Bejelentkezés 

II. Táltos Futás

Leírás II. TÁLTOS FUTÁS VERSENYKIÍRÁS

Időpont: 2015. április 11. (szombat)
Helyszín: Pogány GPS koordináták: 45.984381, 18.263366
Rendező: Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület
Elérhetőség: pecsitestkultura.hu
Főszervező: Lipcsik Zoltán elnök
A verseny résztvevői: mindazok, akik a versenykiírás tartalmát és feltételeit elfogadják
Táv: kb. 7 km
Kategóriák: egyéni, 4 fős csapatok (min. 1 nő versenyző),

Rajt: 11 óra
A résztvevők egyéni indítással (az indulók számának függvényében 15, 20, 30, 60 másodperc különbséggel) indulnak az előre meghatározott útvonalon. Elsőként a versenyezni vágyó egyéni és csapatok résztvevői indulnak, őket követik a távot "csak" teljesíteni kívánók.
Szintidő: 2 óra. A szintidő után beérkezett versenyzők(et) nem értékeljük.
Eredményhirdetés:
kb. 14.00 óra
Értékelés: nők és férfiak külön-külön 18 év alatti, 18-35 év, 36-45 év, és 45 év fölötti kategóriákban. A 4 fős csapatnál: a csapattagok helyezési számainak összege (az alacsonyabb helyezési szám dönt) adja a csapat eredményét. A csapattagokat az egyéni versenyben is értékeljük a nemüknek és koruknak megfelelő kategóriában.
Egyéni helyezések eldöntése: A versenyben részt vevők között a jobb időeredmény dönt.
Díjazás: A versenyben részt vevők közül az egyes kategóriák 1-3 helyezettjeinek díja (kategóriánként)
- I. hely kupa, aranyérem, oklevél
- II. hely ezüstérem, oklevél
- III. hely bronzérem, oklevél

Nevezés:
- online a pecsitestkultulra.hu oldalon 2015. január 28. - április 8. között.
Online nevezés menete: az egyesület honlapján kattints az „Aktuális” menüpontra. A Táltos Futást bemutató szövegben megtalálod a „Nevezési lap” linket. Válaszd ki a kategóriádnak (egyéni, csapat) megfelelő nevezési lapot, majd töltsd ki. A kitöltött nevezési lapot kell elküldeni a lipizo69@pecsitestkultura.hu e-mail címre.

- A verseny helyszínén felállított versenyközpontban 2015. április 11-én 7.30-tól - 10.30-ig.
Fizetési lehetőségek:
- Átutalással befizetni a nevezési díjat a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület bankszámlájára 2015. április 8-ig. (közlemény rovatba egyéni versenyző neve, születési ideje, – csapat neve, csapatvezető neve feltüntetésével).
(BUDAPEST BANK ZRT. 10102440-06183800-01003000)
- Postai úton a Pécsi Testkultúra Közhasznú Egyesület levelezési címére küldéssel (7632 Pécs, Esztergályos János u. 10. fsz/3. ) 2015. április 8-i beérkezési határidőig van lehetőség (egyéni versenyző neve, születési ideje – csapat neve, csapatvezető neve feltüntetésével).
- A verseny helyszínén felállított versenyközpontban 2015. április 11-én 7.30-tól - 10.30-ig.
A nevezés és a nevezési díj beérkezéséről együtt küldünk visszaigazolást, azok beérkezéstől számított két munkanapon belül, a nevezési lapon feltüntetett e-mail címre. A nevezési díj befizetéséről minden esetben számlát kaptok. Amennyiben a számlázási név és cím eltér a jelentkezési lapon megadottól, úgy kérjük, szíveskedjetek a nevezési űrlap erre kijelölt részén a számlázási adatokat feltüntetni.
Nevezési díj:

IDŐPONTOK EGYÉNI CSAPAT
2015.01.20-04.08 2.000 Ft/fő 2.000 Ft/fő
2015.04.11 (helyszínen) 3.000 Ft/fő 3.000 Ft/fő


A nevezési díj tartalmazza:

- részvételt a versenyen
- manuális időmérést
- frissítést
- orvosi szolgálatot
- célba érkezőknek egyedi érmet
- egyedi emblémázott pólót
- online képgalériát
- szalagozott pályát
- online eredménylistát
- jó hangulatot
Az induló csomagok összeállítás érdekében kérjük, hogy előnevezésetekkel segítsétek munkánkat! Helyszínen történő nevezés esetében induló csomagot csak a készlet erejéig tudunk biztosítani. Pólók, érmek utánrendelésére nincs lehetőségünk!!!
Versenyközpont: Pogány, Millenniumi park
Megközelíthető: autóval, kerékpárral Pécsről az 58-as úton az M60-as autópályát elhagyva, kb. 500 méter után balra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca. A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.
Pécsről a Pécs – Pogányi autóbusszal (menetrend)
Budapest felől az M60-as autópályán érkezve, a lehajtó végén balra fordulva az 58-s útra, kb. 500 méter után balra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca. A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.
Harkány, Siklós felől autóval, kerékpárral érkezve a pogányi reptér után kb.: 700 méterre jobbra fordulni (Pogányt jelző tábla). A községbe beérve Pécsi út, Széchenyi út, Kossuth Lajos utca. A buszfordulónál balra fordulva Rákóczi utca, balra Petőfi utca.



Részvételi szabályzat
· A versenyen minden felkészült futó rajthoz állhat, aki elfogadja a versenykiírásba foglalt feltételeket és betartja a versenyszabályzatot.
· A versenyen az útvonal sajátosságai, illetve a fokozott balesetveszély miatt kerekesszékes, illetve handbike-os versenyzők nem indulhatnak!!!
· Kizárásra kerülhet az a versenyző, aki nem teljesíti a verseny – szervezők által kijelölt – teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul nem a valóságnak megfelelő adatokkal illetve hiányosan, tölti ki, továbbá a chipet nem rendeltetésszerűen használja
· A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk!
· A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a PTKE előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.
· A PTKE szervezési okok miatt fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja.
· A PTKE fenntartja az útvonal-, program változtatás jogát.
· A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők. Engedélyezi, hogy szükség esetén sportorvosi vizsgálatnak vessék alá, és elfogadja a verseny orvosainak utasításait.
· A versenyben résztvevők csomagjainak elhelyezésére a rendezők sátrat biztosítanak.
· A csomagmegőrző sátorban elhelyezett csomagok, értékek eltűnése esetén a rendezők felelősséget nem vállalnak.
· A futóverseny útvonalát elhagyó, a versenyző társakkal szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a versenyből kizárásra kerülnek.
· A versenyen kísérő autó, kerékpár használata kizárólag a szervezők részére megengedett.
· A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül vagy kutyával futni tilos, kizárást von maga után.
· A futóverseny rendezői fenntartják a jogot, hogy a versenyről és versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják reklám és egyéb kommunikációs anyagaikban (pl. óriásplakát, szórólap, pályázat), ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.
· A verseny az időjárási körülményektől függetlenül megrendezésre kerül.
· A nevezési díjat visszakövetelni nem lehet.
· Nevezést lemondani 2015. április 8-ig lehet. Ebben az esetben a befizetett nevezési díjnak már csak felét tudjuk visszafizetni. A későbbiekben már erre sincs lehetőség.
· A nevezési díjat más versenyre nem lehet átvinni, de másik versenyzőnek át lehet adni!
· A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.
· A nevezési lap kitöltése önkéntes adatközlés is. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a rendezvény szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.
· A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versenyeivel kapcsolatos hírlevelet küldjön.

Orvosi tudnivalók:
- Ha a verseny napján a rajt előtt valamilyen panasz merülne fel, az orvosi sátort a versenyközpont terültén találod meg.
- Ha az útvonalon a mezőnyben valaki rosszul lesz, a legközelebbi akadály ellenőrének kell szólni vagy a frissítő állomáson kell jelezni hol történt a rosszullét.
- Regisztrációkor kötelező kitölteni a baleset esetén értesítendő részt. Itt feltüntetheted azt is, ha valamilyen gyógyszer hatása alatt, vagy valamilyen egészségügyi körülmény fennállása mellett futsz, hogy rosszullét esetén ezek segítségül szolgáljanak.
-







TÁLTOS FUTÁS versenyszabályai
1. Az indítás
Az indítás egyéni indítással történik. Elsőként a versenyezni vágyó egyéni és csapatok résztvevői indulnak, őket követik a távot "csak" teljesíteni kívánók.
2. Az akadályok
Az akadályok 2 csoportra vannak elosztva: Kötelező és nem kötelező akadályok
- Kötelező akadályok:
Teljesítésük kötelező, akárhányszor lehet próbálkozni. Csapatversenyző esetén a csapattagok segíthetik egymást az akadályon való átjutásban. Egyébként más külső segítség nem vehető igénybe.
- Nem kötelező akadályok: (a többi)
A versenyzőnek kötelező megpróbálnia egyszer a nem kötelező akadályokat még az előtt, hogy a bűntető burpee-ket elkezdené. Nem lehet a büntető feladatot elkezdeni a próbálkozás előtt! Aki az akadályt nem teljesíti, annak az akadály teljesítési idejével arányosan burpeet kell csinálni! (A burpee helyes végrehajtásáról lejjebb olvashatsz!) A "büntetés" burpee mennyisége minden esetben fel lesz tüntetve az egyes akadályoknál, jól látható helyen, de a versenybírók is készségesen segíteni fognak, ha bizonytalan vagy.
Az akadályokról a később elérhető térképpel együtt adunk tájékoztatást.
3. Mindenki kizárásra kerül, aki szemetel! Baleset veszélyes! Ezt vegyétek nagyon komolyan!
4. Egyéb szabályok:
- Monkey bar (majomlétra): Egy próbálkozás van, a versenyzőnek nem szabad lábbal segítenie magát!
- Szöges drót alatti kúszás: a versenyzőnek nem szabad hozzáérnie semmilyen testrészével a drótot tartó cölöpökhöz, nem szabad a drótok között kibújni.
- Tárgyak, súlyok cipelése: A versenyzőnek nem szabad a súlyt a földre tennie, a kijelölt ösvényen cipelnie kell végig a kezében, vállán vagy fején.
- Súly húzása: A versenyző nem veheti fel a súlyt és nem cipelheti kézben. A tárgynak folyamatosan a földön kell lennie.
5. Bármilyen jellegű csalás azonnali kizárással jár.
A következőket kell csalásnak venni:
- Az útvonal figyelmen kívül hagyása és rövidítések.
- A büntető feladatok végrehajtása során kevesebb burpee-t csinál a versenyző.
- Bármilyen mechanikus segítség használata az út során, mint például a cölöpökbe, zászlókba kapaszkodás az akadályokon, vagy kúszás közben lábbal elrugaszkodás a cölöpökről.
- Minden tárgyat, amivel elindult a versenyző, végig magával kell vinni! A hátizsákot és a különböző jelmezeket sem lehet levenni az akadályoknál!
- Akadályok kihagyása, akadályok melletti elhaladás.
6. A burpee
Helyes végrehajtása:
Alapállásban karok magas tartásban; 1. ugrás guggoló támaszba, 2. ugrás mellső fekvőtámasz helyzetbe (lábak, csípő, hát, vállak egy vonalat képeznek), 3. ugrás vissza guggoló támaszba, 4. felugrás, taps a fej felett.

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=1l6MEMwHBaY
Helyszín Pogány
URL http://pecsitestkultura.hu/
Dátum Szo, Április 11, 2015
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Ke, Február 3, 2015 15:38 GMT
Megjegyzések Nincs