A medve nem játék, a szaladás viszont az!

Tusnád Maraton

A 9. HRI Vitalion Tusnád Maraton 2017. június 10.-én, Székelyföld szívében, az Európai Unió legkisebb városából, Tusnádfürdőről rajtol és Európa egyetlen vulkanikus eredetű krátertavánál, a Szent Anna-tó partján ér véget.

A verseny nevével ellentétben „csak” 23 km hosszú, ami tehát közelebb áll a félmaratoni távhoz, mint a maratonihoz. A szervezők azért döntöttek mégis a Tusnád Maraton elnevezés mellett, mert a futóknak a 23 km-en felül még 900 méter szintkülönbséget is le kell küzdeniük. A kettő együtt pedig már hasonló megterhelést jelent, mint egy hagyományos maraton.

A 23 km-t egyéniben, illetve 2-3 fős váltóban is lehet teljesíteni, akik pedig nem akarnak futni a 8, ill. 16 km-es túra távok közül választhatnak.

Míg a versenyzőket az útvonalon öt frissítőállomás és négy zenei pont is segíti, (a több mint 100 gyermekből álló Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekarnak köszönhetően.), a célban az érem mellett egy tál gulyás és egy üveg sör várja őket. Ennek következtében igazi családi piknik alakult ki tavaly is a Szent Anna-tó partján. A díjátadó ünnepség után a futókat buszok szállítják vissza Tusnádfürdőre.

A versenyen résztvevők létszáma két évvel ezelőtt kezdett el meredeken növekedni és idén a szervezők már 600 körüli létszámra számítanak.

A verseny hagyományosan minden év júniusának első hétvégéjén kerül megrendezésre. 2017 azonban kivétel, mert idén erre a hétvégére esik Pünkösd is, ami miatt a verseny időpontja egy hetet csúszik. Ez viszont azt jelenti, hogy annak, aki szeret futni és egyébként is tervezi, hogy részt vesz a csíksomlyói búcsún, érdemes pár nap szabadsággal megtoldani a zarándoklatát, hiszen így a következő hét szombatján részt tud venni, a Csíksomlyótól csupán 32 km-re rajtoló, Tusnád Maratonon is.

Tusnád Maratonon futók

Nevezés és további infó: www.tusnad23.com

Rajt : 2017. június 10. 10:00

futók a dobogón

Tusnád Maratonon befutó

- Futás.Net -