Bejelentkezés 

Bécs-Budapest Ultramaraton

Leírás Bécs-Budapest Ultramaraton

Sok pletyka és mendemonda kering, sok vélemény elhangzik a Bécs-Budapest Szupermarathonnal kapcsolatban: van, aki nyíltan kiáll, mások arctalanul foglalnak állást. A magunk részéről nem akarunk és nem is fogunk a múlttal foglalkozni. Szeretnénk tisztességgel lezárni azt, ami elmúlt, megtartani, ami jó és átalakítani azt, ami megújításra szorul.

Néhány dolgot azonban meg kell említenünk:

A Bécs-Budapest, majd az utóbbi évek Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon versenye megállta a helyét, sok élményt nyújtva a futóknak. Mint mindennek, ennek is voltak árnyoldalai és sajnos a végén bekövetkezett a nagy borulás. A végrehajtó csapat még az utolsó pillanatban is készen állt a verseny megrendezésére, de a lehetőséget már nem kapta meg! A verseny megmentésére és megújítására érkezett ugyan segítség, de az adott anyagi támogatás sem tette már lehetővé a 2010. évi verseny megrendezését. A verseny szervezőbizottságának elnöke egyénileg és sajátosan értelmezte mindezt, valamint a múltat - a megállapodással ellentétben - a mai napig nem zárta le. Ezzel a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon 20 éves története befejeződött.

Sajnos az elmúlt időszak keserű maradványaival mindenkinek egyénileg vagy összefogással kell megbirkóznia, így nekünk is! Ennek ellenére tovább kell lépnünk és a bizalmat, amit a futótársadalom megkíván, újra kell építeni. Erre vállalkozunk!

Ez a verseny nem folytatása a réginek!

A Bécs-Budapest Ultramaraton verseny magában hordozza a 21. század kihívásait, él az Unió által felkínált lehetőségekkel, középpontba helyezi az embert, a mozgást, a szabadságot.

A Bécs-Pozsony-Budapest útvonal lehetőséget biztosít mindezek kiteljesítéséhez.

Ennek az új iránynak a megvalósítására vállalkozunk, ebben erősít bennünket a Magyar Atlétikai Szövetség, a futótársadalom, a futó és túra szövetségek és ebben kérjük a Ti támogatásotokat is.

Várunk benneteket jó felkészülést kívánva:

Frank Tibor - sportszakmai igazgató Halgas Csaba - ügyvezető igazgató Kanizsár István - technikai–koordinációs igazgató

Bécs-Budapest Ultramarathon Kft.

honlap: bbu.hu


Rajt: 2011. október 19. Bécs

Tervezett útvonal (kb. 321 km):

1. nap: Bécs-Pozsony (kb. 92 km)

2. nap: Pozsony-Győr (kb. 84 km)

3. nap: Győr-Tata (kb. 64 km)

4. nap: Tata-Budakeszi (kb. 60 km)

5. nap: Budakeszi-Budapest (kb. 21 km)
VERSENYSZÁMOK

EGYÉNI: női, férfi és abszolút

VÁLTÓ: 4+1 fős női és férfi csapatok

A jellemzően azonos hosszúságú napi szakaszokat a versenyszabályzatban rögzített feltételekkel kell teljesíteni. Minden csapat 1-1 fő tartalék futót nevez, akik a napi szakaszokon előre bejelentve állíthatók be a tervezetten pihenőt töltő futó helyett.

EGYÉB KATEGÓRIÁK:

- kerékpáros (egyéni, tandem, handback, ...) túra

- görkorcsolyás túra

- 2 fős váltófutás

- családi váltófutás

- buli futás (a csapattagok bármikor válthatják egymást)

LIMITIDŐ: a versenyzők részére a Szervezőbizottság a Versenyszabályzatban limitidőt határoz meg. A túrázok részére nincs kötelező idő meghatározva.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK: részvételre jogosultak, akik a megadott határidőig jelentkeznek, a nevezési díjat befizetik, elfogadják a Versenyszabályzatot és egészségesek.

Minden résztvevő saját felelősségére indul! A verseny során ORVOSI és DOPPING ellenőrzés lesz, megszólítás esetén mindenki köteles az együttműködésre!

NEVEZÉS IDŐSZAK: 2011. június 1. - szeptember 30.

BEFIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2011. szeptember 30.

A nevezési határidőn túli nevezéseket 10% felárral tudjuk elfogadni. Szeptember 30-a után a befizetett nevezési díjat nincs módunkban visszafizetni!

A verseny megrendezésének biztosítékát a szervezők az Unicredit Bank Hungary Zrt. által kiadott bankgaranciával garantálják!

NEVEZÉSI DÍJ: 32.000,-Ft + ÁFA/fő

Amely magában foglalja: a versenyen való részvételi jogot, rajtszámot, a verseny közbeni frissítés, gyúrás, orvosi ellátás, technikai biztosítás, befutóérem, póló, tésztaparti költségét.

Egyéb kategória esetén (kerékpáros kísérő, túrázók, görkorcsolyázók) javasolt összege 3.000,-Ft/fő/nap, (az összeg egyeztetés alatt)

Buli csapat esetén, 5 fő felett 3.000,-Ft/fő/nap (az összeg egyeztetés alatt)

SZÁLLÁS ÉS ÉTKEZÉSI LEHETŐSÉGEK: 2011. június 20-ig honlapunkon szállásajánlatokat teszünk, azaz megjelöljük az adott térségben véleményünk szerint szóba jöhető A, B és C típusú szálláshelyeket. Rögzített árakkal, amely árak a versenyen való részvétel igazolásával vehetők igénybe. A szállás egyénileg intézendő!

Egyéni kívánságra szállást foglalunk! Az étkezések (reggeli és vacsora) szintén egyénileg intézendő!

DÍJAZÁS: A női és férfi egyéni, illetve váltók (csak az 5 fős váltóra értendő) abszolút verseny I-VI. helyezettjei pénzdíjazásban részesülnek.

A pénzdíjak 2011. május 31-ig a honlapon lesznek közzétéve.

(A női és férfi abszolút verseny I-VI. helyezett díjazásán túlmenően, a 45-55 életév, illetve 55 év feletti korcsport győztese különdíjazásban részesül. - egyeztetés alatt)

A Szervező Bizottság fenntartja az egyéb különdíjak adásának lehetőségét.

Tervezd a szabadságodat, szervezd a csapatod, keress sportbarát támogatókat, hozd magaddal, számolj velünk, mi is számítunk rád!

Jó felkészülést kívánunk!

további info az ultramaraton hivatalos honlapján:
www.bbu.hu

Összefoglaló az oldalon:
http://www.futas.net/futoverseny/becs-budapest-ultramaraton/

korábbi évekről:
http://www.futas.net/futoverseny/becs-pozsony-budapest-szupermaraton/

1. napi eredmények:
http://www.futas.net/eredmenyek/2011/becs-budapest-ultramarathon-egyeni-111019.pdf
http://www.futas.net/eredmenyek/2011/becs-budapest-ultramarathon-valto-111019.pdf
Dátum Sze, Október 19, 2011
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Október 19, 2011 19:47 GMT
Megjegyzések Nincs