Bejelentkezés 

II. Szigligeti Félmaraton

Leírás helyszín: Szigligeti Strand. Szigliget, Soponyai út

Rajt

12:00 – valamennyi kategória rajtja. Így: egyéni 6k, 9k, 21k, valamint 21k páros, trió és céges csapatváltó, a rajt szakaszosan történik.

I. Általános információk. Kérjük alaposan elolvasni!

Kategóriákon belüli bármilyen módosításra 2017. augusztus 5. 12:00-ig van lehetőség.
Az időpontok a helyszíni, és időjárásbeli tényezőktől függően változhatnak!
Az előnevezett versenyzők a rajtcsomagot augusztus végétől előzetesen is átvehetik, erről időben információt osztunk meg.
Helyszíni rajtcsomagátvétel: szeptember 15-én 10:00-tól 20:00-ig, valamint 16-án reggel 07:00-tól legkésőbb 11:45-ig a versenyközpontban.
Külön kérünk mindenkit, hogy érkezzen időben a rajtcsomagért, a verseny napján torlódás alakulhat ki.
Külön kérünk mindenkit, hogy a parkolást azokon a pontokon oldják meg, ahol erre a honlapon és az infopackokban utalunk, mert a feltorlódó autók miatt a verseny menete is akadályozva lehet.
Kérünk mindenkit, hogy a regisztrációhoz hozza magával az online nevezés és befizetés után kapott visszaigazoló számlát, illetve személyi azonosításhoz szükséges okmányt, valamint a felelősségvállaló nyilatkozatot. A visszaigazoló számla bemutatása mobiltelefonon, táblagépen is megtörténhet!
A Szervezők a nevezések beérkezésére való tekintettel a kategóriák változtatására a jogot fenntartják.
A Szervező az esetleges változtatásról a versenytáv indítása előtt a helyszínen tájékoztatja a Versenyzőket.

II. Versenyszabályzat

Jelen versenyszabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) a 2017. szeptember 16-án megrendezésre kerülő II. Szigligeti Félmaraton futóversenyre vonatkozik, melynek főszervezője a Bowman and Becker Kft. (2462 Martonvásár, Dózsa György u 2., cégjegyzékszám: 07-09-027428, adószám: 25789485-2-07), továbbiakban: Szervező. A Szabályzatot a Szervező a verseny zavartalan lebonyolítása, a Versenyzők tájékoztatása és a sportszerű, szabályszerű versenyeztetés megvalósításának érdekében alkotta meg.
A futóversenyt a Szervező egyéni 6, 9 és 21 km, valamint páros és trió félmaratoni váltóban hirdeti meg az általa kijelölt útvonalakon. A futóversenyen való részvételnek alsó korhatára nincs, 18 év alatti Versenyző részvételének feltétele a szülői beleegyező nyilatkozat kitöltése és a nevezéssel egyidejű leadása. A futóversenyen a Szervezők az egyéni és csapatteljesítmény alapján állítanak fel rangsort.

III. Nevezés menete

A Szervező előzetes tervek szerint csak előnevezést biztosít.
Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése.
A Szervező teljes értékű előnevezést 2017. március 19., 12:00-tól július 29., 12:00-ig fogad, mely magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is. Ebben az esetben a Szervező garantálni tudja a technikai mez versenyre való elkészítését. Július 29-től szeptember 2. 12:00-ig az előnevezés a továbbiakban is lehetséges, azonban ebben az esetben már csak szimpla csomag, azaz technikai mez nélküli részvétel igényelhető.
Csak előnevezve van lehetőség arra, hogy a rajtcsomag a verseny napján átvehető legyen. Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, akkor a csomag kipostázásra kerül, melynek ideje 4-8 hét.
Amennyiben a Szervező döntése szerint lesz helyszíni nevezés, arra 2017. szeptember 15., 10:00-20:00-ig és szeptember 16-án 07:00-tól 11:45-ig van lehetőség. Helyszíni nevezés esetén a technikai futópóló, az egyedileg gyártott befutóérem és a rajtcsomag egyes részei postán kerülnek kiküldésre a rendezvényt követő 4-8 héten belül. Helyszíni nevezés esetén a chipes időmérést garantálni nem tudjuk!

IV. Nevezési lap kitöltése, nevezés benyújtása

A Szervező az előnevezéshez online és papíralapú nevezési lapot biztosít.
A 18 év alatti Versenyzők részvételének feltétele a szülői hozzájáruló nyilatkozat és nevezéssel egyidejű benyújtá
18 év feletti résztvevők esetén a részvétel elengedhetetlen feltétele a felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése, mely a honlapon (futniszep.hu) megtalálható.
Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Küldés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges. A papír formájú nevezési lap és a szülői hozzájáruló nyilatkozat benyújtható szkennelve az info@futniszep.hu címen, vagy a www.futniszep.hu “Nevezés” menüpontjában található űrlapon keresztül.
Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
Amennyiben az online nevezési lapon egyidejűleg több nevezést is adnak le (egyéni esetén több induló, valamint csapatok, páros váltók, trió váltók és egyéb, a nevezőn kívül további személyek részvételi szándékát is magába foglaló előnevezés esetén, továbbiakban: További Érintettek) a nevezést leadó (továbbiakban: a Megrendelő) kötelezettsége a további érintett személyek maradéktalan tájékoztatása a Versenyszabályzatról, egyben a nevezés leadásával kijelenti, hogy a További Érintettek a Versenyszabályzat teljes és maradéktalan tartalmáról tájékoztatva lettek, illetve annak minden pontjával egyetértenek. Az ebből fakadó problémás kérdésekben az Előnevező vállalja a felelősséget, hogy a többi, általa nevezett További Érintettek a Versenyszabályzat valamennyi pontjával egyetértenek, azzal kapcsolatban félreértés részükről nem merült fel.

V. Kutyás futás

Szervezők lehetőséget biztosítanak a résztvevőknek háziállattal (továbbiakban: Kisállat) történő közös futásra, melynek a részleteit, feltételeit és az azzal kapcsolatos kötelezettségeket a Versenyszabályzat „Kutyás futás” bekezdésben található.
A kisállattal történő részvételre kizárólag a vonatkozó Felelősségátvállalási nyilatkozat aláírásával van lehetőség. Nyilatkozattétel megtagadás esetén a Szervezők fenntartják a jogot a futó kizárására.
A kisállatokkal indulók aláírásukkal egyben kötelezettséget vállalnak a Kisállat pórázon történő tartására a verseny teljes ideje, illetve az azt megelőző és az azt követő rendezvényen, valamint a zsúfolt rajtra való tekintettel baleset megelőzés érdekében a rajtnál a leghátsó sorból indulnak, megelőzve ezzel annak esélyét, hogy a résztvevők véletlen a Kisállatra tapossanak. Aláírásukkal továbbá a Kisállat által okozott bárminemű balesetért teljes körűen vállalják a felelősséget!
A kisállatokkal futók továbbá kötelezettséget vállalnak arra, hogy fokozott figyelemmel lesznek az áthaladó gépjármű, gyalogos és bármely egyéb forgalomra, hogy a Kisállatal a közlekedőket ne zavarhassák. Állattartói kötelezettségeinek megfelelően kötelezettséget vállalnak a Kisállatok által hátrahagyott ürülék, anyagi kár és bármely egyéb hulladék maradéktalan eltakarítására és helyreállítására, melyhez szükséges eszközöket (nejlon vagy papírzacskó, gumikesztyű, stb.) a nyilatkozattevő köteles beszerezni és magánál tartani.

VI. Nevezési díj mértéke és megfizetése, határidők

Félmaratoni egyéni, páros, trió, céges csapatváltó, 6 és 9km-es egyéni Shortrun futás kategóriákban a nevezési díj minden esetben tartalmazza a rajtcsomagot (a versenynek emléket állító egyedi befutóérem minden résztvevőnek, chipes időmérés, egyedi technikai futópóló, rajtszám, orvosi felügyelet, a szervezés teljes kivitelezése, a frissítőpontok, illetve a támogatók által felajánlott ajándékok).
Előnevezés esetén a nevezési díjat a Versenyző átutalja vagy befizeti a Szervező által az Erste Banknál vezetett Bowman and Becker Kft., 11600006-00000000-78113000 bankszámlaszámára, melyről elektronikus számlát kap. A számlát a helyszínen kinyomtatva vagy okostelefonon, tableten bemutatva lehet regisztrálni. Utalás esetén a könnyebb azonosíthatóság érdekében a közlemény rovatban fel kell tüntetni a Versenyző következő adatait: NÉV + SZÜLETÉSI ÉV + DÍJBEKÉRŐ SZÁMA. (Pl. Istenes Péter, 1980, D-POMP-10145.) Több Versenyző nevezési díjának együttes utalására is van lehetőség, ebben az esetben a közlemény rovatban egy Versenyző adatait kell feltüntetni, valamint a további Versenyzők számát (Pl. Istenes Péter, 1980 + 10 fő). Több Versenyző együttes utalása, fizetése esetén a Szervezőnek bármely elérhetőségén (lásd később) jelezni kell a Versenyzők adatait, a pólók méreteit, ellenkező esetben jelentkezésük érvénytelen!
Több versenyző együttes utalása esetén a számla az igénylő nevére lesz kiállítva!
A verseny szakaszosan és összesen 1500 előnevezést fogad.
Nevezésnél lehetőség van úgynevezett “szimpla csomagot” kérni, mely esetben a rajtcsomag a pólót nem tartalmazza.
Az előnevezésnél a már regisztrált nevezők számának függvényében változik a részvételi díj. Fontos tehát, hogy a nevezési díj minden esetben a leadott előnevezők számától függ. Mivel a nevezések a Szervezőkhöz időrendi sorrendben érkeznek, így tudják megállapítani, ki volt előbb. Ezekszerint a részvételi díj az alapján lesz kalkulálva, hogy a nevezés BEKÜLDÉSEKOR (tehát nem generált díjbekérő kiküldésétől!) hogy áll a regisztráltak száma. Megjegyezendő továbbá, hogy a szám nem a kategóriánkénti résztvevőktől függ, hanem a teljes létszámtól.

VII. EGYÉNI, PÁROS, TRIÓ félmaraton, 6 és 9km SHORTRUN kategóriákban:

Előnevezés a Tihanyi és a Szigligeti Félmaraton által bevezetett ún. abszolút rendszer alapján történik. Ennek lényege, hogy a jelentkezők számára nem blokkokban, hanem a nevezés leadásának sorrendjében történik a részvételi díj automatikus generálása. A rendszer a fejlesztők reménye szerint ezáltal átláthatóbb és sportszerűbb. A nevezési díj valamennyi kategóriában 7000.-ról indul. Így a sorrendben első nevező nevezési díja 7000.-, a másodiké 7001.-, a harmadiké 7002.- és így tovább.
Figyelem: a generált díjbekérők nem szűrik ki a nevezett, de be nem fizetett előnevezéseket.
Páros és trió: a sorrendben leadott nevezések kétszerese, háromszorosa teszi ki a generált díjbekérő összegét. Így pl.: ha 7677.-ként páros/trió nevezés érkezik, a részvételi díj 2X/3X 7677.-
Szimpla-csomag: technikai mez nélküli csomag esetén mínusz 1000.- kerül automatikusan a számlához generálva egyéni, páros és trió nevezések esetén is egyénre szabva.
Abszolút-rendszer szerinti nevezés:
1. nevező: 7000.-
2. nevező: 7001.-
3. nevező: 7002.-
4. nevező: 7003.-


X. Helyszíni nevezés, pénzvisszatérítés, vis maior

A helyszíni nevezés jelen álláspont szerint nem lehetséges!
Amennyiban a Szervező úgy dönt, hogy helyszíni nevezésre lesz mód, helyszíni nevezés esetén a nevezési díjat készpénzben szükséges befizetni, a rajtcsomag egyes részei a versenyt követően kerülnek kipostázásra (pl.: méretre készített Szigligeti félmaraton technikai futópóló, egyedi befutóérem, stb.), a chipes időmérés helyszíni nevezés esetén nem garantált.
Amennyiben a Versenyző a nevezési díjat befizette, azonban bármely körülmény miatt a futóversenyen nem vesz részt, a nevezési díjat a Szervező a versenyt megelőző 35. napot követően, azaz 2017. augusztus 12.00:00-tól az adminisztrációk és készletek véglegesítése miatt nem téríti meg.
Amennyiben a Versenyző a futóversenyen nem vesz rész és azt a versenyt megelőző 35 napban, azaz legkésőbb 2017. augusztus 12. 00.00-ig jelzi, abban az esetben a Szervező a nevezési díj 100%-át a Versenyzőnek visszautalja.
Amennyiben olyan drasztikus időjárás lép fel, mely ellehetetleníti a verseny megszervezését, a Szervező arról értesít és egy következő időpontban kerül az esemény megrendezésre. Az ilyen vis maior helyzetek esetén a Szervező nem köteles a nevezési díjak visszatérítésére.
Az előnevezett, ám a versenyen egyéb okból meg nem jelent Versenyző rajtcsomagját a versenyt követően postai úton, utánvéttel vagy pedig előreutalt postai költséggel van lehetőség átvenni.

XI. A nevezési díj tartalma

A nevezési díj az alábbi szolgáltatásokat és csomagokat tartalmazza:
részvétel a futóversenyen,
chipes időmérés,
egyedileg öntött, a versenynek emléket állító befutóérem minden induló részére a befutoerem.hu öntödéjéből
a futóútvonalak biztosítása (rendőrség, önkéntesek, polgárőrség),
egészségügyi ellátás biztosítása,
közös bemelegítés,
a mezőny előtt biciklis, mögötte személyautós felvezetés és kíséret,
rajtszám,
napközbeni programok,
egyedi Szigligeti félmaraton technikai hoszzú újjú futópóló,
frissítőpontokon víz, a Penco professzionális izotóniás italai és szőlőcukor, célba érkezéskor frissítő, banán, gyümölcsök, csokoládé stb, stb.,
öltözési lehetőség,
helyezettek éremmel való díjazása,
nevezési csomag helyszíni nevezéskor való átvétele,
továbbá a verseny támogatói által felajánlott tárgyak, ismertetők.

XII. A Szervező az alábbi kategóriákban rangsorolja a célba érkezést:

6 km-es távon
0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
9 km-es távon
0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
21 km-es távon
0-20 éves korig női és férfi 1-2-3.
21-35 éves korig női és férfi 1-2-3.
36-50 éves korig női és férfi 1-2-3.
51 éves kor felett női és férfi 1-2-3.
Csapatonként abszolút 1-2-3.

A Szervező a kategóriákban az 1-2-3. helyezést egyedi kristály serlegekkel, továbbá arany, ezüst és bronz emlékplakettel díjjazza.

XIII. A verseny napja, rajt

A helyszín étkezési lehetőséget biztosít a Versenyzők és a helyszínre látogatók számára. Az étkezési lehetőséget térítés ellenében lehet igénybe venni a célba érkezés után.
A futóverseny napjának főbb eseményeit a Szervező az alábbi időpontokra hirdeti meg:
Rajtcsomagok átvétele: 2017. szeptember 15., 10:00-20:00-ig, és szeptember 16., 07:00-től 11:45-ig
07:00-tól a Szigligeti Strand megnyitja kapuit
11:45-től közös bemelegítés
12:00 – valamennyi kategória rajtja.
14:45 – eredményhirdetés

XIV. Útvonal

Szervező az 6 km, 9 km és a 21 km versenytávokra kétféle útvonalat jelöl ki. A végleges útvonalat az időjárási körülmények függvényében választja ki és a futóverseny hetében teszi közzé.
Az útvonalakat a Szervező tájékozódást segítő táblákkal látja el (irányjelzés, bóják, stb.). Az útvonal forgalommal ellátott szakaszain, kereszteződéseiben való biztonságos és zavartalan áthaladást önkéntesek, rendőrök és polgárőrök biztosítják.
A Szervező átlagosan 4 kilométerenként frissítőpontokat helyez el, ahol a Versenyzőnek lehetősége van frissítőt (víz, Penco izotóniás ital, szőlőcukor, stb.) magához venni.
A frissítőpontokon tartózkodó Segítők alap egészségügyi ellátást biztosítanak, komolyabb sérülés esetén azonnal értesítik a Szervezőt, aki a rajt-célállomásnál tartózkodó orvossal felveszik a kapcsolatot.
A Versenyzők útvonalon való végighaladását a Szervező több helyen ellenőrzi.
A Szervező a Versenyzők előtt kerékpáros felvezetést biztosít, az utolsóként elhaladó Versenyző után gépjárművel ellenőrzi az útvonalat.

XV. Információk közzététele, kapcsolattartás, versennyel kapcsolatos információk

A futóversennyel kapcsolatos információkat a Szervező a https://www.facebook.com/szigligetifelmaraton/ oldalon és a www.futniszep.hu oldalon teszi közzé. Bármely máshol megjelenő információért a Szervező nem vállal felelősséget.
Szervező fenti oldalakon jelenteti meg a futóversenyen készült fényképeket. Amennyiben a Versenyző a róla készült fotókat nem szeretné közzétetetni, a Versenyző erre irányuló kifejezett írásos jelzésével forduljon a Szervező felé, melyben megjelöli rajtszámát is.
A Szervezővel való kapcsolattartás lehetőségei: 06-20-375-6116-os telefonszámon vagy az info@futniszep.hu e-mail címre való üzenet küldésével. Az ezeken kívül érkező kérdések megválaszolását a Szervező nem garantálja.
Egy nevező egy táv futására jelentkezhet.
A rajtszámot a póló elejére, jól látható helyen kérjük rögzíteni. A rajtszámot a rögzítéshez szükséges kapcsokkal együtt a nevezők a helyszínen megkapják.
A Szervező a Versenyzőt a futóversenyből kizárja, ha a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelően tölti ki (pl. születési idő), a rajtszámot összehajtja, letakarja, nem a póló elejére tűzi, futótársával szemben sportszerűtlen magatartást tanúsít (szándékos lökdösés, gáncsolás, stb.).
A verseny időtartamára (előnevezések megkezdésétől az eredményhirdetésig) jelen Szabályzatot mind a Szervező, mind a Versenyző köteles magára kötelező érvényűnek tekinteni, függetlenül attól, hogy a Versenyző a nevezési lapot saját aláírásával ellátta-e vagy sem (elektronikus nevezési lap és papír alapú nevezési lap esetén egyaránt).
A Szervező fenntartja az útvonal, program, és időpont változtatás jogát!
A Versenyszabályzat célja sportszerű légkört teremteni a versenyen, gondoskodni a versenyzők biztonságáról, védelméről és a verseny színvonalának emeléséről. Hangsúlyt helyezni a versenyzők képességére, teljesítményére a versenyzési szabadságuk túlzott mértékű korlátozása nélkül. Meghatározni a versenyek technikai, valamint személyi feltételeit és érvényesíteni ezeket. Szabályozni a szervezők és versenybírók tevékenységé Megbüntetni azokat, akik a Versenyszabályzatban foglaltakat megszegik.
Óvási eljárás:
A Versenyszabályzatban nem tárgyalt esetekben az óvási bizottság dönt.
Óvni a Versenyszabályzatban foglaltak megsértése esetén lehet, részletes leírásban, tárgy és rajtszám megjelölésével, a Szervezőnél írásban benyújtva.

XVI. Részvételi jogosultság:

Versenyen csak arra nevezett, regisztrált, rajtszámmal rendelkező Versenyző vehet részt.
Előnevezés csak abban az esetben érvényes, hogyha a Versenyző a nevezési díjat a regisztráció lezártáig elutalja a megadott bankszámlaszámlaszámra. Eltérő esetben a nevezését töröljük.
Azon Versenyző esetében, aki a regisztráció után nevez, a beérkezett nevezést és nevezési díjakat érvénytelennek tekintjük, visszautalásra nincs lehetőség.
A Versenyző köteles a verseny teljes ideje alatt, jól látható módon viselni a Szervezőtől kapott, biztonsági kapcsokkal a polójára erősített rajtszámot.
A Versenyző köteles az ún. “fair play” elveit a verseny során betartani, másik sportolót versenyében nem akadályozni.
A Versenyző köteles a Szervező és a versenybíró utasításait betartani.
A Versenyző a nevezés elküldésével és a regisztráció megtételével vállalja, hogy edzettségi állapota megfelelő.

A szervezők fenntartják a mindenkori és mindenre kiterjedő változás jogát, melyet a nevező (Versenyző) a nevezés leadásával egy időben visszavonhatatlanul elfogad!

Szigliget, 2017. március 12.


Helyszín Szigliget
URL http://www.futniszep.hu
Dátum Szo, Szeptember 16, 2017
Idõ 12:00-16:00 CEST
Idõtartam 4 óra
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár ( by Futas Administrator )
Frissítve Vas, Június 18, 2017 14:26 GMT
Megjegyzések Nincs