Bejelentkezés 

Nyerges 40 Terepmaraton

Leírás Nyerges 40 Terepmaraton

A Négy Égtáj SE az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezi a
Nyerges 40/20 Teljesítménytúrát, a Nyerges 40 Terepmaratont
és a Nyerges 20 Terep-félmaratont.
A túra időpontja április negyedik szombatja, azaz 2015. április 25.

Rajtolás a nyergesújfalui horgásztavaknál lévő rajt-/célhelyen a gyalogos távokon 7 órától 10 óráig, a Terep- és Terep-félmaratonon tömegrajtoltatással 7:30-kor lehetséges. A nevezési díj (a túra napján, a helyszínen fizetendő) a 40 km-es távon 600 Ft, a 20 km-es távon 400 Ft, a Terepmaratonon 800 Ft, a Terep-félmaratonon 500 Ft. Szintidők: a 40 km-es távon 10 óra, a 20 km-es távon 7 óra; a Terepmaratonon 7 óra, a Terep-félmaratonon 3 óra. Induláskor mindenki kézhez kapja az útleírást. A résztvevőknek minden ellenőrző ponton frissítőt biztosítunk (víz, csoki, gyümölcs, zsíros kenyér, ropi, nápolyi), ajánlott azonban mindenkinek némi ennivalót, innivalót magával hoznia. A távot szintidőn belül teljesítőket oklevéllel, kitűzővel és pizzaszelettel díjazzuk. A Terep- és Terep-félmaratonon ezeken felül izotóniás italt, szőlőcukrot, banánt is kínálunk, továbbá nemenként az első három célba érkezőt éremmel jutalmazzuk.

MINDEN TÁVOT ÉRINTŐ ÚTVONALVÁLTOZÁS:
A magyar-hegyi ellenőrző pont és a cél közötti szakasz útvonalának módosítására kényszerültünk, mert a Bajóti-patak felett átívelő gyalogos hidat elbontották. Ennek megfelelően a zöld sáv jelzést is áthelyeztük az új útvonalra, tehát ezen végighaladva juthatunk el a célba. Az útvonal részletesen: a német-völgyi pincesort egy székely kapun áthaladva hagyjuk el. Itt egyenesen, a Szent Donát szobor felé haladunk tovább, majd egy lovarda mellett érjük el a műutat, amelyet keresztezve a kerékpárúton balra, Nyergesújfalu felé vesszük az irányt. Beérve a városba, jobbra fordulunk a 2. utcába (Kazinczy utca), majd a Radnóti téren átvágva a célba érkezünk.

A korábbi évek tapasztalatait felhasználva idén a számítógépes nevezési rendszert továbbfejlesztjük egy külön erre a célra készített programmal, valamint vonalkód-leolvasók használatával. Ez utóbbi elsősorban a túrázók indulási és érkezési idejét lesz hivatott rögzíteni, így megvalósítva a pontos gépi időmérést és a honlapunkon történő precíz eredményközlést minden túrázó esetén.

ISKOLÁK VERSENYE:
További újdonság idén az iskolák versenye, mely keretében egy-egy tortával és egy-egy kupával jutalmazzuk a túrán részt vevő legnépesebb iskolai csoportot és azt a csoportot, amely az iskola tanulói összlétszámához viszonyítva arányában a legnagyobb.

KÖRNYEZETVÉDELEM:
A túrán rengeteg műanyag hulladék képződik, így Egyesületünk célul tűzte ki ennek csökkentését, melyet a műanyag poharak használatának korlátozásával valósítunk meg. Emiatt kérjük a túrázókat, hogy hozzanak magukkal saját poharat, bögrét, kulacsot, hogy az ellenőrző pontokon gondtalan legyen a frissítés!

Mind az öt túratáv, túranem kiírása szerepel az országos ismeretségű Teljesítménytúrázók Társasága éves programtervében is. A teljesítménytúráról részletes információk, az egyesületünk honlapján, (www.negyegtajse.hu), illetve később a plakátokon találhatóak.

VÉRADÁS:
A Magyar Vöröskereszt Városi Szervezete 9 és 14 óra között a teljesítménytúrához kapcsolódóan véradást szervez, melynek helyszíne a labdarúgópálya sportháza.

KONCERT ÉS BULI HAJNALIG:
A túra után, 21:00 órától minden érdeklődőt (nemcsak túrázót) szeretettel várunk a Crazy Fake zenekar ingyenes koncertjére, majd a hajnalig tartó bulira. A zenekar a koncertje alatt „leginkább a feszes blues-rock, rock, funky vagy soul zenékkel piszkálja fel a hangulatot”.

Minden természetbarátot, túrázni vágyót, véradót és bulizni vágyót szeretettel várunk.
Helyszín Nyergesújfalu
Dátum Szo, Április 25, 2015
Idõ 07:30-11:00 CEST
Idõtartam 3 óra 30 perc
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Ke, Április 7, 2015 08:07 GMT
Megjegyzések Nincs