Bejelentkezés 

MTB piknik Vértesboglár

Leírás MTB piknik

Terepkerékpáros verseny a Vértesben

Helyszín: (Start/Cél terület- versenyközpont) Vértesboglár Kossuth u. vége.
(2. szám után a falu észak-nyugati határa.)

Kerékpáros választható távok:

Mini táv 8km (Erre a távra csak gyerekek 5-14 évesek nevezhetnek. Szülők, kisérők illetve más korosztályok versenyen kivül indulhatnak. Útvonal: Hosszú rét, Fáni-völgy érintésével, vissza a közös befutó szakaszon - minitávon nincs frissítés

Kis Táv 20km (lásd az útvonaltérképet)

Nagy Táv 50km (lásd az útvonaltérképet)

Külön egyeztetéssel 100km (2x50km - versenyen kivül)

Gyerekeknek igény szerint játékos gyalogostúrát szervezünk a helyszinen.

A távok gyalogosan is bejárhatóak. Gyalogtúrázni vagy futni vágyók jelezzék kérésüket a rendezőknek, hogy segíteni tudjunk. A gyalogtúrázás nem igényel nevezést.

Rajt: kerékpár 10 órakor (lassú rajttal, felvezetéssel, közös indulással)

Nevezés: a www.mtbpiknik.hu honlapon "nevezés" alatti űrlapon elektronikusan történik. Gyerekeknek, fiatalkorúaknak (1994-ban illetve utána születettek) a részvétel ingyenes! Kérjük a gyerekek részvételét is előre jelezni, hogy a létszámmal számolni tudjunk.

Előnevezés díja: 1500Ft. Előnevezést csak úgy áll módunkban elfogadni, ha a nevezési díj legkésőbb 2011. június 23-ig megérkezik a jelentkezési visszaigazolás e-mailben megadott számlaszámára. Az átutalás közleményében kérjük feltüntetni a Jelentkező nevét, születési évszámát és a választott távot. (Ha több személyre vonatkozik, akkor az összes nevet kérjük szépen.)

Helyszini nevezés: 2000Ft. Helyszini nevezést a versenyt megelőző napon, illetve a verseny reggelén 9:00-9:30-ig az időkorlát mértékében tudunk elfogadni. A helyszínen lehetséges csak étkezési jegyet is vásárolni, ennek ára 500Ft. A nevezési díj tartalmazza a rajtszám, a frissítők (víz, szódavíz) és az ebéd (egytálétel, fánk), a pályafrissítés (víz, müzliszelet, gyümölcs,) és a pályajelölés, pályaírányítás és egyéb rendezési kölstégeket. Regisztráció és rajtszám átvétel a verseny reggelén 9:30-ig.

Értékelés (távonként):

Kategóriák:

Gyermek Lány (5-14 évesek),
Gyermek Fiú (5-14 évesek),
Junior Lányok (15-17 évesek),
Junior Fiú (15-17 évesek),
Felnőtt Nő (18-50 évesek),
Felnőtt Férfi (18-50 évesek),
Senior Nő (50 év felett),
Senior Férfi (50év felett)
Az időmérés egyéni időméréssel történik.

A pálya esőben és sáros időben is teljesíthető. A pálya kb. fele betonos erdészeti műút, a többi rész közepes nehézségű, földút/murva/alsórendű műút, dombos terep. A meredek, veszélyes lejtők előtt figyelmeztető felirat lesz. Sáros időben kerékpármosási lehetőséget biztosítunk. Étkeztetés a versenyközpontban lesz.

Útvonal terv térkép itt megtekinthető, letölthető: (A 8Km úttvonal legeleje és vége megegyezik a 20. útvonallal, azonban a 8km-es táv a Fáni völgyben a betonútra érve balra tartva visszavezet a közös útvonal befutó szakaszára. )

Frissítő pontok: 50km távon: 23Km Nagy-Széna hegy tetején, ill. 39Km környékén Vérteskozmánál. 20km távon: 10Km Vérteskozmánál (8km távon nincs frissítés)

Pályajelölés: Általános jelölések: Sárga festékjelölések az aszfalton. A4-es méretű írányjelzők a fákon, illetve fehér szalagok a fákon, illletve egyéb tereptárgyakon. Az útvonal nagyrészt jelölt turistaúton illetve erdészeti utakon halad. A jelölések legalább 200 méterenként megtalálhatóak, azonban előfordulhat, hogy a legjobb szándék ellenére a jelölések nem láthatóak vagy eltűnnek. Ha nincs jelölés, akkor értelemszerűen a határozott, aktuális útvonalat kell követni (pl. betonút mindig magasabbrendű mint az esetleges becsatlakozó egyéb út, vagy ösvény) mindaddig, amíg nincs elterelő jelzés. Ha valaki eltéved, akkor térjen vissza a legutóbbi egyértelmű jelöléshez. A rajtlap hátoldalán térkép található, ami szintén segítségként használható.

Általános szabályok: Kerékpáros védősisak viselése mindenki kerékpározó számára kötelező! A versenyen mindenki kizárólag a saját felelősségére indul. A kijelölt versenyútvonalról letérni tilos. Mezőgazdasági, erdészeti művelés alatt álló területen áthajtani tilos. A közlekedési szabályok és az erdőben történő viselkedési szabályok betartása minden résztvevő számára kötelező. Minden résztvevő köteles elsőbbséget adni a gépjárműveknek és gyalogosoknak.

Autók parkolása: Vértesbogláron a Kossuth utca mentén a betonút határáig. Kérjük, hogy kövessétek a parkolást segítő polgárőrök útmutatását.

Egyéb helyszínek: A verseny áthalad Vérteskozma határában. Vérteskozma autóval közúton Csákvár felől közelíthető meg.

Egyéb programok: Gyerekeknek és hozzátartozóiknak családi gyalogos túrát szervezünk a versenyközpont környékén, ahol különböző feladatok lesznek. Igény esetén a közeli Boglár - tanyára is kirándulást szervezünk. Keressétek Jókai Erikát a családi túrával kapcsolatosan. (jokaierika@gmail.com tel: 06 20 5824994).

Mindenkinek jó versenyzést kíván a Rendezőség.

Szeretettel várunk mindenkit! Szóljatok érdeklődő barátaitoknak is.

Kapcsolat, kérdés, információ:

e-mail: info@mtbpiknik.hu

Telefon: 06 20-9365035
Dátum Szo, Június 25, 2011
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, Június 14, 2011 07:28 GMT
Megjegyzések Nincs