Bejelentkezés 

IX. A híd túl messze van

Leírás A híd túl messze van..
Gyalogos teljesítménytúra kiírása:
Rendező:
Téry Ödön Turisztikai és Szabadidős Sportegyesület
6727 Szeged Csap u. 35.
Telefon: 06 62 495 395, 06 30 754 5779
E-mail: teryo@freemail.hu
IX. A híd túl messze van…
gyalogos teljesítménytúra kiírása
2012. január 07.

Ezt a téli teljesítménytúrát a TÉRY TSZSE és a Csongrád megyei Természetbarát Szövetség közösen rendezi, legközelebb 2012. január 07 – én
Csaknem mindenütt a Tisza és a Maros töltésein kell gyalogolni. Számítani kell téli fagyra, hóra, sárra és hideg időre is, de a szintkülönbség csak néhány méter. Túránkat közepesen nehéznek ítéljük.

A résztvevők három táv közül választhatnak:

90 km

Szintidő: 24 óra Szintkülönbség: 3 x 10 m
Útvonal: Szeged – Tápé – Algyő (a Tisza jobb parti töltésén) 47. sz. főút hídja – Nagyfa- Tisza-Maros szög – Vetyehát – Makó (a Maros jobb parti töltésén) – Melegedő Makón – 43. sz. főút hídja – Ferencszállás – Klárafalva – Deszk – Marostő – Újszeged (a Maros, majd a Tisza bal parti töltésén) – Bertalan híd – Szeged CÉL
Rajt: Szeged, Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) Termelési Központ, Szeged Irinyi János utca 1.
Indítás: január 07 - én (szombaton) reggel 7 óra 00 perc és 8 óra 00 perc között, folyamatosan.
Cél: ugyanott.
Melegedő és étkezőhely Makón, a József Attila Gimnáziumban van. Makó, Csanád Vezér tér 6. Bejárat a József Attila utca felöl. A bejutást szalagozás segíti. Autóbusz pályaudvar a közelben van.
A túrán résztvevők számára szállást előreláthatólag 800 Ft/fő/éj összegért tudunk biztosítani Szegeden, az ATIKÖVIZIG épületében, négyágyas szobákban. Fürdési lehetőség a szálláshelyen biztosított. Hálózsákot mindenki hozzon magával! Szállást csak az előnevezéssel egy időben leadott kérelem esetén tudjuk biztosítani.
A 90 km-es túrán indulók közül azokat, akik a rész – szintidőn (15 óra) túl érkeznek a 60 km-es ellenőrző ponthoz, (Makói József Attila Gimnázium) a rendezőség nem engedi tovább a hátralévő távra.

60 km

Szintidő: 16 óra Szintkülönbség: 2 x 10 m
Útvonal: Szeged – Tápé – Algyő (a Tisza jobb parti töltésén) 47. sz. főút hídja – Nagyfa- Tisza-Maros szög – Vetyehát – Makó (a Maros jobb parti töltésén)
Rajt: Szeged, ATIKÖVIZIG Termelési Központ, Szeged, Irinyi János utca 1.
Indítás: január 07 – én (szombaton) reggel 7 óra 00 perc és 8 óra 00 perc között, folyamatosan.
Cél: Makó, József Attila Gimnázium, Csanád Vezér tér 6. Bejárat a József Attila utca felöl van.
A 60 km-en indulók is igénybe vehetik a szegedi szállást, a 90 kilométernél leírt feltételek mellett. Makóról Szegedre óránként indul autóbusz a Gimnázium közelében lévő autóbusz-pályaudvarról.
Az egyéni felszerelést tartalmazó csomagokat a rendezők – kérésre – a szegedi rajtból a makói célba átszállítják. A csomagszállítás díja 300 Ft. Kérjük, hogy a csomagot névvel és címmel lássák el.

30 km

Szintidő: 8 óra Szintkülönbség: 10 m
Útvonal: Makó – 43. sz. főút hídja – Ferencszállás – Klárafalva – Deszk – Marostő – Újszeged (a Maros, majd a Tisza balparti töltésén) – Bertalan híd – Szeged Cél
Rajt: Makói József Attila Gimnázium, Makó, Csanád Vezér tér 6. Bejárat a József Attila utca felöl van.
Indítás: január 08 – án (szombaton) 11 óra 00 perc és 14 óra 00 perc között, folyamatosan.
Cél: Szeged, ATIKÖVIZIG Termelési Központ, Szeged, Irinyi János utca 1.


A túrán indulók a rajtban rajtszámmal ellátott útvonal – vázlatot és ellenőrző kartont kapnak.
A túraútvonal betartása kötelező, az útvonalelhagyást kizárással büntetjük. (ellenőrzőpontok!)
A résztvevők minden ellenőrző ponton meleg teát, majd váltakozva csokit, vagy gyümölcsöt kapnak. Szegeden a 90 és 30, Makón a 60 kilométert teljesítőket meleg étel várja. A „kilencvenesek” Makón a tea mellett hagymás zsíros kenyérrel pótolhatják elvesztett energiájukat.
A 30 és 60 kilométeres túrák résztvevőinek Makóra, illetve Makóról történő utazása egyénileg történik.
A túrákon mindenki saját felelősségére indul. A rendező szervektől kártérítés semmilyen jogcímen nem igényelhető.
Felhívjuk a túrázók figyelmét a közlekedési szabályok betartására!

Nevezési díj:
A 60 és 90 kilométeres távokon az előnevezés1400 Ft/fő, a helyszíni nevezés 1600 Ft/fő. TTT, MTSZ, CSMTSZ tagoknak és a Magyar Turista kártyával rendelkezőknek mindkét változatban 1300 Ft/fő.
A 30 kilométeres távon 1200 Ft/fő, a kedvezményezetteknek 1000 Ft/fő

Előnevezés: A nevezési díj, és az esetleges szállásdíj befizetésével történik a rendező szervezet nevére és címére rózsaszín postai utalványon. A nevezési díj mellett a nevezési lapot is el kell küldeni. A nevezési lap e kiírás melléklete, vagy kérhető a mendeiarpad@gmail.com drótposta címről. Elküldeni ugyanoda lehet, vagy levélben a rendező egyesület címére. A szállásigényt feltétlenül előre kell jelezni!
Nevezési határidő 2012. január 03.

Helyszíni nevezés: A nevezési díjat a rajtban is lehet fizetni. Kérjük, hogy a nevezési lapot – lehetőleg – ők is küldjék el a fenti címre, de az indítóban is beszerezhető lesz.

Díjazás: A teljesítők emléklapot és kitűzőt kapnak. A kitűzőket technikai okokból az értékelés utáni napokban juttatjuk el a résztvevőknek. Ezért kérjük, hogy a nevezési lapot pontosan és olvashatóan töltsék ki! A leggyorsabbak, a legfiatalabbak és a legidősebbek kategóriánként oklevelet kapnak.

Írásos tájékoztatót, nevezési lapot, egyebet Mendei Árpádtól is kérhetnek a mendeiarpad@gmail.com drótposta címen

Minden résztvevőnek, aki beérkezik a célba, és annak is, aki nem, kellemes szenvedést és időtöltést kíván a Rendezőség.

Szeged 2011. december 20.
Pocsai Sándor
www.csmtsz.hu
Dátum Szo, Január 7, 2012
Idõ 07:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Ke, December 20, 2011 00:27 GMT
Megjegyzések Nincs