Bejelentkezés 

Budapest Night Run

Leírás Budapest Night Run

Budapest By Night - Futócipőben
A Médiaunió Sportolni jó kampányának keretében csütörtök esténként örömfutások lesznek Budapest szívében, Kiss Mirella, a BSI FutóNagykövetének vezetésével. A különleges városnéző futáshoz bárki ingyenesen csatlakozhat.

Sok turista szerint a kivilágított Budapest a legszebb, amikor az éjszaka sötétjében az épületek csak úgy tündökölnek a háttérben. Ezeken a csütörtöki örömfutásokon nem csupán a futáson és a csapatépítésen van a hangsúly, hanem a kultúra is szerepet kap.

A programot szervező és vezető Kiss Mirellának idegenvezetői képesítése is van, ráadásul a Belvárosban nőtt fel, ezért ismeri a városrész minden kis titkát. A hidak, utcák, szobrok, terek, parkok mind rejtenek valami titkot magukban, amit szeretne megosztani másokkal is.

S mivel a futás tempója megengedi (hisz ez nem verseny), hogy közben meséljen, azoknak, akik kíváncsiak rá, futás közben (néhány megállással) belvárosi idegenvezetést is tart. A táv 6-6.5 km hosszú, és szinte hihetetlen, hogy ilyen kis távon ennyi nevezetesség található. Talán ebben Budapest egyedi a világon.

Egy rövid futás erejéig legyél te is turista a saját városodban. Csodáld meg Budapestet úgy, ahogy máskor még soha!

Rajt: 19 órakor Erzsébet térről.
Budapest, V. kerület, Erzsébet tér, Danubius-kút
TÁV:6-6,5 km


Kedves Futók, Sportolók!
Szomorú hír várt, mikor nyaralásomból hazaértem. Egyik nagyon kedves Sporttársam, közeli ismerősöm, Ujj Zoltán halálhíre fogadott. Számomra szinte felfoghatatlan, mert egy nagyon jó embert vesztettünk el vele. Sok szép futóverseny, túra, rádiós műsor emléke köt hozzá.
Sajnos, a szerdai futáson nem tudok részt venni, de szeretném a csütörtök esti futásomat az ő emlékének szentelni.
Sokan nem tudják, de Zoli nemcsak sportszervezők volt, hanem a Petőfi Irodalmi Múzeummal közösen városismereti vetélkedőt is szervezett.
Ezért a belvárosi, Budapest By Night Run-on őérte futunk, őrá emlékezünk.
Útközben, az atlétikai emlékműnél el fogunk helyezni egy-egy mécsest.
Találkozó: csütörtök este 7 óra, Erzsébet tér, Danubius kút. Táv:6.5 km, Tempó:6-6.5 perces.
Mira
Dátum Csü, Augusztus 30, 2012
Idõ 19:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Sze, Augusztus 29, 2012 07:30 GMT
Megjegyzések Nincs