Bejelentkezés 

I. Mezei Futóverseny Szegeden

Leírás I. BioTech USA Mezei Futóverseny
VERSENY IDŐPONTJA:

2016. április 10. vasárnap

A VERSENY RAJT-CÉL HELYSZÍNE:

Szeged, EKO-Park

RAJTIDŐPONTOK:

1,5 km gyerek táv – tervezett rajt: 8:50
3,5 km – tervezett rajt: 9:20
6 km – tervezett rajt: 10:00
12 km –tervezett rajt: 11:00


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A versenyzőnek tisztában kell lennie a verseny sajátosságával, a választott táv hosszával, nehézségével és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá.Külső segítség nélkül kell kezelnie pszichés, mentális, izomzati, emésztési problémákat. Tudatában kell lennie annak, hogy a fenti problémák megoldása nem a rendezők feladata.
NEVEZÉS

A versenyre való nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.
Nevezni kizárólag a progrun.hu oldalon keresztül lehet, 2016. február 19. 8:00-tól 2016. március 31. 18:00-ig. Az esemény helyszínén nevezésre nincs mód. A nevezési díjat kizárólag banki átutalással lehet megfizetni. A postai befizetéseket adományként kezeljük.
NEVEZÉSI DÍJAK

1,5 km gyerektáv: ingyenes
3,5 km: 2.500 Ft
6 km: 3.000 Ft
12 km: 3.500 Ft
NEVEZÉSI FELTÉTELEK

A versenyre történő nevezés az alábbiak szerint zajlik:

A progrun.hu oldalon regisztrálj adataid pontos megadásával a megadott számlaszámra utald át a nevezési díjat, így válik érvényessé a nevezésed. A 2016. március 29. utáni nevezésedet legkésőbb 2016. április 1. 18:00-ig fizetheted be.

A versenyre történő regisztráció kizárólag 2016. február 19. 8:00-tól 2016. március 31. 18:00-ig lehetséges.

2016. április 1. 18:00 után azokat a regisztrációkat, amihez nem tartozik befizetés, töröljük.

A nevezési díjat a következő számlára kérjük átutalni:

Progrun Kft.
OTP Bank
11735177-21066335

Közleményben mindenképpen add meg a neved és a születési évedet.
NEVEZÉS LEMONDÁSA

A nevezést kizárólag emailben (nevezes@progrun.hu) lehet lemondani, 2016. március 31. 18:00 óráig. Ebben az esetben a nevezési díjat visszautaljuk, de levonunk belőle 1.000 Ft kezelési költséget. Nem fogadjuk el a lemondást telefonon, faxon, szóban, facebook-on stb. 2016. március 31. 18:00 óra után nem lehet a nevezést sem lemondani, sem más személy részére átadni, sem más versenyre átirányítani.
NEVEZÉSI DÍJ TARTALMA

A versenyen való részvétel joga,
időmérés,
rajtszám,
befutóérem,
letölthető oklevél,
orvosi szolgálat,
öltözési lehetőség,
frissítés a verseny során,
ruhatár (értékmegőrzést nem vállalunk!),
27 % ÁFA.

DÍJAZÁS

Egyedi érem az összes táv befejezőjének (kivéve 1,5 km-es gyerektáv).
Minden teljesítő letölthető formátumú oklevelet kap.
Távonként az első 3 nő és férfi külön díjazást kap.

RAJTCSOMAG, RAJTSZÁM ÉS IDŐMÉRÉS

A rajtcsomag átvételkor fényképes igazolvánnyal kell igazolnod magad. E nélkül a rajtcsomagod nem tudod átvenni! A rajtszámot a verseny során végig jól láthatóan a mellkason vagy rajtszámtartó övvel, elől kell viselni. A rajtszámot módosítani, a verseny nevét és a szponzorok logóit letakarni tilos.
Rajtcsomag felvétel:

1,5 km és 3 km táv résztvevői: 7:45 – 8:30

6 km és 12 km táv résztvevői: 7:45 – 9:30

Az időmérés a tájfutó versenyeken használt dugókás rendszerrel történik. Az időmérést a SPORTident végzi. Az időmérő dugóka letéti díja 2000 Ft, melyet átvételkor, a rajtban kell letétbe helyezni. Pontos összeget kérünk, 1 darab 2.000 Ft-os bankjegyet. A rajtban nem váltunk pénzt és semmilyen más értéktárgyat nem fogadunk el letétként. A letéti díjat a dugóka leadása után a célban kapják vissza a résztvevők. A dugókák megőrzése és visszajuttatása a versenyző felelőssége.
FRISSÍTŐPONTOK

A frissítőpontokra kizárólag látható rajtszámmal léphetnek a futók. A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt és szőlőcukrot kínálunk.
ELSŐSEGÉLY

A verseny időtartama alatt szakképzett elsősegélynyújtó áll készenlétben. A résztvevőknek azonban tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.
EGYÉNI FRISSÍTŐ

Ezen a versenyen nem szállítunk ki egyéni frissítőket.
ELLENŐRZŐPONTOK

Az útvonalon ellenőrzőpontokat működtetünk, melyeken rögzítjük a futók áthaladását. A szervezők fenntartják a jogot, hogy előre be nem jelentett helyeken is ellenőrizzék a futókat.
SZABÁLYOK ÉS TUDNIVALÓK

Futó etikett

Érkezz időben! - hogy a versenyközpontban és az öltözőknél elkerüld a sorban állásból adódó idegeskedést, hogy legyen időd találkozni a rég nem látott barátokkal, vagy hogy új ismerősökre, futótársakra találj.

Ne engedd, hogy olyan futó fusson melletted, aki nem nevezett be a versenyre! Nem igazságos azokkal szemben, akik fizettek azért, hogy futhassanak.

Ha pár másik futóval haladsz együtt, ne álljátok el az utat teljes szélességében. Ha hallod, hogy valaki megelőzne, mihamarabb állj félre és hagyd őt elmenni. Kérünk, hogy a versenyközpont területén és az útvonalon, különösen a frissítő állomásokon is ügyelj a tisztaságra! Használd a kihelyezett hulladéktárolókat, és ne szórd el a szemetet! A versenyhelyszín eredeti állapotba való visszaállítása nagyon nagy feladat, köszönjük, hogy ezzel is segítetted a munkánkat!​

Útvonaljelölés

A verseny útvonalát a verseny saját szalagjával és irányjelző tábláival jelöljük.

Büntetés és kizárás

A pályabírók hivatottak betartatni a verseny szabályait és eljárni a következők szerint:

Az útvonal komoly levágása – Azonnali kizárás.
Az útvonal rövid levágása – 15 perc büntetés.
Hiányos kötelező felszerelés – Azonnali kizárás.
Kötelező felszerelés ellenőrzésének akadályozása, megtagadása – Azonnali kizárás.
Szemetelés – Azonnali kizárás.
Tiszteletlen viselkedés (önkéntesekkel vagy futókkal szemben) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun által rendezett versenyről.
Csalás (járműhasználat, rajtszámcsere…) – Azonnali és életre szóló kizárás az összes Progrun által rendezett versenyről.
Rajtszám letakarása – 15 perc büntetés.
Rajtszám helytelen viselése – 15 perc büntetés.
Ellenőrzőpont kihagyása – Azonnali kizárás.
A verseny hivatalos személyzetének (orvos, pontfőnök, pályabíró, mentő) utasításának megtagadása – Azonnali kizárás.
Limitidőn túli beérkezés – Azonnali kizárás.
Segítségnyújtás elmulasztása – Azonnali kizárás.
A 15 perces büntetés az elrendelés után rögtön életbe lép, azaz a résztvevőnek meg kell állnia, a versenyt a büntetési idő lejártáig nem folytathatja.
A nem rögzített kihágásokban a pályabírók döntenek.

Óvás
Az óvást a versenyrendező felé írásban kell benyújtani 5.000 Ft kíséretében a célba érés után 2 órán belül. Ez az összeg nem visszatérítendő, ha az óvás alaptalannak bizonyul.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.

Felelősség
Bármely a résztvevő felkészületlenségéből, hanyagságából, könnyelműségéből származó balesetekért, károkért a rendezők nem tartoznak felelősséggel.

Állatok
Tilos a versenyen bármilyen állattal együtt indulni.

Hírlevél
A versenyre való nevezéssel a résztvevő feliratkozik a Progrun hírlevelére.

Fotók, videók
A versenyre való nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a verseny során. Ezekkel a képekkel, videókkal a verseny rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.
web: www.progrun.hu
Helyszín Szeged
Dátum Vas, Április 10, 2016
Idõ 08:50-15:00 CEST
Idõtartam 6 óra 10 perc
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár ( by Futas Administrator )
Frissítve Vas, Március 27, 2016 19:12 GMT
Megjegyzések Nincs