Bejelentkezés 

Skanzen Mezei Futóverseny

Leírás A IV. Falusi Olimpia keretében a 2012. decemberében megrendezésre kerülő mezei futó EB útvonalán négy korosztály számára mezi futóversenyt szervezünk. Helyszíne: szentendrei Skanzen. Előzetes nevezés: www.skanzen.hu A kiegészítő rendezvények 9.00-17.00 óráig tartanak, a verseny 13.00-15.00 óra között zajlik. Díjkiosztó: 16.00 órakor


AZ I. SKANZEN MEZEI FUTÓBAJNOKSÁG 2012. ÉVI VERSENYKIÍRÁSA

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum hagyományainak megfelelően 2012. május 1-jén megrendezi a IV. Falusi Olimpiát. A Falusi Olimpia 2012. évi versenye keretében kerül megrendezésre az első Skanzen Mezei Futóbajnokság.
A Skanzen Mezei Futóbajnokság versenypályája a Szabadtéri Néprajzi Múzeum területén halad végig, épületek, apró falvak, parkok és kis erdők között. A pálya terepviszonyai változatosak, ám az emelkedők lankásak, minden gyermek-korosztály számára teljesíthetőek. A mezei futás 1912–1924 között a nyári olimpiák műsorán már szerepelt. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség az utóbbi években erőteljesen szorgalmazza, hogy a mezei futás 2018-tól kerüljön be a téli olimpiai játékok műsorába. Ennek a folyamatnak részeként a 2012 decemberében a szentendrei Skanzenben kerül megrendezésre a mezei futók Európa Bajnoksága. A Skanzen Mezei Futóbajnokságának résztvevői ennek a pályának, azaz a mezei futó Európa Bajnokság versenyének terepén fogják teljesíteni a távot.

A versenyt három korcsoportban rendezzük meg:
I korcsoport: általános iskola alsó tagozatos csapat, egyéni
II. korcsoport: általános iskola felső tagozatos csapat, egyéni
III. korcsoport: középiskolai csapat, egyéni

Versenytávok:
I korcsoport: 1100 méter
II. korcsoport: 1155 + 1100 méter = 2255 méter
III. korcsoport: 2x1155 + 1100 méter = 3410 méter

A Skanzen Mezei Futóbajnokság csapat és egyéni verseny is egyben. A versenyre nevezhet minden olyan közösség és személy, amely, illetve aki vállalja a versenykiírásban szereplő feltételek teljesítését, szeretne megismerkedni a mezei futás szépségével, és elébe áll a versenyen való részvétel kihívásának. A jelentkezéshez nem szükséges semmilyen formális igazolás, sem valamely iskolai közösséghez tartozás. A bajnokságra a nevezési lap kitöltésével és a szervezőkhöz történő visszajuttatásával lehet jelentkezni. A jelentkező csapatok 5 főből álljanak! A leány és fiúcsapatok külön versenyt vívnak, azaz külön kérjük a leány és fiúcsapatok nevezését.
Nevezni egyénileg is lehet. Az egyéni versenyben a csapatok tagjai és az egyéni nevezők azonos feltételek mellett versenyeznek.

Helyezések eldöntése:
Az egyéni bajnokság győztese az a versenyző, aki a távot a szabályoknak megfelelően végigfutotta és elsőnek haladt át a célon, legyen akár egyéni nevező, akár valamelyik csapat tagja. Egyéni győztest és helyezetteket korosztályonként hirdetünk, mind a fiúk, mind a leányok esetében.
Csapatversenyben (5 fős csapatok indulnak a távnak) az lesz a győztes csapat, amelynek legjobb négy versenyzője együttesen a legkevesebb helyezési pontszámot éri el. A helyezési pontszámot a befutási sorrend adja. Egyenlő pontszám esetén az a csapat ér el jobb helyezést, amelynek negyedik (holtverseny esetén harmadik) tagja hamarabb ér célba. A csapatversenyben is külön hirdetünk győztest és helyezetteket az egyes korcsoportokban, fiúk és leányok között is.

A versenypálya jellemzői:
A versenypálya Skanzen területén található. A talaj nagyobb része gyep, de nem egyenletes simaságú, szöges cipővel és futócipővel is végigfutható. A versenypálya vonalvezetése hullámos, a szintkülönbség kb. 10 méter. A pályát több mesterséges és természetes akadály nehezíti. Egy kör hossza kb. 1100 m.

A bajnokság lebonyolítási rendje:
Az azonos korcsoportú versenyzőket azonos időpontban indítjuk.

A Skanzen Mezei Futóbajnokság helyszíne és időpontja: Szabadtéri Néprajzi Múzeum, 2012. május 1. (kedd) 13.00-15.00.

A bajnokságra történő nevezés rendje:
A versenyre történő nevezés díja: bruttó 2.000,- Ft/5 fős csapat + 1 kísérő.
A nevezési díjat érkezéskor a verseny napján a helyszínen készpénzben kell befizetni.
A versenyre a nevezési lap kitöltésével és a szervező bizottsághoz történő eljuttatásával lehet. A nevezési lap letölthető a lap alján találhatő linken, illetve e-mail-ben vagy telefonon kérhető meg. (falusi.olimpia@gmail.com, 06-30-9344518)
A kitöltött nevezési lapot elektronikusan a falusi.olimpia@gmail.com e-mail címre történő megküldéssel, illetve a Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2000 Szentendre Sztaravodai u. postacímre történő elküldéssel (a borítékra kérjük ráírni: Falusi Olimpia) lehet a szervezőbizottsághoz eljuttatni.
A nevezési lap beérkezése után a szervező bizottság minden jelentkezőt értesít jelentkezése befogadásáról és a további teendőkről.
A nevezési lapok beérkezési határideje: 2012. március 30. 24.00 óra. (postai kézbesítés esetén a postabélyegző dátuma számit.)
További információ igényelhető a falusi.olimpia@gmail.com e-mail címről.
skanzen.hu http://www.futas.net/hungary/szentendre/szentendrei-skanzen.php
Helyszín Skanzen
Dátum Ke, Május 1, 2012
Idõ 13:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futás.Net Futónaptár
Frissítve Hét, Május 27, 2013 19:19 GMT
Megjegyzések Nincs