Bejelentkezés 

8. Tőkétől a pohárig szőlőhegyi terepfutó félmaraton

Leírás A versenytávok:



Futás:

kb. 500 m a kicsiknek (Szőlőkerülő futás): a mintegy 2 ha szőlőültetvény körbefutása, célban mindenkinek apró ajándék.
9 km: rövidebb távú specialistáknak és hobbi-futóknak, emelkedőkkel, lejtőkkel tarkított változatos tájon
21,6 km: a kicsit több, mint félmaratoni táv 406 m szintkülönbséggel, az igazi erőpróba, hegynek fel, völgynek le!
21,6 km VÁLTÓ: 3 (2) fős váltók, a távok: 8,5 km 6,2 km 6,9 km. A céges váltókat külön is díjazzuk! A váltó első tagja nevezhet a rövid távra is, a váltás után a rövid táv irányába futva.


Aki figyeli a futóversenyek kiírásait, konstatálhatja, hogy örömteli módon megszaporodtak az ilyen jellegű rendezvények országszerte és környékünkön is. Örülünk ennek és bízunk abban, hogy minél többen megkedvelik és rendszeresen gyakorolják ezt a számunkra szép és kedves sportot! (Csak röviden és nem a teljesség igényével az idei őszi kínálat terepfutásból környékünkön: Sümeg Trail szept. 10., Keszthely Trail szept. 17., Cserszegtomajfutás okt. 01., Írottkő hegyi futóverseny okt. 02.) Mindegyik kiváló lehetőségnek ígérkezik edzésként, próbatételként egyaránt!

A bőséges választékból mégis kiknek és miért ajánljuk éppen a mi versenyünket? Ahogy eddig is: ha igényled és szereted a sportot, értékeled a szabadság élményét, ahogy suhansz a csodás zalai dombokon föl és alá, ha neked is fontos a jó hangulat és nem utolsó sorban ha már szereted, vagy csak megízlelnéd (és akkor majd megszereted!) futás után a kiváló tekenyei-zalaszentgróti borokat! Tehát ilyen társasággal találkozhatsz, futhatsz egy jót ismét Tekenyén, de ha van kedved, részt vehetsz a versenyt követő Szüreti Felvonuláson is!

Az idei verseny különlegessége, hogy akaratunkon kívül egy kicsit hosszabb és keményebb, szintesebb pályát biztosítunk nektek. Ennek oka prózai, az eddigi bejáratott útvonalon lezárást eszközöltek, amit arrafelé sehogyan sem tudunk kikerülni. Viszont így szerintünk még izgalmasabb, igaz, kicsit nehezebbé is váltak a távok.

Újdonság: az időmérést és az ellenőrzést a tájfutásban használt SI rendszerrel biztosítjuk. Ez azt jelenti, hogy az ún. dugókát a verseny ideje alatt az ujjatokon viselni kell és az ellenőrző pontokban, valamint a célban kihelyezett dobozokba bedugva jelezni az áthaladást illetve a célba érkezést. Minden ponton lesznek rendezők ennek segítésére, a Hírek menüben pedig részletesen is közlésre kerül, hogyan is kell pontosan elvégezni. Így a részidők és a végső időeredmény pontosak, azonnal közölhetők lesznek.
Ha figyeltek, a távok különböző pontjairól láthatók pl. az Alpok-alja, a Zala-völgye, a Somló, a Sümegi Vár és kis falunk, Tekenye templomtornya is. A szikkadt torkokat idén is a kiváló üdítő és szomjoltó hatású fröccsel vagy Natur Aqua ásványvízzel frissíthetjük, útközben és a célban is.

Versenyünket továbbra is a szabad természetben való futás és a tömegsport népszerűsítése, felkészülési és versenyzési lehetőség biztosítása, sportbarátságok kialakítása, valamint a Tekenye-környéki táj értékeinek, szőlő- és borkultúrájának bemutatása érdekében rendezzük meg. A legnagyobb öröm a szervezők számára továbbra is a fiatalok és a családok részvétele, valamint a verseny előtti hetekben megfigyelhető futó aktivitás (edzés, felkészülés) a környéken.

Letölthető kiírás:
http://www.futas.net/kiirasok/2016/toketol-poharig-szolohegyi-futoverseny.doc
Helyszín Tekenye
Dátum Vas, Szeptember 25, 2016
Idõ 09:45-15:00 CEST
Idõtartam 5 óra 15 perc
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár ( by Futas Administrator )
Frissítve Vas, Július 31, 2016 06:32 GMT
Megjegyzések Nincs