indulók között volt és sikeresen végigfutotta a távot, példát mutatva városunk lakóinak.

Szeretnénk megköszönni támogatóink nagyvonalúságát, az anyagi és egyéb segítségüket, mert ez a verseny nélkülük nem jöhetett volna létre. A rendőrségi biztosítás kiváló volt, mint mindig, külön köszönet Makó László őrnagy úrnak a rendkívüli segítőkészségéért. Kedves futók, köszönjük, hogy eljöttetek az időpont változtatás ellenére is. Mi május 12-én, amikor döntöttünk a halasztásról, egy romhalmazt láttunk magunk előtt, ti építettétek újjá részvételetekkel ezt a versenyt. Várunk benneteket 2011-ben is.

Addig is a további sikeres versenyeket, sérülésmentes felkészülést kíván a

Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub

Strucc Futóklub Mosonmagyaróvár

A futóklub internetes elérhetősége:

Strucc Futóklub Mosonmagyarovar

http://www.struccfutoklub.hu

 
- Futás.Net -