Bejelentkezés 

Pécsi Éjszakai Futás

Leírás Pécsi Éjszakai Futás PÉF
Három pécsi - Banó Szabolcs, Banó Gábor és Mráv Melinda - fejéből pattant ki az ötlet, hogy rendezzenek egy örömfutást Pécsett. Nem versenyt, hanem egy éjszaki futást Pécs belvárosában.

- A cél a pécsi futók összerázódása - tudtuk meg Banó Szabolcstól. - Az alapötletet a budapesti 6É Futástól származik. Ők a hatos villamos vonalán futottak Móricz Zsigmond térről a Moszkva térre, ám mert májustól újra indult a villamos, most új útvonalat keresnek - tette hozzá.

Az első Pécsi Éjszakai Futást tavaly június 4-én szervezték. Átlagosan 8-10-en ember vesz részt rajta, amit minden hónap első péntekén tartanak. 23.30-kor van a gyülekező a Domus parkolóban és fél óra múlva már indulnak is.
Az útvonal: Domus parkoló - Bajcsy Zsilinszky u. - Irgalmasok u. - Széchenyi tér - Király u. - Ágoston tér - Kálvária út - Aradi vértanúk útja - Kodály Zoltán út - Kürt u. - Szigeti út - Hungária u. - Szent István tér - Sétatér - Széchenyi tér - Jókai tér- Jókai u. - Domus parkoló

A futáson bárki részt vehet, aki érez egy kis késztetést, hogy egy kicsit kocogjon
Nevezési díj nincs, egy feltétel van csak, hogy mindenkin legyen láthatósági mellény. A táv 8,6 kilométer, amit átlagban egy óra alatt futunk le. Volt már farsangi, Mikulás-futás is, a táv végén néha meglepetés is várja a "célba" érőket: pezsgőzés, fánkozás is.

A szervezők családi programnak is ajánlják, Banó Szabolcs két lánya (10 és 13 éves) már többször futott velük.
A legközelebbi a szülinapi futás lesz 2011. június 3-án, mikor fordított futással gondoskodunk a változatosságról és egy kis meglepetés is lesz.
Dátum Pé, Június 3, 2011
Idõ 23:30 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Június 2, 2011 00:58 GMT
Megjegyzések Nincs