Bejelentkezés 

Eger városi futóverseny a márciusi ifjak tiszteletére

Leírás Városi futóverseny a márciusi ifjak tiszteletére

Az egri Városi Diák Tanács (VDT) idén immár 9. alkalommal rendezi meg a különleges megemlékezést. A városunkban már hagyományosnak számító tavaszi futóverseny a Nemzeti Ünnephez kapcsolódik, az egri fiatalok a korosztályt kiválóan megszólító megmozdulása nagy sikernek örvend a középiskolások körében. Az 1848 méteres futásnak ebben az esztendőben is az Érsekkert ad otthont.
A résztvevők a helyszínen, a Zenepavilonnál regisztrálhatnak, ezután Rázsi Botond alpolgármester ünnepélyes keretek között nyitja meg a futóversenyt, amely külön megmérettetést tartogat a lányoknak és a fiúknak. Az első három helyezettet díjazzák mind a lányoknál, mind a fiúknál, jutalmuk érem, serleg és - szokás szerint - torta lesz. A távot sikeresen teljesítő fiatalokat frissítővel várják a célnál.

Az 1848 méteres futóversenyen évről évre több egri diák vesz részt, csaknem minden középiskola képviselteti magát, 2012-ben több mint 600-an álltak rajthoz. Az egri VDT tagjai már hetekkel a verseny előtt megkezdték a szervezést: kijelölték a távot, kiküldték a tájékoztatókat és a jelentkezési lapokat az intézményekbe.

A szervező VDT tagjai a város középiskoláiból kerülnek ki, a fiatalok egyéb kiemelkedő városi programokat is szerveznek kortársaiknak. A megközelítőleg 50 tagú egri Városi Diák Tanács programjaival a szabadidő kulturálit eltöltésére, kreatív foglalkozásokon való részvételre ösztönzi városunk fiataljait, és igyekszik érdekeiket is hatásosan képviselni az Egri Ifjúsági Kerekasztal, valamint a Civil Kerekasztal munkája során.
Dátum Pé, Március 15, 2013
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, Március 12, 2013 13:49 GMT
Megjegyzések Nincs