Bejelentkezés 

Irottkő Hillclimb hegyikerékpáros és futóverseny

Leírás Irottkő Hillclimb hegyikerékpáros és futóverseny

II. IROTTKŐ HILLCLIMB...az er(D)ődemonstráció
hegyikerékpáros és terepfutó verseny
2013. március 24.


Egy olyan rendhagyó rendezvényt hoztunk létre, egyfajta erdei „critical mass”-ként, amely segít elfogadni a normál (cross country és hillclimb) hegyi terepkerékpározás és a „gyalogos” erdei jelenlét, túrázás és sportolás közötti egyenjogúságot.
Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy minden törvényi szabályozás(legfőképp az erdőtörvény) a motorizált gépjárművek csoportjához sorolja a kerékpárt.
Az tény, hogy a közúti kerékpározás szigorú törvényi szabályozást kíván, a forgalomban való részvétel komoly felelősséggel jár mindenki részéről.
Az utóbbi évtizedekben viszont kialakult a kerékpározásnak egy olyan fajtája, ahol a kerékpár szerepe inkább SPORTESZKÖZ JELLEGET öltött, az erdei és hegyi túrázás kellemes kikapcsolódást nyújtó segédeszközévé vált.

AMIT SZERETNÉNK:

A normál (cross-country és hillclimb) hegyikerékpározás besorolása, mint a természetjárás egyik elfogadott formája, számunkra is elfogadható szabályozással.
Az egyéb (downhill, 4cross, stb.) hegyikerékpározásnak teret adni az arra alkalmas területeken kialakított, kötött nyomvonalú pályákon, a természetvédelmi és egyéb kritériumoknak megfelelően szervezett keretek és megfelelő biztonsági intézkedések mellett a hatóságok engedélyével és együttműködésével.

Ezen gondolatok jegyében várjuk a terepkerékpár és terepfutás szerelmeseit egy szezonnyitó megmérettetésre Rattersdorfba (293 m) - a Kőszeg melletti, festőien szép környezetben található ausztriai faluba.

A versenyen - nem megszokott módon - kerékpárosok és futók együtt rajtolnak, hogy az alpannónia turistaút ösvényein minél rövidebb idő alatt meghódítsák a Dunántúl legmagasabb hegycsúcsát, az Irottkőt (883 m).

Időpont: 2013. március24. (vasárnap)

Helyszín: Rattersdorf(Rőtfalva)

Rendező: Kőszegi Kerékpáros Egyesület

Rajtszámok átvétele: a verseny napján 9:00-10:30-ig a rattersdorfi plébániatemplom előtti téren.

Rajthoz szólítás: az előnevezések leadásának sorrendjében 10:45-kor.

Tömegrajt: 11:00



A pálya nyomvonala:
A Fő utcán (Hauptstrasse) a Hét forrás (Siebenbründl) irányába az alpannónia turistaút mellékszakaszának sárga jelzésén az államhatárt átlépve. Kb. 3 km után (a Hétforrás fölötti részen) az alpannónia turistaút főágának piros jelzésén az Irottkő irányába - a Zeiger nyereg – Szikla forrás - Stájer házak - Hörmann forrás - Irottkő útvonalon.
A verseny távja: 12,1km Teljes szintemelkedés: 741m

Előnevezés és további információ 2013. március 15-ig a kkemtb@gmail.com e-mail címen, illetve a +36-20/9891-751-es telefonszámon.

Előnevezéshez szükséges adatok:
megjegyzés: kerékpár vagy futóverseny
név
lakóhely vagy egyesület neve
születési év
elérhetőség (e-mail vagy postai cím)

A nevezési díj:
1.500,- Ft
Helyszínen történő nevezés csak korlátozott számban lehetséges (3.000,- Ft )
A nevezési díj előnevezés esetén is a rajtszám átvételekor fizetendő!

Kategóriák:
női 1999-ig (14 év felett)
férfi ifjúsági 1993-1999 (14-20 évesig)
férfi felnőtt 1977-1992 (21-35 évesig)
férfi master 1978-tól (36 év felett)
A futók és a kerékpárosok külön lesznek értékelve, de készül közös, összetett eredménylista is.

Szabályaink:
A versenyen a kresz szabályai érvényesek, a pálya nyomvonalán gépjárművek és gyalogosok felbukkanása nem kizárt! Kerékpárosoknak bukósisak viselése kötelező! Minden résztvevő a saját felelősségére indul! Baleset és felelősségbiztosításról egyénileg kell gondoskodni, a nevezési díj nem tartalmaz biztosítást!
A rendezők (és minden velük kapcsolatban álló személy vagy szervezet) nem tartoznak semmilyen felelősséggel személyi-, anyagi- vagy dologi károkért, amelyek a verseny előtt, alatt vagy után a résztvevők hibájából keletkeznek! A résztvevők minden szempontból a saját büntetőjogi felelősségükre indulnak és kötelezhetőek az általuk vagy kerékpárjuk által okozott károk megtérítésére! Ezt a nyilatkozatot a rajtszámok átvételével a nevezők elfogadják!

Eredményhirdetés: kb. 13 órakor az Irottkő kilátónál

Lesz lehetőség a csomagok (pl. meleg ruha) startból a célba történő szállítására.
A célból való visszatérésről minden résztvevőnek magának kell gondoskodnia.
A verseny bármilyen időjárás esetén megrendezésre kerül.
A verseny nyomvonala nem lesz extrán kitáblázva, mivel az Alpannónia turistaút jelzései a rendelkezésünkre állnak. Ha valaki mégsem biztos a tájékozódásban, lehetőség van a pálya bejárására a versenyt megelőzően bármikor.

Minden hobby és profi sportolót szeretettel várunk ezen a szezonnyitó megmérettetésen
a csodálatos Irottkő Natúrpark környezetében.
Kőszegi Kerékpáros Egyesület csapata
Dátum Vas, Március 24, 2013
Idõ 11:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, Február 22, 2013 04:24 GMT
Megjegyzések Nincs