Bejelentkezés 

Fuss a magyar tannyelvű iskolákért

Leírás Fuss a magyar tannyelvű iskolákért
Jótékonysági futás a Kárpát-medencei magyar iskolákért

Pécs belvárosában rendezett jótékonysági futást a Rákóczi Szövetség Pécsi Tudományegyetemen működő helyi szervezete április 27-én. A „Fuss a magyar tannyelvű iskolákért!" elnevezésű akciót azzal a szándékkal rendezték meg, hogy felhívják a figyelmet a határon túli magyar iskolák helyzetére, valamint az anyanyelv megőrzésének fontosságára.
A verseny előtt a Rákóczi Szövetség egyetemi szervezetének elnöke köszöntötte a futókat és tolmácsolta feléjük Buzánszky Jenő és Grosics Gyula üdvözletét. Az aranycsapat legendás játékosai a rendezvény fővédnökei voltak.
A mintegy hetven futó egy motoros rendőr felvezetése mellett vágott neki a 2,5 km-es távnak. A futás a pécsi Kossuth térről indult, ahonnan a futók tettek egy kört a Belvárosba, s a Székesegyház érintésével, majd a Mecset mögött, végül a Király utcán elhaladva ugyan oda tértek vissza.
A Rákóczi Szövetség saját honlapján számolt be, hogy néhányan magyar és székely zászlóval álltak a rajthoz. A távot Bartha Gergely, a Pécsi Tudományegyetem orvosi karának székelyföldi származású hallgatója teljesítette legrövidebb idő alatt.
A befolyt nevezési díjakkal (mely egy személy számára 500 forint volt) a szervezők a Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programját támogatták, melynek fő küldetése, hogy ösztöndíjakat biztosítsa a magyar iskolát választó felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és délvidéki iskolások szüleinek.
A jótékonysági futás szervezői jövőre is megrendezik az akciót.
http://www.felvidek.ma
Helyszín Pécs
Dátum Vas, Április 27, 2014
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Ke, Április 29, 2014 10:47 GMT
Megjegyzések Nincs