Bejelentkezés 

Szigetfutás - Elmarad

Leírás Sajnos kénytelenek vagyunk átmenetileg szüneteltetni a Szigetfutást – várhatóan szeptember 2-ig. Futóként kint leszünk minden hónap első szombatján, a Sportuszoda környékén 10 óra körül, hogy aki esetleg nem értesült a változásról, azt tájékoztatni tudjuk, és hogy fussunk együtt egy-két edzőkört, ha a körülmények megengedik. Az okok az alábbiak:

Az uszodával kapcsolatos építkezések nagyon elhúzódnak és nagyon kiterjedtek. Amiért szeretünk a Szigeten futni – jó futókör, békés természet, növények, madarak -, pont azok a dolgok nem élvezhetőek ebben a pár hónapban.

Az építkezés a Sziget egész területét érinti. Por, árkok, ingázó kis és nagy gépek: dömperek, betonkeverők, markolók, daruskocsik változtatják meg pár hónapra a Sziget világát. Sajnos már baleset is történt az építkezések során.

Az időmérést segítő autónk, amely a szükséges eszközöket is szállítja, nem kap ebben az időszakban és a vizes vb alatt sem behajtási engedélyt. Sajnos lehet, hogy valóban nem is tudnánk az adott napon odajutni a rajt/cél területre.

Családi programot biztos nem lehet tervezni, mert gyerekeket semmiképpen nem ajánlott most kihozni a területre.

Kerékpárral sem ajánlott az építési területen mozogni, és az is kérdés, hogy hol lehetne biztonságosan otthagyni a kerékpárt.

Csúcsidőt biztos nem futsz, mert a futókör általában le van tisztítva, de nem mindig. Egy futó elfér rajta, hacsak nincs ott munkagép, de sokan már nem férünk el egymás mellett, mert a futóút mellett alkalmanként kerítés vagy mély árok van.

A szokásos alapszolgáltatások: fedett hely, ahova egy eső elől bemehetünk, ivókutak a futókör mentén, mosdók vagy büfé nem üzemelnek. Frissítő víz nélkül, különösen nyáron nem jó futni, a WC léte is elengedhetetlen.

Egyénileg – ha nincs ennél jobb hely a lakóhelyed környékén körbefuthatsz a Szigeten -, de korrekt időmérést, találkozási helyet jelenleg nem tudunk biztosítani. Igyekszünk az átmeneti időszakban folyamatosan tájékoztatni benneteket az aktuális helyzetről szóban és képekkel is. Igyekszünk ajánlani más, közeli mozgással kapcsolatos programokat.

Várjuk, hogy túl legyünk ezen a nehéz időszakon és a vizes vb lebonyolítása után (a szenior vb augusztusi versenyeit is beleértve) újra rendezhessünk szokásos Szigetfutást!

Kompenzálásként azt tudjuk felajánlani, hogy aki az április végi bejelentés előtt vásárolt 2017-es rajtszámot, és kéri, az 2018-ban fele áron nevezhet. Nem rajtunk múlik az építkezés, de ez az, amit meg tudunk tenni fájdalomdíjként.

Megértéseteket köszönjük, tudjuk, hogy biztos lesz, aki nem örül, de a döntést a legjobb belátásunk szerint hoztuk!
Helyszín Budapest
Dátum Szo, Május 6, 2017
Idõ 10:20-11:00 CEST
Idõtartam 40 perc
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Hét, Május 1, 2017 15:23 GMT
Megjegyzések Nincs