Bejelentkezés 

21. Szarvasűzők Eger Miskolc

Leírás 21. Szarvasűzők
2011. április 09. futás, Eger-Miskolc

Kedves Szarvasűző barátunk!

Ezúton értesítünk, hogy 2011. április 9-én, immár XXI. alkalommal kerül megrendezésre a Szarvasűzők elnevezésű országos egyetemi-főiskolai váltófutóverseny. A leküzdendő táv 75 km, mely Egerből rajtol és Miskolcon ér célba, s amelyre 12 fős (8 fiú, 4 lány) csapatok jelentkezését várjuk.

A Szarvasűzőket olyan hallgatóknak és oktatóknak ajánljuk, akik versenyezni szeretnének, ugyanis a leggyorsabb csapat nyeri, a „Bükk-fennsík legfürgébb futói” címet, amit egy évig birtokolhatnak. Várjuk továbbá azon csapatok jelentkezését is, akik baráti társaságban, jó hangulatban szeretnék azt a bizonyos áprilisi hétvégét friss levegőn, sporttal tölteni.

A versenyen csak olyan csapatok indulhatnak, akiknek minden egyes szakaszra van futójuk. Lehetőség van arra, hogy egy futó több szakaszt fusson, de minden szakaszt le kell futni! Azok a csapatok, akik ennek nem tudnak eleget tenni, még versenyen kívül sem indulhatnak.

A résztvevőknek önállóan kell eljutniuk Egerbe, péntek estig, amikor a jelentkezéssel egy időben (17 órától 24 óráig) le kell adni, hogy melyik versenyző melyik szakaszt futja.

Ha egy intézmény versenyzői autóbusszal érkeznek, és lehetővé teszik, hogy a járművűket a rendezők a verseny ideje alatt a futók szállítására felhasználják, akkor nekik egy csapat nevezési díját utólag visszafizetjük.

A verseny előtti napon (pénteken) Egerben illetve a verseny után (szombaton) Miskolcon tornatermi szállást biztosítunk. Mindkét szállás ingyenes. Hálózsákot és polifoamot mindenki hozzon magával! Azok, akik szeretnének rápihenni a versenyre és az ingyenes tornatermi tömegszállás helyett kollégiumban kívánnak aludni, kérjük, jelezzék, segítünk kedvező árú szállást szerezni Egerben.

A verseny után (szombaton), minden résztvevőt meghívunk a Miskolci Egyetem menzáján tartandó tésztapartira. Vacsora után, 20:30-kor kezdetét veszi az eredményhirdetés az egyetemi díszaulában.
Ezen felül a versenyzőknek ellátásukról egyénileg kell gondoskodniuk. A legtöbb váltópont közelében, illetve Miskolcon a sportcsarnokban is található büfé vagy élelmiszerbolt.

A versenyre csak az első 90 csapat nevezését tudjuk elfogadni. A jelentkezés a nevezési lap leadásával és a nevezési díj befizetésével válik teljessé!
A nevezési díj befizetése az alábbi módokon történhet:

* rózsaszín belföldi postautalványon,
* utalással a 11734004-20324744-00000000 számlaszámra (közleményben kérjük feltüntetni a csapat nevét)
* illetve személyesen, átvételi elismervény ellenében.

Lehetőség van online nevezésre a www.szarvasuzok.hu címen, vagy el lehet küldeni a kitöltött nevezési lapot e-mailben a dsk@uni-miskolc.huEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, vagy akár személyesen is lehet intézni a Diáksportkör irodájában.

Ezúton szeretnénk megkérni, hogy vedd figyelembe a következő feltételeket:

* I. kategória: a csapat minden tagja ugyanannak a felsőoktatási intézménynek a nappali vagy levelező tagozatos hallgatója. A nevező felsőoktatási intézmények képviseletében csak azok a hallgatók indulhatnak, akik az adott félévre a nevező intézmény beiratkozott hallgatói, vagy a nevező intézményben szerzett végbizonyítványuk kelte a verseny időpontjában nem haladja meg az 1 évet.
* II. kategória: Ebben a kategóriában indulhatnak azok a csapatok, amelyek tagjai különböző felsőoktatási intézményben tanuló nappali vagy levelező tagozatos hallgatók és azok a csapatok, melyek tartalmaznak oktatókat is. Az oktatóktól is hivatalos igazolást kérünk.
* Az I. és a II. kategóriában induló csapatok minden tagjától a következő igazolásokat kérjük a 2011. április 8. 17:00 – 24:00 közötti regisztráció során: tanulmányi osztály vagy testnevelési tanszék (intézet, központ) vezetője aláírásával és bélyegzőjével hitelesített csapattagonkénti iskolalátogatási igazolás, vagy összesítő névsor és személyi igazolvány minden indulótól; vagy a 2010/2011. tanév II. félévére érvényesített diákigazolvány valamennyi csapattagtól. Végzettek esetében az igazolás hivatalos dokumentummal (leckekönyvvel) történik. Oktatóktól munkáltatói igazolást kérünk. Az a csapat, aki ezen feltételeknek nem felel meg, csak versenyen kívül indulhat.
* A versenyzők kötelesek a rendezőség által biztosított szállítást igénybe venni. Más közlekedési eszköz (saját busz, személyautó) a verseny ideje alatt nem vehető igénybe. Az erdei utak keskenyek, ezért a felesleges járművek akadályozzák a verseny lebonyolítását. Ezen szabály be nem tartása kizárással jár!


Az 5 leghamarabb jelentkező olyan csapat számára, akik éveken keresztül indultak a Szarvasűzőkön, de most már „kiöregedtek”, a hagyományok és a hangulat kedvéért viszont versenyen kívül indulnának a rendezvényen, idén is biztosítunk részvételi lehetőséget.



Nevezési díj: 2011. január 14-ig: 20.000 Ft
2011. február 28-ig: 25.000 Ft


A nevezéseket a következő címre küldjétek:
Molnár Eszter
Miskolci Egyetem Diáksportköre
Miskolci Egyetem, Diák Iroda
3515 Miskolc-Egyetemváros

A nevezésekkel kapcsolatban Molnár Eszternél (70/593-38-22) lehet érdeklődni. A XXI. Szarvasűzők pontos és végleges szabályait tartalmazó Tájékoztató füzetet a verseny előtt 2 héttel minden résztvevő csapat vezetőjéhez a megadott címre, postai úton eljuttatjuk.



Miskolc, 2010. november 29.
Tisztelettel:
Molnár Eszter
ME-DSK



1. Résztvevők:
A versenyen induló csapatokat a Versenykiírásban leírtak szerint kettő kategóriába soroljuk:

* I. Egy intézmény által kiállított csapatok
* II. Több intézmény által közösen kiállított csapatok vagy egy intézmény csapata max. 2 oktatóval



2. Csapatok összetétele: 8 férfi + 4 nő.


* Minden szakaszt le kell futni, és egy futó legfeljebb KÉT EGYMÁST KÖVETŐ távot futhat!



* Ha egy csapat úgy indul, hogy valamelyik szakaszon nincs futója, automatikusan kizárja magát a versenyből!



* Nem lehet egyben futni a 4. és 5., a 7. és 8., valamint a 11. és 12. távokat! E szakaszok között újraindítási pontok vannak, és nem biztos, hogy a versenyző teljesíti az előző távot az újraindítás előtt.



* Férfi nem futhat női távot!



* A regisztrációnál leadott jelentkezési lapon egyértelműen meg kell határozni, hogy ki melyik távo(ka)t futja. Ezen később változtatni nem lehet!



3. Mindenki saját felelősségére indul a versenyen.


4. A rendezőség nem vállal felelősséget a versenyzők csomagjainak esetleges elvesztéséért vagy megron­gálódásáért!


5. Minden versenyző köteles a rendőrök és hivatalos rendezők utasításait betartani a verseny teljes időtartama alatt.


6. Az országúti szakaszokon a futó köteles szorosan az út menetirány szerinti jobb oldalán haladni, mert a közforgalmú utakon a verseny ideje alatt is folyamatosan zajlik a közlekedés.


7. A futás útvonala több helyen keresztezi a vasutat. Minden vasúti átjárónál egy-egy rendező áll, akinek utasítására a futók kötelesek megállni. A csapatok időjóváírást kapnak, ha valamelyik futójukat a vonat feltartóztatja.


8. Amennyiben a futó távja teljesítése során a kijelölt útvonalat elhagyja, a csapatát kizárjuk a versenyből.


9. A váltóhelyeken kordon lesz felállítva, amelyet a futó köteles követni még akkor is, ha az adott szakaszokat a futó egyben teljesíti. A váltópont előtt kb. egy kilométerrel felfestés fogja jelezni a váltóhely távolságát.


10. A futók távjuk teljesítése közben semmilyen külső segédeszközt nem vehetnek igénybe (busz, kerékpár, stb.), s a váltópontok megközelítése csak a rendezők által rendelkezésre bocsátott szállítóeszközökkel, buszokkal történhet.


11. Minden versenyző rajtszámot kap, amelyet távjának teljesítése közben jól látható helyen viselnie kell. (A rajtszámon lévő szám természetesen megegyezik a csapat rajtszámával.)


12. Minden csapat kap egy mellényt, amelyen szerepel a csapat rajtszáma. A váltás ezzel a mellénnyel történik, tehát a futónak

13. A futó addig nem indulhat el a váltóhelyről, amíg a váltóbotként szolgáló mellényt meg nem kapta, vagy (5-7. szakasz) váltótársa kezével meg nem érintette.


* Ha valaki nem tudja teljesíteni a távot, akkor az Őt leváltó futót a rendezők a szakasz szintidejének leteltekor indítják. Aki korábban elindul, annak a csapatát kizárjuk a versenyből!



* A távjukat teljesíteni nem tudó vagy megsérült versenyzőket a mezőny mögött haladó utófutó jármű fogja beszállítani a következő váltópontra. Ez esetben a csapat az adott szakasz szintidején felül a le nem futott távonként 10 perc büntetőidőt kap. Az utófutó autó csak a szintidő letelte után indul el, melybe kötelező beszállni!


14. Abban az esetben, ha a rendezők úgy ítélik meg, hogy egy versenyző alkalmatlan a távja teljesítésére, megtagadhatják a váltást/rajtot az adott versenyzőtől, mely a váltómellény elvételével és kizárással jár.


15. Mikor a futó beérkezik a váltópontra, rajtszámát be kell mutatnia a rendezőknek.


16. Az esetleges óvást a célban, írásban lehet benyújtani, 7000,-Ft óvási díj befizetése ellenében. Időeredménnyel kapcsolatban az eredményhirdetést követő fél órán belül, minden egyéb esetben a verseny utolsó befutójától számított egy órán belül. Megalapozott óvás esetén az óvási díjat visszafizetjük.


17. Minden olyan vitás kérdésben, amelyre az itt felsorolt szabályok nem adnak útmutatást, a Versenybíróság dönt. A Versenybíróság döntése ellen fellebbezésnek helye nincs.


A Szervezőbizottság a változtatás jogát fenntartja!

www.uni-miskolc.hu

Szarvasűző futás:
http://www.futas.net/kiirasok/2011/szarvasuzok.pdf
Dátum Szo, Április 9, 2011
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Április 14, 2011 01:57 GMT
Megjegyzések Nincs