Bejelentkezés 

Monoton Maraton és Félmaraton

Leírás Monoton Maraton és Félmaraton

Kedves Monotóniatűrő Barátunk!

Idén immár HETEDIK alkalommal biztosítunk Számodra keringési lehetőséget a Hárs-hegy körül. Meditáció, sport, kirándulás, természet, társaság, időtöltés, unaloműzés, szórakozás... Válassz! Bármelyiket meglelheted nálunk. Valamennyi érdeklődőt szeretettel várjuk!

A túra útvonala a Budai-hegység teljesítménytúrák által talán leglerágottabb, leginkább ismert szép részein vezet végig.

A túra útvonala:(változott!!!)

sites.google.com/site/ukktura/


A rajtból (illetve a 3k+3. ellenőrzőpontról) a vasútállomás épülete mellett indulunk el, majd a lépcsőn leereszkedve elérjük a Z körséta és Mária út (m) jelzést, melyen balra fordulunk. A zöld körséta jelzést követjük a Hárs-hegyi nyeregig. Itt jobbra fordulunk és a sárga háromszög jelzésen felmászunk a Kis-Hárs-hegyre, a 3k+1. ellenőrzőponthoz (k a már teljesített körök számát jelenti). Visszatérünk a Hárs-hegy-nyergébe és egyenesen folytatjuk túránkat, a sárga sáv turistajelzésen. Az Örökerdő tanösvény keresztezése után erősebb emelkedővel érünk a Bátori-barlanghoz, ahol a balesetveszélyre tekintettel a hídon óvatosan kelünk át. Nagy-Hárs-hegy csúcsán a kilátónál találjuk a 3k+2. ellenőrzőpontot, ennek ellenére a rövidítő ösvényen nem vágunk le – mert ott akár darázsfészek is lehet – hanem szépen körbemegyünk a sárga sáv jelzésen. Leereszkedünk a hegyről, majd a kisvasút keresztezése után (vigyázz, ha jön a vonat) a parkban balra térünk, végül a parkoló mentén érjük el a következő (3k+3.) ellenőrzőpontot, illetve a megfelelő számú kör teljesítése után a célt. És kezdődhet újra…



k = a megtett körök számával (körönként 3,3 km a táv és 155 méter a szintemelkedés). Így:

Félmaraton: hossza 23,1 km és a szintemelkedés 1085 m,
Maraton: hossza 46,2 km és a szintemelkedés 2170 m.

2012-ben a Duna-Ipoly Nemzeti Park kérésére a Monoton túrákat kizárólag jelzett turistautakon rendezzük. Ennek nyomán az útvonal, valamint a táv- és szintadatok változtak (megnőttek). Részletek a túra oldalán!

Változott a rajt és cél helyszíne is, fedett helyre került a korábbi helyszínről, a Szépjuhászné Étterembe (amely a Gyermekvasút állomásának épületében található). Lehetőség van gulyásleves előzetes rendelésére október 27.-ig a gethe.laszlo@gmail.com címen 800 Ft / adag áron, mely a túra valamely körének végén fogyasztható.

Mindenkit várunk szeretettel:

a Rendezőség


udnivalók
Túranév: Monoton Maraton / Monoton Félmaraton / Monoton Minimaraton

Táv: 46,2 / 23,1 / 3,3 km (3,3 km/kör)

Szintemelkedés: 2170 / 1085 / 155 m (155 m/kör)

Nevezési díj: 800 / 800 / 350 Ft/fő
(TTT tagoknak 100 Ft kedvezmény)

Rajt és cél helye: Szépjuhászné, étterem (a vasútállomás épületében)
Rajt ideje: 6:00 - 8:00
Saját idő terhére a félmaratoni távon 13:00-ig, a minimaratonon 16:00-ig lehet indulni!

Szintidő: Maximum 11 óra, de a célba 17 óráig minden távon be kell érkezni. (A minimaraton szintideje 3 óra)

Díjazás: oklevél, kitűző (a monotónia biztosítása érdekében nem változik a teljesítések számától függően)

Szolgáltatás: tea, édesség, csomagmegőrzés

Meleg étel (gulyásleves) rendelhető október 27.-ig a gethe.laszlo@gmail.com címen, ára 800 Ft / adag (helyszínen fizetendő).

A túra útvonalán 41 / 20 / 2 ellenőrzőpont található, ahol a pontőrök bélyegzéssel / egyéb módon igazolják az áthaladást.

A rajt megközelítése: Budakesziről és a Széll Kálmán (korábban: Moszkva) térről a 22-es és 222-es autóbusszal (mindenképpen javasoljuk a közösségi közlekedés igénybevételét a parkolóhelyek korlátozott száma miatt!)

Információ: Hevér Gábor és Jakab Panni és Gethe László a bal oldalon látható elérhetőségeken
Dátum Csü, November 1, 2012
Idõ 06:00 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Szo, Október 27, 2012 11:12 GMT
Megjegyzések Nincs