Bejelentkezés 

10. T-Home Vivicittá Városvédő Futás - Szeged

Leírás 10. T-Home Vivicittá Városvédő Futás - Szeged

2010. március 27.
A verseny fővédnöke:
Dr. Botka László, Szeged Megyei Jogú Város polgármestere

A Vivicittá verseny rendezője:
BSI és Szegedi Sport és Fürdők Kft.

Versenyközpont, rajt, cél:
Szeged, Dóm tér
Rajt
Dóm tér - 10 óra
Táv: 3,4 km futás

Útvonal (a Tisza esetleges magas vízállása esetén változhat):

Dóm tér - Somogyi utca - Kárász utca - Klauzál tér - Széchenyi tér - Takaréktár utca - Tisza Lajos krt. - Rakpart - Árvízi emlékmű - Tisza Lajos krt. - Aradi vértanúk tere - Rerrich tér - Dóm tér

Nevezési díjak és határidők:
Határidők
Alap nevezési díj /fő
03.26-ig 500 Ft
03.27-én 600 Ft
Iskolai nevezés /fő 03.25-ig 400 Ft

* Azok a testnevelők, akik a kollektív nevezés feltételeinek megfelelően legalább 15 főt beneveznek baseball kapnak. Akik 50 főt beneveznek, egy feliratozható bögrét is kapnak.
* A versenyre a legtöbb, de legalább 50 főt benevező 3 helyi és 3 város környéki iskola 30-25-15 ezer forintos sportszer vásárlási lehetőséget kap.
* A T-Home külön ajándéka a legtöbb diákot mozgósító iskolának 100.000 Ft értékű adidas sportszervásárlási utalvány. A fődíjat nyerő iskola a 30 ezer forintos díjat külön nem kapja meg.
A nevezési díj tartalmaz:
* részvételt a versenyen
* egyedi emblémázott pólót
* frissítést
* befutócsomagot
* a versenyhez kapcsolódó programokat
* 20 % Áfá-t

Nevezés postán:

Március 19-ig (BSI 1554 Bp. Pf:7.)

Nevezés személyesen:

* A BSI-ben munkanapokon 9:00-17:00-ig
* a BSI versenyein az információban
* Szeged, Városi Sportcsarnok I/108., március 22-26-ig 09:00-16:00 óra között, 26-án 14:00 óráig
* a versenyközpontban március 27-én 8:00 órától, legkésőbb a rajt előtt negyed órával.

Ha nem személyesen történik a nevezés, akkor a nevezési lapot a el kell juttatni a BSI-be a postai nevezés határidejével megegyezően.

Előnevezés esetén a nevezési díjat bankkártyával ( VISA, Maestro, MasterCard ) is lehet fizetni személyesen a BSI-ben, ill. a nevezési lapon adott megbízás alapján kizárólag dombornyomott kártyáról leemeljük.

Rajtszám- és pólóátvétel:

* előzetesen március 22-26-ig 9:00-17:00-ig
o a BSI-ben (1138 Bp. Váci út 152.)
o Szeged, Városi Sportcsarnok I/108. 09:00-16:00 óra között, 26-án 14:00 óráig
* a versenyközpontban március 27-én 8:00 órától, legkésőbb a rajt előtt negyed órával.
* Az iskolai csoportok március 22-25. között vehetik át a leadott nevezés alapján összekészített csomagjukat!

Díjazás:

1.-3. helyezett férfi és női versenyzők

Sorsolás:

Minden induló részt vesz az eredményhirdetés utáni sorsoláson, melyen a támogatók ajándékait sorsoljuk ki.

Frissítés:A célban

Öltöző:Ságvári Ált. Isk.

Ruhatár:Dóm tér

Információ:
BSI
* BSI 1138 Budapest, Váci út 152.
* tel.: 273-0939, 220-8211, +36 20 965-1966
* fax: 273-0936
* internet: www.futanet.hu
* e-mail: info@futanet.hu

Szegedi Sport és Fürdők Kft.
6720 Szeged, Tisza L. krt. 24.
Tel: 62-549-979, illetve
a Városi Sportcsarnokban

Egyebek:
* A versenyen minden felkészült futó, illetve kerekes székes is rajthoz állhat, aki a versenykiírásba foglalt feltételeket elfogadja.
* Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem a mellére tűzve viseli a verseny ideje alatt, továbbá aki nem teljesíti a verseny - szervezők által kijelölt - teljes távját vagy a nevezési lapot pontatlanul, nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.
* A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, kerékpáros kísérővel, rajtszám nélkül, kutyával futni tilos !
* A versenyen értékmegőrzést nem vállalunk !
* A esemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység csak a BSI előzetes engedélyével egyeztetett formában és módon végezhető.
* A VERSENY EGYBEN A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM karok közötti bajnoksága is. A karok 10 fős csapatai (5 nő 5 férfi) között a karonkénti 3 legjobb férfi és női versenyző idejének összevetésével hirdetünk eredményt.
* A rendezők szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.
* A rendezők fenntartják az útvonal- és időpont-változtatás jogát.

Budapesti Vivicittá infók:
http://www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/

Rekordszámú résztvevő a szegedi Vivicittán

Több szempontból is kiemelkedő esemény volt a szegedi 10. T-Home Vivicittá Városvédő Futás. Az esemény 10. születésnapjához érkezett, minderre pedig a Futás Jubileumi Évében került sor. A Tisza-parti városban 5340 induló állt rajthoz a Vivicittán, ami rekord az esemény szegedi történetében.

A város leghíresebb terén először történelmi zászlóforgatók szórakoztatták az egyre növekvő létszámú és a rajtot váró futókat, ezt követte a közös zenés bemelegítés. Közvetlenül a startpisztoly elsütése előtt a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt énekelték el közösen a futók. A rajtot 10 órakor Janics Natasa olimpiai bajnok kajakozó lőtte el, utána pedig több mint 7 percig tartott, míg az utolsó futó is elhagyta a Dóm teret. Nem kellett viszont sokat várni az első befutókra. A férfiak mezőnyében Lóczi Attila, a Titán TC színeiben 10:19-es idővel nyert, a második az ugyancsak Titán TC-s Szelepcsényi Zsolt lett 10:21-es idővel, harmadiknak Várbíró Attila (Mogyi SE) ért célba, ideje 10:30. A nőknél Biacsi Ilona 11:43-mal győzött, megelőzve a 11:50-es időt futó Biacsi Bernadettet. A két SZVSE-s futó mögött Tűhegyi Sára (Titán TC) lett a harmadik, 12:12-es idővel.

A győztesek után hosszú ideig érkeztek a befutók, akik a kissé borongós, néha szemerkélő esős időben teljesítették a 3,4 kilométeres távot. A versengésnek ezzel még nem volt vége, mivel az eredményhirdetés során derült ki, mely csapatok és iskolák lettek a legeredményesebbek. Az egyetemi karok közül az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara A csapata futotta a legjobb időt, őket a természettudományi és informatikai, valamint a jogi kar csapata követte. Az iskolák közötti létszámversenyben a szegedi oktatási intézmények közül a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola hozta el futni a legtöbb diákot, a nem szegedi iskolák között a Kisteleki Általános Iskola nyert.
http://www.futas.net/futoverseny/Vivicitta/szeged-vivicitta-varosvedo-futas.php

A szegedi Vivicittán külön díjazták a legjobb T-Home-dolgozók teljesítményét. A férfiaknál ebben a kategóriában Simon Zoltán, a nőknél Túri Bernadett volt a legjobb. A díjátadást sorsolás követte, majd az idei városvédő futásokat nyitó esemény vidám hangulatban ért véget.
Dátum Szo, Március 27, 2010
Idõ 10:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Sze, Március 23, 2011 02:23 GMT
Megjegyzések Nincs