Bejelentkezés 

Pálos 70 teljesítménytúra

Leírás Pálos 70 teljesítménytúra
A város fokozatos elhagyásának élménye. Kiszakadás a mindennapokból. Találkozás a múlt emlékeivel és a jelen értékeivel, beleértve egymást és önmagunkat is. Fordulás a jövő, a megérkezés felé...

Egynapos gyalogos teljesítménytúra. Teljesítménytúrázóknak, gyakorlott, tapasztalt túrázóknak/zarándokoknak, jó fizikai erőnléttel; az útleírás alapján egyéni bejárással, sötétedés utáni megérkezéssel.

Kirándulás, teljesítménytúra vagy zarándoklat? Hogy is van ez?

Mivel minél szélesebb közönséget szeretnénk meghívni, ezért 8 különböző útváltozatot kínálunk, amelyek közül mindenki maga választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Így tehát lesz: teljesítménytúra jellegű változat (a „Pálos 70” ahol a 74 km-t egy nap alatt járják végig); két és fél napra bontott zarándoktúra („Fehér Barátok Nyomában”), melyet pálos testvérek vezetnek; három rövidebb távú túra („Virág Benedek", „Boldog Özséb” és "Vezér Ferenc"), délutáni-esti kirándulás („Remete Szent Pál”) és könnyű kirándulás gyermekes családoknak ( "Pálos Gyermekzarándoklat") is.
A szombati útvonalakat mindenki egyénileg vagy kis csoportban járhatja végig, a kiadott leírás és a terepi útjelzések alapján, s az útvonal mentén számos ponton fogják várni a vándorokat mindenféle testi-lelki jóval.
Akiknek nincsen sok idejük és szeretnének egy rövidebb, hagyományos (vezetett énekes-imádságos) búcsújáró zarándoklattal megérkezni Márianosztrára, nekik a vasárnap reggel induló „Magyarok Nagyasszonya” nevű 7 km-es útváltozatot ajánljuk.

Javasoljuk, hogy mindenki erejéhez, felkészültségéhez mérten válasszon útvonalat. Az egyes útváltozatoknál megtalálható, hogy melyiket kinek ajánljuk. Lehet jönni egyénileg is, de csoportok jelentkezését is várjuk.


Rajt: 2015. október 3. 5:00-7:00-ig
Budapest, Sziklatemplom (Szent Gellért tér fölött)
Cél: Márianosztra, Magyarok Nagyasszonya Bazilika
Szintidő: megérkezés legkésőbb legkésőbb október 4-én 2:00-ig, vagy szobi szállással vasárnap reggel 8:00-10:00 között
Táv: 74 km
Szintkülönbség: 2300 m
Útvonal: Budapest, Sziklatemplom – Tabán – Városmajor – Kútvölgyi kápolna – Normafa – Szépjuhászné, Budaszentlőrinc – Máriaremete – Alsó-Jegenye-völgy – Solymári vár – Solymári-völgy – Csobánkai Szentkút – Hosszú-hegy – Klastrompuszta – Pilis-nyereg – Pilisszentlélek – Maróti-hegyek – Basaharc, rév – Szob – Sukola-kereszt – Márianosztra
Basaharcnál komppal lehet átkelni a Dunán, mely minden óra 50 perckor indul, az utolsó (különjárat) 23:50-kor. Menetideje 5 perc. A jegyárat a nevezési díj tartalmazza.

Előnevezési határidő: szeptember 25. Erre az útváltozatra október 3-án, a rajtnál is lehet jelentkezni, de amennyiben szeretnél szállást igényelni, előnevezés szükséges. A szállásdíj a rajtban, regisztrációkor fizetendő.
Nevezési díj: 3000 Ft/fő, amit a rajtban történő regisztrációkor kell fizetni.
Díjazás: oklevél, emléklap, jelvény
Helyszín Budapest
URL http://palos70.hu
Dátum Szo, Október 3, 2015
Idõ 05:00-22:00 CEST
Idõtartam 17 óra
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Kategória Teljesítménytúra*
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Pé, Október 9, 2015 17:19 GMT
Megjegyzések Nincs