Bejelentkezés 

Baradla-barlang terepfutás

Leírás NOMÁD-BARADLA UNDERGROUND TEREPFUTÁS HUNGARY

Futás Magyarország legkülönlegesebb útvonalán.

Meseszép útvonal a Baradla-barlang járataiban és az Aggteleki-karszt, kihívásokkal teli erdeiben. A Világörökség részét képező helyszínen, első alkalommal megrendezendő terepfutó versenyen kipróbálhatod önmagadat, és futva végigjárhatod az ország leghosszabb barlangjának egy részét.

A verseny rendezője:

Nomádsport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósága

A verseny helye, időpontja:

Aggtelek, a Baradla barlang bejárata melletti parkoló.

Rajt/Cél: Aggtelek 2012. szeptember 15. 09:00

Táv: 16 km Szintemelkedés: 500 m D+

Szintidő: 2 óra

Előnevezés: 2012. július 1.-től - 2012. szeptember 10.-ig

A verseny célja:

sportág népszerűsítése, versenylehetőség biztosítása a terepfutók számára,
a természet szépségeinek, értékeinek bemutatása, az Aggteleki Nemzeti Park területén.

Védnök:

Veress Balázs az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatója

A verseny elnöke:

Németh Csaba a Nomádsport Alapítvány kuratóriumának Elnöke

A verseny résztvevői:

Meghívott és benevezett versenyzők, akik már betöltötték a 14. életévüket és eleget tettek a versenykiírásban feltüntetett nevezési feltételeknek.
A versenyen mindenki saját felelősségre indul. Sérülés, baleset esetén a rendezőség nem vállal felelősséget.

A verseny útvonala:

1. szakasz: Rajt Aggteleken, a Baradla barlang bejárata előtti téren – a táv eleje a Baradla-völgyben Z+ jelzésen – majd K+ Karu-völgy oldalában a nyeregig – innen a K- jelzésen a jósvafői barlangbejáratig.

2. szakasz (Barlangi szakasz): Jósvafői bejárat - Vetődéses-terem - Színpad - Óriások-terme - Mozdony - Sárkányfej - Itt egy meredek úton a Csillagvizsgálóhoz és lépcsőn egy másikon vissza - Polip - Vörös-tó (280 lépcső felfelé). A Vörös-tó kijáratnál frissítőpont várja a versenyzőket.

3. szakasz: Felszínen tovább S- jelzésen a Borókás tebrekig – Innen tovább a K+ jelzésen fel a Közép-hegyre - majd K- jelzésen a Baradla tető felé. – A K- jelzésen kell haladni egészen a Baradla –tető előtti 4-es elágazásig, ahol jobbra kanyarodunk a K+ jelzésen a völgy irányába. – A lejtős úton a Kecső-patak felé haladva egészen a Z- jelzésig kell futni, ahol élesen balra kanyarodva a Z-, majd kb. 600m után a Z+ jelzésen kell tovább futni. – A Z+ jelzés vezet el minket a Baradla – völgyön keresztül az Aggteleki Kempinghez, ahol a faházak előtti sétányon kell végigfutni és beérkezni a Turistaház melletti célba.

Táv:
Felszín alatt 2 km és 7+7 km a felszíni szakasz. Összességében tehát 16 km a verseny távja.
Nevezés a versenyre

A versenyen csak előnevezés leadása és a nevezési díj határidőn belüli befizetése esetén lehet indulni. A verseny jellege folytán csak az első 300 nevező jelentkezését tudjuk elfogadni! A verseny egyéni indításos mivolta miatt, a nevezésnél kérjük adja meg a legjobb félmarathoni időeredményét (nem lehet régebbi 2 évesnél)!
Határidő:

2012. szeptember 10.

Ha a létszám hamarabb betelik, akkor sajnos nem tudunk további nevezéseket elfogadni, csak várólistára. A leadott nevezése csak abban az esetben tekinthető véglegesnek, ha Ön a nevezési díjat (5.000 Ft) eljuttatja 5 munkanapon belül banki átutalással a következő bankszámlaszámra: OTP Bank NYRT. 11734004- 20473109-00000000. Számlatulajdonos a Nomád Sport Alapítvány. Kérjük a nevezési díj utalásakor a megjegyzés rovatba szíveskedjen beírni a regisztrációkor megadott nevét és születési dátumát.
Nevezési díj: 5.000 Ft/fő
további info a verseny honlapján: baradla-trail.hu

Dátum Szo, Szeptember 15, 2012
Idõ 09:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Vas, Augusztus 26, 2012 08:13 GMT
Megjegyzések Nincs