Bejelentkezés 

ARAK - Depónia Környezetvédelmi futás Székesfehérváron

Leírás Belvárosi futóverseny a környezetvédelmi világnapon
Hagyományteremtő szándékkal rendez az ARAK és a Depónia Kft, június 9-én, a környezetvédelem világnapján a székesfehérvári belvárosban utcai futóversenyt. Amatőrök és profik is indulhatnak a két távon, nevezési díjként mindössze egy használt, lapított műanyag palackot kell hozniuk. Lesz csapatverseny is, munkahelyi és családi közösségek nevezését várják.

Az Alba Regia Atlétikai klub eddig is mindent megtett, hogy a mozgás, a futás, a sport élményét minél többen kipróbálhassák egy-egy nagy tömeget megmozgató rendezvényen - az iskolások nemrég befejeződött, hagyományos ARAK-Aktív versenysorozata is ilyen alkalom volt. Most mindenkit várnak, aki a történelmi belváros gyönyörű kulisszái között, a sport és a környezetvédelem "árukapcsolásával" létrehozott figyelemfelhívó futóversenyen szeretne részt venni. Van idő edzésbe állni az 1.3 kilométeres és (rendszeresen futók, profik vagy vállalkozó kedvű amatőrök számára) 6.5 kilométeres táv teljesítése előtt, hiszen a verseny a környezetvédelmi világnap tiszteletére június 9-én szombaton lesz.
A Depónia Kft-vel közösen úgy gondoltuk, egy ilyen, reményeink szerint nagy tömeget megmozgató rendezvénnyel hívjuk fel a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem fontosságára, egyben persze az egészséges életmódra is - mondja a szervező klub szakosztályvezetője, Tölgyesi Előd. - Az idézőjeles nevezési díj, az összelapított PET-palack is ezt szimbolizálja, reményeink szerint sok ilyen újrahasznosítható hulladéktól szabadul meg a város. Aki hoz egyet, indulhat a Városház téren rajtoló, 1.3 kilométeres belvárosi futáson, és az első 500 befutó, időeredménytől függetlenül pólót kap emlékbe. Alapvető célunk, hogy nemtől, kortól függetlenül bárki egyszerre tehessen Fehérvár tisztaságáért és mozoghasson egy jóízűt.

A hosszabb táv kihívásainak is megfelelni képes versenyzőknek profi körülmények között az "amatőr táv" ötszörösén, 6.5 kilométeren rendeznek klasszikus futróversenyt chipes időméréssel, értékes díjakkal - látványosságnak sem lesz utolsó Székesfehérvár belvárosában. És, hogy igazolást nyerjen, a futás véletlenül sem a magányosok sportja, lesz csapatverseny is, amelyre 3 fős, családi és munkahelyi csapatok jelentkezését várják, ők is a rövidebb távon versenyezhetnek, időméréssel, nyereményekkel.
A szervezők tervei szerint az eseményen prevenciós szolgáltatások, egészségmérések is lesznek. A június 9-i futás további részleteiről a későbbiekben folyamatosan beszámolunk majd.
forrás: szekesfehervar.hu
Dátum Szo, Június 9, 2012
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Május 3, 2012 07:57 GMT
Megjegyzések Nincs