Fotók és szerzői jogok


A Futás.Net oldalon rengeteg fotó található futóversenyekről, kerékpáversenyekről, triatlonokról. A fotók azért készülnek, hogy a versenyeket bemutassuk és népszerűsítsük. A fotók elkészítése rendszerezése, feltöltése rengeteg időt, tárhelyet és nem olcsó fényképezőgépet igényel.

Kérjük a sporttársakat, amennyiben lemásolják a róluk készült képet és más oldalra feltöltik - más oldal tartalmát gazdagítva-, tiszteljék meg annyival a képek szerzőjét (készítőit), hogy feltüntetik a képek forrását egy kattintható linkkel!

Szerzői jogok

Jelen weboldal jogtulajdonosa  Bodnár Gábor. Minden szöveg és fotó, a fejlécfotókat is beleértve -  jelentős részét én fotóztam - szerzői jogvédelem alatt állnak. Ha szeretnéd megjelentetni a saját weboldaladon, vagy bárhol máshol, online vagy offline a szerkesztőség írásait vagy fotóit, örömmel veszem, csak légy szíves írd mellé a forrást - működő link formájában: Futás.Net  (html kód:<a href="http://www.futas.net" title="maraton futás" >Futás.Net</a>.) Ne vedd magadra, de muszáj kiírnom, hogy a forrás megjelölése nélküli, szerzői hozzájárulás nélküli utánközlés, átdolgozás díjköteles, díja 17 000 + áfa szavanként naponta. Képek közlése: 27 000 + áfa , amennyiben még az oldal logóját is levágod, akkor
47 000 + áfa naponta. Még egy közepesen hosszú "átvett" cikk  vagy fotó lemásolása is szép kis summa lesz. Ha van rá pénzed, én nem bánom, de egyszerűbb kírni a forrást, mint rendezni a számlát. A Futás.Net weboldal kereskedelmi tevékenységet nem végez, ezért aztán ügyfélszolgálat nincs.
Elérhetőségek: Futás.Net kapcsolat

A képek kereskedelmi és reklámcélokból még link ellenében sem használhatóak fel csak előzetes engedély és írásbeli hozzájárulás után. Nem másolhatóak olyan oldalakra, amelyek termékeket hírdetnek vagy reklámokat jelenítenek meg illetve kereskedelmi tevékenységet folytatnak, vagy a kép megjelentetésével bármilyen közvetett anyagi haszonra szert tehetnek.

Gyakori kérdések és válaszok:

A képek felhasználása saját célra

- Lemásolhatóak-e a képek a saját gépemre?
- A képek lemásolhatóak.

- A rólam készült képet átmásolhatom-e a blogomba?
- A kép átmásolható a következő módon:
Amennyiben van rá lehetőség akkor a futás.net oldalon levő képet kell beilleszteni, ha korlátozva van ez a lehetőség (a blog szolgáltató a saját tartalmát szeretné növelni), akkor a képek forrását (url) vagy a nyitólapot az oldalra egy kattintható linkkel fel kell tüntentetni.

- Facebook -ra iwiw-re tölthetem-e?
- A Facebook szabályzat eleve felhívja minden felhasználó figyelmét, hogy a szerzői jogok birtokában lehet feltölteni. A Futás.Net engedélyezi a képen szereplő személyek számára a kép feltöltését, amennyiben a feltöltő like-olja vagy megosztja a futas.net oldalt.

- Milyen kóddal tüntethetem fel a forrást?

Link az oldalra:

1. szöveges link:
Futás.Net  
html kódja:
<a href="http://www.futas.net" title="maraton futás">Futás.Net</a>


2. link az oldal logójával:
Futás.Net
html kódja:
<a href="http://www.futas.net" title="Maraton Futás és futóversenyek">
<img alt="Futás.Net" height="40"  src="http://www.futas.net/images/futasnet-logo.gif" width="92" /></a>
 

Mi történik, ha engedély vagy link nélkül másolom  a Futás.Net oldalon található képeket?

A szerző megnehezítheti a képek másolását.

A szerző jogi lépéseket tehet.. (amit nem igazán szeretne).

A fotós úgy érezheti, hogy nem tisztelik meg a munkáját és felhagy a képek készítésével. :-(

Találtam egy nagyon jó képet önmagamról barátomról és szeretném  előhívatni

A képek megrendeléséről itt találsz információt fotók.

Kérdés vélemény hozzászólás:

Ha kérdése van a képek felhasználásával kapcsolatban vagy szeretné megjelentetni valahol a képet, akkor itt lehet kérdezni:

Futás.Net kapcsolat

2012. április.

 

-Futás.Net -