Bejelentkezés 

XV. Nyírerdő-futás Aradi János Emlékverseny Debrecen

Leírás Fontos állomásához érkezett a debreceni NYÍRERDŐ-futás: április 14-én már 15. alkalommal kerül sor az egyik legnagyobb múlttal rendelkező hazai erdei futóversenyre.
Az elmúlt másfél évtizedben során mindig fontos szempont volt, hogy a szervezők (a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt., a Hajdú-Bihar Megyei Atlétikai Szövetség és a Bihari Atléta Bírók Sportegyesülete) a versenyen keresztül felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, az erdei sportlehetőségekre, a környezet-tudatos magatartásra, és az erdők védelmére.
Változás viszont a korábbi évekhez képest, hogy nem a megszokott márciusi időpontban kerül sor a megmérettetésre. A szervezők az új, áprilisi időponttól azt várják, hogy az eddiginél többen futják le valamelyik távot.
A versenytáv nők és szenior korúak számára 5000 méter, a férfiak pedig 10 000 méteren, az Aradi János emlékversenyen állhatnak rajthoz. A legfiatalabbak serdülő-, ifjúsági- és junior kategóriában 1500, 2500 és 5000 méteren mérhetik össze gyorsaságukat. Ebben az időpontban bonyolítják le a XXI. regionális mezei váltóversenyt 8X1000 és 8X700 méteren, 9-12 éves gyerekek részvételével.
Természetesen ismét lesz NYÍRERDŐ-futás: a 2500 méteres távon bárki elindulhat. Az idei év újdonsága a céges csapatverseny, amire három kategóriában (férfi, női és vegyes) 4X2500 méteren lehet nevezni.
A legtöbb csapatot indító vállalkozás elnyeri a „Debrecen legsportosabb cége” címet. A gyermekektől a veteránokig minden kategóriában az első három helyezett érmet és ajándékot kap. A NYÍRERDŐ-futáson a célba érkezők ajándékban részesülnek, és további meglepetéseket is kisorsolnak a szervezők.
A versenyközpont, a rajt, a cél és az eredményhirdetés a debreceni Köztemető előtt (Debrecen, Benczúr Gyula utca, a 3-as trolibusz végállomásánál) lesz. Nevezni a helyszínen lehet 2012. április 14-én, 9. 00 órától.
www.nyirerdo.hu

Plakát:

http://www.futas.net/kiirasok/2012/nyirerdo-futas.jpg
http://www.futas.net/kiirasok/2012/nyirerdo-futas-kiiras.jpg



Dátum Szo, Április 14, 2012
Idõ 10:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, Április 6, 2012 03:34 GMT
Megjegyzések Nincs