Bejelentkezés 

Maraton és 6 órás Kámoni Arborétum futás Szombathely

Leírás 6 órás és maraton a kámoni arborétumban Szombathelyen. Június. 23-án.

Unod a nyári forróságot? Fuss a hűsítő környezetben!

Míg a legtöbb természetvédelmi, erdőgazdasági területeken a futóversenyek szervezőit, résztvevőit hatástanulmányi tervek díjaival "büntetik", addig a Kámoni Arborétum tulajdonosai arra gondoltak, hogy egy futóverseny rendezésével szeretnék népszerűsíteni az elmúlt évben felújított gyönyörű arborétumokat!
A szűk ösvények miatt limitált lesz az indulási létszám, cserébe a futók egy csodálatos környezetben futhatnak ami megtölti a "hosszútávfutók magányosságát".
Téged is vár az arborétum június 23-án!

6 órás futóverseny és maraton a KÁMONI ARBORÉTUMBAN SZOMBATHELYEN.

A Saághy család birtokában lévő, egykor lápos, vizenyős területre 1860 táján ültették az első fákat. Édesapja munkáját folytatva, Saághy István - leghíresebb dendrológusaink egyike - az 1930-as évekre hazánk leggazdagabb gyűjteményét hozta itt létre, 260 fenyő és 600 lombos fafaj díszlett benne az arborétum fénykorában. A háború zivatara után először a szombathelyi erdőgazdaság, majd az Erdészeti Tudományos Intézet kezelésébe került az arborétum, mely azóta gyönyörködtet és szolgálja a tudományos kutatást, a természettudományos oktatást és nevelést. Ma a kert növényállománya 2500 fa- és cserjefajból áll. A jónéhány védett állatfajnak otthont adó mesterséges élőhely, a Gyöngyös-patak vizéből táplálkozó mesterséges tavak, fák és cserjék színpompás együttesei, köztük az igen gazdag rhododendron gyűjtemény várja a látogatókat.
www.kamoniarboretum.hu

Lehetőséget kaptunk, hogy ilyen környezetben futóversenyt rendezhessünk. Minden együtt van ahhoz, hogy nagyszerű verseny legyen: a csodálatos kert, jó levegő, pihenő és tisztálkodási lehetőség és ami nekünk nagy élmény (nem ehhez szoktunk hozzá) a vendégszerető házigazdák nemcsak megtűrnek, hanem szívesen látnak bennünket.



A pálya hossza: 1926,26 m, a szintkülönbség elhanyagolható, többnyire kavicsos erdei út.

Kiírás:
http://www.futas.net/kiirasok/2012/kamoni-arboretum-futas.jpg


http://sarvarikinizsise.gportal.hu


Dátum Szo, Június 23, 2012
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Június 6, 2012 13:20 GMT
Megjegyzések Nincs