Bejelentkezés 

A Budai-hegység még távolabbi csúcsai BHMTCS

Leírás Túra és Túrafutás

A Budai-hegység még távolabbi csúcsai (BHMTCS)

A BHTCS, azaz a Budai-hegység távoli csúcsai elnevezésű, éjszakai extrém teljesítménytúra honlapján jársz. A túrát 2002 óta minden év januárjának első hétvégéjén rendezi meg a Regnum Marianum Sportegyesület. Célunk évről évre a Budai-hegység szép, és kevéssé ismert tájait a sportbarátok számára bemutatni. A túra során 10 órás szintidő alatt kell felkeresni a megadott csúcsokat, tetszőleges sorrendben. (A csúcsokon a túraélmény fokozása érdekében időnként változtatunk.) A résztvevők számára meleg étellel, teával, édességgel, és további meglepetésekkel szolgálunk. A teljesítők kitűzőt és oklevelet kapnak.


BHTCS 2011

Január 8-a éjszakáján új meglepetéscsúccsal, több grandiózus újítással várunk!

A Budai-hegység még távolabbi csúcsai (BHMTCS)
etszőleges sorrendben kell felkeresni a következő hegycsúcsokat:
Meszes-hegy (381 m), Ilona-lak (368 m), Fekete-hegy(*1) (463 m), Hosszú-erdő-hegy (363 m), Kálvária-domb (388 m), Felsberg(*2) (355 m), Nagy-Szénás (550 m), Perem-hegy(*3) (486 m), Fazekas-hegy (281 m), Homok-hegy (340 m), Vihar-hegy (453 m), Kálvária-hegy (384 m) és egy meglepetés csúcs, amelyet a rajtban hirdetünk ki.

(1) A Szarvas-árok fölött, a Sziklafalnál.
(2) Az Ördöglyuk-barlangtól kb. 150 méterre lévő bánya fölött, a Z jelzés mellett.
(3) Nagykovácsitól északnyugatra, a S és a K+ jelzés találkozása fölött (a csúcsnak április óta hivatalosan is ez a neve).

- - Ráadás csúcs: Remete-hegy (a K jelzésen lévő kilátópont). Nem kötelező felkeresni, de érintéséért plusz egy óra szintidő jár.

Rajt:Cél: Nagykovácsi, rk. plébánia (2094 Nagykovácsi, Kossuth L. u. 113.)
Indítás: 18:00-19:30 óra Nevezési díj: 800 Ft/fő Táv (térképen): kb. 45-50 km Szint (térképen): kb. 1700-1900 m Szintidő: 10+1 óra MTSZ pontszám: MTSZ 101.5 pont

Csak vérprofi futóknak ajánljuk, nagy gyakorlattal! A kis távon kívüli még távolabbi csúcsokon nincs se ember, se szolgáltatás, csak önkiszolgáló pecsétállomás!

Mindkét távhoz:
Nevezési díj kedvezmény: RMSE és MVTE tagoknak mínusz 100 Ft.

Extrém teljesítménytúra, csak tájékozódásban gyakorlottaknak, térképet és tájolót jól ismerőknek! Az egyedüli indulást csak többéves gyakorlattal javasoljuk, a többiek legalább ketten-hárman induljanak útnak!
A rajt 17.30-kor nyit, a cél reggel 7-kor zár. A rendezőség fenntartja a jogot a szintidő megnövelésére!

Ajánlott turista vagy tájfutótérkép: A Budai-hegység turistatérképe. (Figyelem! Az újabb kiadású Cartographia térképeken a Meszes-hegy és az Ilona-lak külön helyen, levágva található, illtve utóbbi az egyiken egyáltalán nincs rajta!)

A rendezőség tisztelettel megkéri a terepet előzetesen bejáró túrázókat, hogy ne jelöljék meg az útvonalat szalagokkal, fényvisszaverő műanyagokkal és egyebekkel, mert ezzel elronthatják mások túraélményét! (Sőt, aki talál tavalyiakat, kérjük, szedje le!)

Dátum Szo, Január 8, 2011
Idõ 17:30 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Vas, December 19, 2010 02:37 GMT
Megjegyzések Nincs