Bejelentkezés 

Kutyafutta a budapesti Városligetben

Leírás Kutyafutta és PedigreeR Örökbefogadó Nap a Városligetben

Május 21-én, szombaton 11 órakor megmozdul a kutyás társadalom. Az immár hagyományosnak nevezhető kutyás futóversenyen idén postás futamot is rendeznek.

A Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) ötödik alkalommal rendezi meg az egészséges életmódot követő kutyatartók és négylábú társaik népszerű futóversenyét. A KutyaFutta célja, hogy egyaránt népszerűsítse az egészséges életmódot és a felelős állattartást. Idén ezek mellett, a kutyás sportokra és a gazdátlan állatok örökbefogadásának lehetőségeire is szeretnénk felhívni a figyelmet. A verseny érdekessége a postás futam, amelyben a postások egyenruhájukban vesznek részt, saját kedvenceikkel, bizonyítván, hogy a postások és a kutyák között a kapcsolat harmonikus is tud lenni.

Idén először lesz Pedigree Örökbefogadó Nap a Kutyafuttán, ahol a kampány idei nyertes menhelyeinek vezetői örökbe fogadható kutyusokkal, hasznos információkkal várják a kutyabarátokat és gazdijelölteket. A Pedigree Örökbefogadási Program sátránál sok színes családi program várja a résztvevőket.

Lesz gyermek arcfestés, karikaturista - aki "Olyan a kutya, mint a gazdája?" mottóval készít majd képet a kutyákról és gazdáikról -, és profi fotós is, hogy egy emlékezetes képet készítsen a kutya-gazdi párosokról. A sátornál 12 órától a kampány nagykövetével, Hegyi Barbara színművésznővel is lehetőség lesz személyes találkozóra és beszélgetésre, miután a művésznő átadta az idei örökbefogadott kutyák futamának győzteseinek járó díjakat.

Talán kevesen gondolnák, de kedvenceinket is utolérték a gazdikra jellemző a civilizációs betegségek. A mozgásszegény életmódból és a túletetésből adódó problémák házi kedvenceinken jól követhetők. A kutyák közel 50% túlsúlyos vagy elhízott. Embereknél a legfrissebb felmérések szerint ez az arány a 60 %. A túlsúlyos embereknél a szívbetegség kétszer gyakoribb, mint a normál testsúlyúaknál, míg az elhízottaknál már háromszoros a kockázati tényező és ugyanez kutyáinknál is megfigyelhető.

Az elhízás mozgásszervi elváltozásokhoz, izületi gyulladáshoz, anyagcsere betegségekhez, különböző bőrgyógyászati és légzőszervi problémákhoz, valamint cukorbetegség kialakuláshoz vezethet, ezáltal megrövidítheti az életet! A KutyaFuttával egy lehetséges irányt szeretnénk mutatni a gazdáknak. A megelőzésben a sportnak kiemelkedő szerep jut, így akár a közös futással, akár más kutyás sportokkal sokat tehetünk mind kedvencünk, mind pedig saját magunk egészségének megőrzése érdekében.


Időpont: 2011. május 21. (szombat)
Rajt időpontja: 11 óra ( regisztráció 9 órától)
Rajt/cél helyszíne: Rajt: Olof Palme sétány - Dvorák sétány - Városligeti körút –
Olof Plame sétány - Zichy Mihály út - Liezen-Mayer sétány - Paál László út - Washington sétány- Cél.

Táv: kb. 3 km
A nevezés díjtalan!
A versenyen két futamban indulnak a versenyzők. Először a profi futók (canicross-osok, atléták), utánuk az amatőrök, köztük azok, akik menhelyről örökbefogadott kutyával indulnak.
Minden induló kutya kutyakendőt, gazdája egy Flyball kutyás sportot bemutató könyvet kap.
Dátum Szo, Május 21, 2011
Idõ 11:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, Május 17, 2011 12:17 GMT
Megjegyzések Nincs