Bejelentkezés 

A mozgás éjszakája

Leírás mozgás éjszakája elnevezéssel tartanak sportrendezvényt június végén a fővárosban, hogy felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára – erről Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár beszélt csütörtök este egy budapesti sajtótájékoztatón.

A mozgáshiányos életmód következtében annyian halnak meg a világon, mint a dohányzás miatt. Még nem sikerült elérni, hogy a magyar emberek öt százalékánál többen mozogjanak rendszeresen – hívta fel a figyelmet Szócska Miklós.
Mint mondta, ha valaki hetente néhányszor húsz percet sétál, vagy valamilyen rendszeres testmozgást végez, tovább élhet.
A mozgás éjszakája elnevezésű rendezvény – amelyen ingyenes lehet részt venni – június 28-án 22 órától 29-én hajnali 4 óráig tart. A rendezvény helyszínei: az Andrássy út, a Hősök tere, a Városliget és Felvonulási tér.
A mozgás éjszakáján lesz egyebek mellett éjszakai futás az Andrássy úton, 5 és 10 kilométeres távval, kerékpártúra, evezés a Városligeti tóban, valamint lehet majd tollaslabdázni és asztaliteniszezni. Az éjszaka folyamán egyes uszodák is nyitva lesznek.
Helyszín Budapest
Dátum Szo, Június 28, 2014
Idõ 20:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Pé, Március 7, 2014 20:57 GMT
Megjegyzések Nincs