Bejelentkezés 

Tájékozódási túraverseny Hűvösvölgy

Leírás Gémes Kupa versenykiírása
Gémes Kupa 2011
2011. szeptember 25. (vasárnap)
Gyalogos természetjáró, tájékozódási túraverseny

A verseny célja: Lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csapatoknak a tájékozódási ismereteik gyakorlati kipróbálására, bővítésére. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 3 különböző szintű (alapfokú, alapszintű középfokú és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, egyfordulós, nappali, közép- és alapfokú (B, C), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. A késést és a sietést egyformán büntetjük. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny nehézségi foka:

Alapfokú verseny – A versenyen való részvételhez nincs szükség tájolóra és különösebb előképzettségre. A versenypályán tájfutó térkép segítségével kell végig haladni. A verseny során jelzett turistaúton és jelzetlen, de jól járható, térképen is jelzett utakon kell haladni. A versenyen 1-2 könnyű tájékozódással kapcsolatos feladat lesz.

A verseny távja 5,2 km, szintemelkedés 250 m.

Alapszintű középfokú verseny – Az ellenőrző pontok megtalálásához és a feladatok megoldásához szükség van tájolóra és tájékozódási túraversenyzésben való jártasságra. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (például kötelező útvonal, távolságmérés, távolságfésű, itiner, menetidő számítás stb.). A verseny nehézségi foka az alapfokú és a középfokú verseny között lesz.

A verseny távja 6,5 km, szintemelkedés 315 m

Középfokú verseny – Az ellenőrző pontok megtalálásához és a feladatok megoldásához szükség van tájolóra és tájékozódási túraversenyzésben való jártasságra. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (például kötelező útvonal, távolságmérés, távolságfésű, itiner, menetidő számítás stb.).

A verseny távja 6,6 km, szintemelkedés 320 m

Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz!

A verseny rendezője: A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Gyalogtúra és Rendezvény Bizottsága a kispesti Gémes Természetjáró Egyesület közreműködésével.

A verseny időpontja: 2011. szeptember 25. vasárnap

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Hűvösvölgy, Gyermekvasút állomás

Megközelíthető: Széll Kálmán térről a 61-es villamossal a végállomásig

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között

Nevezés: A rajtban, előzetes nevezésre nincs szükség.

Nevezési díj: nincs nevezési díj


Versenykategóriák:

I. alapfokú verseny kategóriái:

a) általános iskolások felnőtt kíséret nélkül (2-5 fő)

b) 16 évnél fiatalabb gyermekkel versenyző családok,
középiskolások és általános iskolások tanári kísérettel (2-5 fő)

c) felnőtt egyéni-, és csapatverseny (1-4 fő)

II. Alapszintű középfokú kategória (1-4 fő)


III. középfokú kategória (1-4 fő)

IV. kiemelt középfokú kategória (1-4 fő)


Az alapfokú verseny kategóriákban kevés csapat (min. 4-5 ) indulása esetén a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

A kiemelt középfokú kategóriát minimum 3 csapat indulása esetén értékeljük. Kevesebb csapat indulása esetén a középfokú kategóriával kerül összevonásra.

Kötelező felszerelés: csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló, az alapszintű középfokú és a középfokú kategóriákban laptájoló is. Szerkesztéshez szükséges eszközökre egyik kategóriában sincs szükség.


Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem és oklevél díjazásban részesül.


Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A verseny csak gyalogosan teljesíthető. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.





További információk:



Dravecz Ferenc Lehoczki Zoltán

telefon: 260-9216, 431-4856 telefon: (1) 281-6718, (1) 347-4667 mh

e-mail: dferenc@vnet.hu mobil: (20) 9822-363

e-mail: lehoczkizoli@citromail.hu



Honlap: www.tajbpbajn.fw.hu

www.gemeste.hu





Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.



Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezőség

www.friweb.hu/tajbpbajn/gemesversenykiiras.htm
Dátum Vas, Szeptember 25, 2011
Idõ 08:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, Szeptember 13, 2011 15:55 GMT
Megjegyzések Nincs