Fizető övezetek Budapesten és Magyarország településein

A térkép tájékoztató jellegű. Bármikor előfordulhat újabb fizető övezet bevezetése vagy a fizetési díj emelése. (csökkentésre még nem volt példa!)

A díjfizetési övezetek és árak megsokszorozódtak az elmúlt években (lásd az oldal alján a 2010-es térképet!), mikozben P+ R parkolók számában alig történt változás.

Újabb fizető övezet Budapesten 2015. júliusától

Óbuda parkolási övezetEzúttal a III. kerület bővíti a "szolgáltatásait". Óbudán is fizetni kell a közterületi parkolásért.
DÍJFIZETÉSI IDŐ: HÉTFŐ-PÉNTEK 08:00-18:00

A minimális várakozási idő 15 perc, a maximum 3 óra.
A III. kerületi várakozási övezetek területi lehatárolása

4. díjtételű várakozási övezet (265.-/óra)
Szépvölgyi út – Montevideó utca – Seregély köz – Seregély utca – Kecske utca – Nagyszombat utca – Végvár utca – Doberdó út – Bécsi út – Nagyszombat utca – Budai alsó rakpart által határolt terület (beleértve a határoló utakat és tereket, a Doberdó út, a Szépvölgyi út (a Montevideó utca és Folyondár utca közötti szakasza)

5. díjtételű várakozási övezet (175.-/óra)
Bogdáni út – Budai alsó rakpart – Nagyszombat utca – Bécsi út (beleértve a Bécsi útból nyíló Tégla utca- Podolin utca) – Vörösvári út – Hévízi út

Mobilparkolás - új fizetési rendszer a parkolók használatáért 2014. július 1-től

Mobilparkolás - Hét szolgáltató közül választhatnak az ügyfelek

Az autósok és intézmények jelenleg hét mobilparkolási szolgáltató közül választhatnak a keddtől működő új mobilparkolási rendszerben, ezek a három mobilcég, továbbá az Mpark, az Evopay és a Barion rendszert létrehozó Sense/Net Zrt., illetve az integrátor Nemzeti Mobilfizetési Zrt.

A társaság azt tanácsolja az autósoknak, hogy a nemzetimobilfizetes.hu honlapon a viszonteladók menüpontot választva tájékozódjanak az egyes szolgáltatók konkrét ajánlatairól. Ezek a honlap alapján összehasonlíthatók, és így az a szolgáltatás vehető igénybe, amely a leginkább megfelelő az egyedi igényeket és körülményeket figyelembe véve.
Aki viszont nem kívánja - vagy nincs lehetősége - igénybe venni ezt a tájékozódási lehetőséget, az ad hoc is parkolhat, ugyanúgy mint korábban, csupán a 810-es számot kell 763-ra cserélnie, mivel a zónaszámok változatlanok maradnak. A parkoló automaták tájékoztatói pedig - mivel átmatricázzák azokat - szintén tartalmazzák a legfontosabb új tudnivalókat - tájékoztatott a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.
A szolgáltatók többsége külön szerződés alapján szolgáltat, míg a három mobil telefonos cég ügyfelei - bizonyos feltételek mellett - külön szerződés nélkül a telefonegyenlegük terhére fizethetik a mobilparkolás díját is. Mindhárom - a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone - szolgáltató közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy július elsejét követően is változatlan formában nyújtják a mobilparkolás fizetésének szolgáltatását az ügyfeleiknek. A mobil távközlési szolgáltatók közül a Magyar Telekom és a Telenor sms-ben is tájékoztatták ügyfeleiket a hívószám változásáról.
Hét új mobilparkolási szolgáltató közül kell választaniuk azon cégeknek is, amelyek flottaszerződéssel rendelkeznek, de jelenlegi szolgáltatójuk nem csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez.
Mivel az eddigi integrátor, az EME Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik mobilparkolási szolgáltatót kell keresniük.
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer honlapján elérhető információk a viszonteladók ajánlatairól eltérő részletezésűek, így összehasonlításuk nem egyszerű feladat. A www.nemzetimobilfizetes.hu honlapon található tájékoztatásból kitűnik: a szolgáltatók más-más megoldást kínálnak eltérő költségen intézményi flották részére, alapvetően a mobiltelefon számlában jelenik meg a parkolási díj, de lehet bankkártyás feltöltést, sőt utólagos fizetést is választani.
A július elsejei változás csak az önkormányzati közterületi mobilparkolást érinti, magánterületeken, bevásárlóközpontok parkolóiban, illetve egyéb létesítmények parkolóiban a mobilparkolási rend nem változik.
A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer július elsején 98,5 százalékos készültségű, mert a közterületi parkolók nem egészen 1,5 százalékát kitevő zárttéri parkolók integrálása még folyamatban van. (MTI)

Mobilparkolás - Mától változik a hívószám

2014. július 1-tőll a korábbi 42 helyett 70 közterületi parkolási társaság területén érhető el a mobiltelefonos parkolás, amelynek 810-es behívószáma 763-ra változott.

Az autósok a díjfizetést hét közterületi mobilparkolást kínáló szolgáltatón keresztül tudják elindítani. A három mobilszolgáltatón keresztül továbbra is elérhető a népszerű, mobilegyenleg terhére történő, SMS- és telefonhívás alapú, úgynevezett ad hoc mobilparkolás.
Miután a közös behívószám 763-ra változott, a korábbi, 810-es számot hívó autósok SMS-ben kapnak/kaptak értesítést arról, hogy a szolgáltatás ott már nem érhető el, és az ad hoc mobilparkolást a következő számon: 20/30/70 763 xxxx (változatlan parkolási zónaszám) indíthatják el.
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez nem csatlakozott szolgáltatók – ilyen például az EME Zrt. – a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthatnak közterületi mobilparkolási szolgáltatást.
Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója közölte: amennyiben az ügyfelek nem az új behívószámon parkolnak, büntetés vár rájuk.
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. azt tanácsolja az autósoknak, hogy a nemzetimobilfizetes.hu honlapon a viszonteladók menüpontot választva tájékozódjanak az egyes szolgáltatók - a három mobilcég, továbbá az Mpark, az Evopay és a Barion rendszert létrehozó Sense/Net Zrt., illetve az integrátor Nemzeti Mobilfizetési Zrt. - konkrét ajánlatairól. Ezek más-más megoldást kínálnak - eltérő költségen - intézményi flották részére is, alapvetően a mobiltelefon számlában jelenik meg a parkolási díj, de lehet bankkártyás feltöltést, sőt utólagos fizetést is választani.

Nemzeti Mobilfizetési Zrt.: egységesen 10 százalék volt a szolgáltatói díj

Az önkormányzati tulajdonú parkolási társaságoknál egységesen 10 százalék volt a mobilparkolást üzemeltető szolgáltatónak járó díj - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az MTI megkeresésére.

Hozzátéve: ettől a szolgáltató néhány esetben, összesen 4 parkolási társaságnál tért el üzletpolitikai okok miatt.
A július 1-jétől érvényes országosan egységes mobilparkolási rendszer az eddigi 42 helyett az ország minden közterületi parkolási övezetében, összesen 70 önkormányzat közterületein biztosítja a mobilparkolási szolgáltatást.
Az új rendszer új, innovatív, úgy az önkormányzatok, mind az autósok számára hasznos és költségcsökkentő szolgáltatásokat fog kínálni, részben induláskor, részben későbbi fejlesztési fázisban.
A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. így reagált Varga Zoltán, a Central-Fund Kockázati Tőkealap Kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatójának hétfőn egy budapesti sajtótájékoztatón tett állítására, miszerint: azzal, hogy keddtől a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-n keresztül történik a mobil parkolás, az önkormányzatok évi 500 millió forint veszteséget szenvednek el, mivel az új társaság 10 százalék díjat számít fel. A Central-Fund az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. egyik tulajdonosa. Az EME nem csatlakozott a Nemzeti Mobilfizetési Rendszerhez, így a törvényi szabályozás szerint a továbbiakban nem nyújthat közterületi mobilparkolási szolgáltatást.

Parkolás és autópálya-matrica vásárlása mobil díja 2014-ben tervezet

Módosul a nemzeti fizetési rendszerről szóló kormányrendelet, amely a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. által felszámított tranzakciós díjak mértékét szabályozza, a tervezet szerint egyéni ügyfeleknek parkolás esetén tranzakciónként 50 forint, autópálya-matrica vásárlása esetén pedig a korábbi 80 helyett 50 forint úgynevezett kényelmi díjat kellene fizetniük. - MTI 2014. január 24. Ez még tervezet!

Szerk.: Ennek olcsóbnak kellene lennie, hiszen nem történik emberi beavatkozás... Nem kell drága automatát üzemeltetni vagy éppen az autópálya-matrica értekísítőknek jutalékot fizetni...

Parkolás Budapesten 2013

Parkolási várakozás díjak 2013-ban:

Röviden: a BKV jegyek emelésével a várakozási díjak is emelkednek.

A Fővárosi Közgyűlés októberben döntött a BKV-jegyárak január 1-jétõl 350 forintra történő emeléséről. Budapesten a parkolási tarifákat mindenhol a vonaljegy árához kell igazítani,
így a XIII. kerületben is nő az óránként fizetendő várakozási, de a pótdíj is. Ahol eddig 400 forintot kellett fizetni, ott ez január elsejétől negyven forinttal többe kerül, a pótdíj pedig ötezerről 5500-ra nő, ha azt 15 napon belül befizetik. Ahol 2012-ben 240 forintba került a parkolás, jövőre már 265 forintba fog, a büntetés pedig háromezerről 3315 forintra nő. Az eddigi legolcsóbb, 160 forintos zónában pedig januártól 175 forint lesz az egyórányi parkolás ára, míg a pótdíj kétezerről 2190 forintra emelkedik.

A főváros január 1-jétõl a kerületek kezelésébe adja a tulajdonában lévő utak parkolás-üzemeltetését. Mivel ezek eddig is fizetős övezetek voltak, az itt élő vagy „tranzitautósok” a korábbi szabályok szerint várakozhatnak. A XIII: kerületi éves parkolási matricák továbbra sem lesznek érvényesek a Szent István körúton és a Váci út Gogol utcáig tartó szakaszán.
Onnantól észak felé azonban igen. (hasznos: Budapest utcakereső térkép)

Parkolási övezetek és díjak Budapesten 2013

parkolási díjak Budapesten, a budapesti parkolási övezetekBudapest parkolási övezeteinek tarifái 2013. január 1-től

Gyermekszállítási parkolási kedvezmény a XIII kerületben - 2013

gyermekszállítási tárcsa ingyenes félórás parkoláshozA XIII. Kerületi Önkormányzat döntése értelmében a XIII. kerületi állandó lakcímmel rendelkező szülők, akiknek a gyermeke a kerület várakozási övezet területén működő bölcsődébe, óvodába vagy általános iskolába jár, az idei tanévtől Gyermekszállítási parkolási kedvezményt vehetnek igénybe.

A gyermekét szállító szülő 15.00 - 18.00 óra között fél óra időtartamban ingyenesen várakozhat saját tulajdonú gépjárművével az oktatási, nevelési intézmény közelében, amennyiben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. valamelyik Központi Ügyfélszolgálatán igényelte és kiváltotta a "parkolótárcsát". A parkolótárcsa óráján a szülő beállítja az érkezési időpontot, amelytől kezdődően a gépjármű 30 percig ingyenesen várakozhat a bölcsőde, óvoda vagy az általános iskola előtt.

Az igénylés feltételei hasonlóak az éves várakozási engedély (parkolási matrica) kiváltási feltételeihez: aláírt, kitöltött igénylőlap, intézménylátogatási igazolás, a saját tulajdonú gépkocsi érvényes forgalmi engedélye, az ügyviteli díj megfizetése (2.000 Ft).

Az ügyfélszolgálat e kedvezmény kiadásakor is ellenőrzi a gépjárműadó megfizetését, valamint hogy az autónak van-e korábbi parkolási- és pótdíjtartozása.

A kedvezményt azok az állandó lakcímmel, saját tulajdonú gépjárművel rendelkező szülők igényelhetik, akik az egyik parkolási zónából a másik parkolási zónába, vagy a fizető várakozási övezeten kívüli állandó lakóhellyel rendelkeznek és valamelyik fizető övezetbe hordják bölcsődébe, óvodába, általános iskolába gyermekeiket.

2013. augusztus 24. kozszolgaltato.bp13.hu

Egységes fővárosi parkolási rendszert sürget az ombudsman - 2013

A fővárosban nem jelzik egyértelműen, hogy adott terület melyik parkolási társasághoz tartozik, emiatt Szabó Máté ombudsman ismételten egy egységes budapesti parkolási rendszer létrehozását sürgette a főpolgármesternél.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ombudsmanhoz fordult panaszos az Andrássy úton található jegykiadó automatánál váltott parkolójegyet, azonban csak egy közeli utcában tudott megállni autójával. A parkolójegyet a szélvédő mögé tette, azonban a parkolási társaság munkatársa pótdíjfizetési felszólítást helyezett el a járművön, arra hivatkozva, hogy "nincs érvényes parkolójegy". A panaszos a pótdíjkiszabás eltörlését kérte, ám ezt a parkolási társaság elutasította.
Az ombudsman az elmúlt években többször is felhívta a jogalkotó, valamint a parkolási társaságok figyelmét arra, hogy a fővárosban még mindig nem jött létre egységes parkolási rend, sőt a fővárosi közterületi parkolási feladatokat egyre több szervezet látja el.
Szabó Máté szerint el kell kerülni, hogy az autósokat indokolatlan zaklatás érje azért, mert a parkolójegyüket nem a megfelelő automatánál váltották meg, ezért felkérte a parkolási társaságot, hogy fontolja meg a befizetett pótdíj visszautalását. Tarlós István főpolgármesternek pedig javasolta, hogy kezdeményezze Budapest egységes parkolási rendszerének a kialakítását - zárul a közlemény.

Budapest, 2013. július 3., szerda (MTI)

Parkolás 2013 a budapesti III. kerületben

A III. kerület központjában 2013. áprilistól fizetni kell majd a parkolásért. A polgármester szerint ezt az utolsó pillanatig igyekeztek elkerülni, de a városhatáron elmaradt P+R parkoló beruházások és a szomszédos városrészek fizetős zónái miatt sokan Óbuda közepén teszik le autójukat, az ott élők pedig nem tudnak megállni.

A jogszabály értelmében 2013. április 1-jétől munkanapokon reggel 8 órától 18 óráig a kijelölt övezetekben díjköteles a parkolás. Az óradíj a belső övezetben 240 forint, a külsőben 160 forint. Parkolási díjat kell majd fizetni egyebek mellett a Flórián téren; a Szépvölgyi út - Montevideó utca - Seregély köz - Seregély utca - Kecske utca - Nagyszombat utca - Végvár utca - Doberdó út - Bécsi út - Nagyszombat utca - budai alsó rakpart által határolt területen; valamint a Nagyszombat utca - Bécsi út - Vörösvári út - Hévízi út - óbudai rakpart - budai alsó rakpart által határolt területen.

A kerület tájékoztatása szerint a III. kerületi állandó lakosok három különböző kedvezményt is igénybe vehetnek. A lakhelyük zónáján belül, lakásonként két gépjármű után nem kell fizetniük, a zónán kívül hivatali vagy egyéb ügyek intézéséhez pedig napi egyszer másfél óra ingyenes parkolás jár, regisztráció után. Az oktatási-nevelési intézménynél reggel 8 és 9 óra, valamint 13 és 18 óra között 20-20 percig ugyancsak nem kell fizetniük azoknak az óbudaiknak, akik regisztrálnak.

A közlemény szerint a kerület vezetése elsősorban forgalomtechnikai eszközként, nem pedig forrásteremtő lehetőségként tekint az új rendszerre, amelyet az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Óbudai Vagyonkezelő Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló Óbudai Parkolási Kft. működtet majd..(MTI)

Újabb utcákban kell parkolási díjat fizetni Budapesten a VI. és a XIV. kerületben. 2012.09.13.

A VI. és a XIV. kerületben újabb területeken kell parkolási díjat fizetni - várhatóan októbertől - a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki döntése értelmében. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton például 480 forintot kell majd fizetni óránként.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes 20 igennel, 12 tartózkodás mellett elfogadott előterjesztése szerint a VI. kerületben a Bulcsú utcának a Lehel utca és a Ferdinánd utca közötti szakasza lesz fizetős, ott időkorlát nélkül lehet majd parkolni óránként 400 forintért. A Lehel utcának a Ferdinánd híd és a Bulcsú utca közötti szakaszát szintén időkorlát nélküli várakozási területté nyilvánították.
A XIV. kerületben a Dózsa György út - Vágány utca - Róbert Károly körút - Ajtósi Dürer sor által határolt területen belül 8 és 18 óra között kell a parkolásért fizetni, időtartam-korlátozás nincs. Az Állatkerti körúton és a Gundel Károly úton 480 forintot kell fizetni óránként. Az 56-osok terén 320 forint lesz a tarifa, de háromórányi várakozás díjának kifizetése után aznap már nem kell újabb jegyet váltani.
A Hungária körút - Erzsébet királyné útja - Francia út - Kerepesi út - Dózsa György út - Ajtósi Dürer sor által határolt területen szintén 8 és 18 óra között kell majd fizetni a parkolásért 240 forintot óránként, és ott nem lesz időtartam-korlátozás. (MTI)

Parkolás az ünnepek alatt 2012

A fővárosban december 22-től a január 1-jei üzemzárásig nem kell fizetni a parkolásért. Ez alól kivétel az I. kerületben a Budai Vár és a Citadella alatti parkoló, a II. kerületben a Budagyöngye előtti parkoló, a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a XIII. kerületben a Margitszigeten lévő parkoló, a XIV. kerületben az 56-osok tere Hősök tere és Benczúr utca közötti szakasza, illetve a BKK által üzemeltetett őrzött P+R parkolók.

Várható változások 2012-ben, tobább nő a díjfizető területek száma

parkolási övezetek Budapesten a XIII kerületben 2012 tervezetTovább nő a fizetős övezetek területe. A XIII kerületben újabb területeken kell majd fizetni a várakozásért (a térképen narancssárga színnel jelölve az új díjfizetős terület, zöld szín a jelenlegi). A XIII. kerületi képviselő-testület 2011. decemberi döntését követően kezdődhet meg az előkészítés és a kivitelezés, így a változtatásokra 2012-ik év végétől kell számítani.
Kérdés, észrevétel a kerület ingyenes zöld számán: 06-80-200-306 vagy e-mail: ugyfelszolgalat@bp13.hu

forrás: budapest13.hu

2011-2012 Parkolás az ünnepek alatt - várakozási díjak Karácsony és Újév között

Idén a 2010-es évhez hasonlóan nem kell várakozási díjat fizetni az ünnepek alatt:

A 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendelet 5.§. (2) bekezdése alapján 2011. december 24. üzemkezdettől 2012. január 01-jén üzemzárásig nem kell várakozási díjat fizetni Budapesten.

Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról , a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról: A rendelet: 30/2010 (VI. 4.)

Idézet a rendeletből:

A várakozási övezetek területén - jelen rendelet 5. számú mellékletben megjelölt kivételekkel - minden év december 24-én üzemkezdettől az utána következő év január 1-jén üzemzárásig nem kell várakozási díjat fizetni.

Kivételek (lásd a fentebbi rendelet 5. számú melléklet 2-es pontja):

1. az I. kerületben, a Dísz tér, a Hunyadi János úton (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út
(Dísz tér és Lovas utca közötti szakasza), a Szent György utca és a Színház utca;
2. az I. kerületben a Szirtes út 32. és 34. szám alatti terület;
3. a XIII. kerületben, a Margitsziget északi fizető parkolója és a szállodák várakozóhelyei.

 

Parkolási övezetek és díjak Budapesten 2010. február 1-től érvényben. 2012-ben is ez az aktuális.

2010 február előtti egy év alatt háromszor emelkedtek a parkolási díjak Budapesten.

Budapest parkolás és várakozás díjak 2010 parkolási övezetekBudapest
Budapest parkolási övezetek és parkolási díjak árak 2010-től.
A főváros a várakozási díjtételeket változását a BKV jegyek árának módosításához kötötte.
A BKV jegyek ára 2010 elejétől változatlan maradt.

Budapest parkolási társaságok

Budapesti üzemeltetők

XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.
Közterületi Divízió - Parkolási Ágazat
1136 Budapest Hegedűs Gyula utca 15.
Weblap: www.parkolas.bp13.hu
E-mail: parkolas@kozszolgaltato.bp13.hu


Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.
Weblap: www.bop.hu
E-mail: levelek@bop.hu

Centrum Parkoló Rendszer Kft.
Weblap: www.centrumparkolo.hu
E-mail: ugyfelszolgalat@centrumparkolo.hu

Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás
Weblap: www.fkpt.hu
E-mail: info@fkpt.hu

Józsefvárosi Közterületi-és Parkolási Rendészet
(Józsefvárosi Közterület-felügyelet)
1084 Budapest, Német u. 17-19.
www.jkf.hu

Parking Kft.
Parkolás
 VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerületben 2011-től
Behajtási hozzájárulás ügyintézése
Ügyfélszolgálat: 1036 Budapest, Lajos u. 48-66.
tel: +36 1 374-0814 +36 1 374-0815 fax: +36 1 374-0724
e-mail: behajtas@parking.hu
Nyitvatartás:
H-Cs 08:00-17:00,P 08:00-14:00 Pénteken pénztár zárás: 13:00
A Parking Kft. a Fővárosi Önkormányzat 100 százalékos tulajdonú szervező, fejlesztő és tanácsadó szakcége.
www.parking.hu
E-mail: info@parking.hu

Budapesti parkolási díjak munkanap és hétvégén a fizető várakozóhelyeken

Többnyire(!):

Munkanapokon általában 8-18 illetve 8 és 20 óra között kell fizetni az övezettől függően.
Hétvégén a parkolás ingyenes Budapesten.

Kivételek: Margitsziget, Budai vár, ..
korlázotzások: időtartamra, behajtási engedély, illetve speciális esetek (pl:áruházi parkolók).

Csökkenhetnek a közlekedési bírságok, betilthatják a lézerblokkolót

Budapest, 2012. július 17. (MTI közlemény)

Csökkentené a közlekedési bírságok összegeit és betiltaná a lézerblokkolót is az a kormányrendelet-tervezet, amelyet következő ülésén tárgyal a kabinet - a várható változásokról Bíró Márk, a Fidesz-frakció közlekedési szabályok és szankciók átalakításáért felelős politikusa és Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub jogi képviselője számolt be kedden Budapesten. Bíró Márk és Kovács Kázmér az autóklub vezetéstechnikai pályája
mellett tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a rendelet-tervezetben szétválasztották a közlekedő társadalomra veszélyes, illetve arra veszélytelen szabálysértéseket, és ez
utóbbiak esetében alacsonyabb bírságokat állapítottak meg. Így a várakozási és megállási tilalom megszegéséért eddig kiszabott fix összegű, 30 ezer forintos bírság, egy senkit nem veszélytető tiltott parkolás esetén 10 ezer forintra fog mérséklődni, viszont ha valaki zebrán áll meg, annak már 25 ezer forintot kell fizetnie, míg az egyik legsúlyosabb büntetést, 50 ezer forintos bírságot kap az, aki mozgássérülteknek fenntartott helyen parkol - hangzott el.

Bíró Márk közölte azt is: betiltják a lézerblokkolót, de a radardetektort nem. A fideszes képviselő a változások között említette azt is, hogy a vasúti átjárón való tiltott áthajtás esetében az eddigi 300 ezer forintos bírságot 60 ezer forintra mérsékelik, és azt is meghatározzák, hogy ez a szabálysértés csakott büntethető, ahol valóban jár vasút. Hozzátette: emellett nem lesz büntethető az egészségügyi doboz hiánya, csak akkor, ha szükség lenne rá, de nincs. Így a rendőr csak azért nem állíthatná meg az autóst, hogy kifejezetten az egészségügyi dobozt vagy a láthatóságimellényt ellenőrizze - tette hozzá. Kovács Kázmér a változások közül azt emelte ki, hogy az eddigiektől eltérően nem lesz büntethető az, aki saját garázsa előtt parkol. Emellett - folytatta - bíróság előtt vitathatja felelősségét az, aki "végszükségszerű ok" miatt parkol szabálytalanul, mert például egy vajúdó kismamát visz kórházba. Az autóklub jogi képviselője azt is elmondta: a
kerékpárosok tekintetében a véralkoholszinttől függően differenciálják a bírságolást, és a jövőben a 0,5 és 0,8 ezrelék közötti véralkoholszint csak akkor lesz büntethető, ha a kerékpáros veszélyhelyzetet teremt, vagy ha főúton közlekedik. Jelenleg ugyanis az is több tízezer forintos bírságot kaphat, aki egyik tanyáról a másikra egy földúton közlekedik egy-két pohár sör után - jegyezte meg. Bíró Márk szerint csütörtökön kerül kormány elé rendelet-tervezet, a változások augusztus 1-én, illetve szeptember
1-én léphetnek hatályba
. Kovács Kázmér emlékeztetett arra, hogy kormányrendelet-tervezet előzménye az a jogszabályváltozás volt, amelynek alapján a közigazgatási bírság helyett a jövőben szabálysértésnek minősül a várakozási és megállási tilalom megszegése. A kormányrendelettel kapcsolatban utalt arra, hogy ősszel egyes részletszabályokat tovább finomíthatnak, szóba kerülhet egyes bírságösszegek csökkentése, arányosítása, esetleg súlyosbítása.
Bíró Márk emlékeztetett arra, hogy májusban munkacsoportot hoztak létre a Fidesz szakpolitikusai, az illetékes minisztériumok és a társadalmi szereplők a KRESZ módosítása és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetések "életszerűvé szabása" érdekében.
A fideszes képviselő szerint azóta már 300 észrevétel érkezett kreszmodositas@gmail.com e-mail címre, ahová továbbra is várják a KRESZ-szel kapcsolatos észrevételeket, építő jellegű javaslatokat.

2012 március 15-i ünnepek és a négynapos hosszúhétvége alatt

A négynapos ünnep alatt ingyenes a parkolás a fővárosban, a megszokott ünnepi helyszíneken pedig lezárásokra kell számítani.

A főváros honlapja  (www.budapest.hu) és a Budapesti Közlekedés Központ (http://www.bkk.hu/2012/03/marcius15_120314/) közleménye alapján:

Március 15-én, csütörtökön valamint, március 16-án, pénteken a főváros teljes területén díjmentes lesz a közterületi parkolás.
Tekintettel arra, hogy a pénteki nap helyett március 24-e (szombat) munkanapnak minősül, ezért a szombati nap díjköteles.

Parkolási szabálysértések egységesítése 2012-ben

parkolás  kerékbilincs2012 első negyedévétől változhatnak a kerékbilincselés szabályai, az erről szóló javaslatot 24 igen szavazattal, 5 tartózkodással fogadta el a közgyűlés. Az autókat csak a legszükségesebb esetekben fogják megbéklyózni. Ha a tilosban parkoló autó üzemképtelen, illetve akadályozza a forgalmat vagy a közbiztonságot, akkor elszállíttatják. Jogszabály-módosítást is kezdeményeznek, hogy a főváros által kezdeményezett szabálysértési eljárásokban kiszabott bírságok a fővárost illessék, a kerületek helyett. A főpolgármester azzal indokolta a változtatást, hogy a fővárosban nem egységes a kerékbilincselési gyakorlat, van, ahol a Fővárosi Közterület-felügyelet bármelyik kerületi közterületen eljárhat, van, ahol csak kerékbilincselhet, és van, ahol semmilyen jogköre nincs. Tarlós István szerint tarthatatlan, hogy a közlekedési szabálytalanságok legkirívóbb szabálysértői alig, vagy egyáltalán nem vonhatók felelősségre, ezért kell egységesebbé, átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé kell tenni a szabálytalan járművek elszállítását és kerékbilincselését. - www.budapest.hu

Parkolási változások Budapesten 2011-ben

Két helyen csökken a parkolási díj kihasználatlanság miatt

Óránkénti 160 forintra csökkenti Budapest a pesti alsó rakpart XIII. kerületi részén a parkolási díj összegét, mert kevesen használják a parkolókat. A képviselők az erről szóló előterjesztést 29 igen és 2 tartózkodás mellett fogadták el szerdán. Csökken a parkolási díj a II. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron is.

György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes előterjesztése szerint a pesti alsó rakpart XIII. kerületi részén korábban, amikor nem kellett fizetni, 100 százalék felett volt a kihasználtság. A várakozási díj bevezetése után ez a mutató 15 százalékra csökkent; ennek nagy részét pedig a szabálytalanul parkoló autók teszik ki, amelyek után nem fizetnek parkolási díjat.
A főpolgármester-helyettes azt javasolta, hogy 240-ről 160 forintra csökkentsék a várakozási díj mértékét óránként. Az az autós, aki 3 órára megfizeti a parkolási díjat, az üzemidő végéig várakozhat ugyanazon a helyen.
Csökken a Szilágyi Erzsébet fasoron is a várakozási díj mértéke a Pázsit utca és a Házmán utca között, ahol idén januártól kell fizetni. A járművel itt várakozóknak az eddigi 320 forint helyett 240 forintot kell fizetnie.
Az alsó rakpart V. kerületi részén, ahol jelenleg 400 forintot kell fizetni óránként, György István azt javasolta, hogy ne változtassanak a díjakon. Bár csökkent a kihasználtság, hamarosan buszparkolókat fognak kialakítani, ami csökkenti a személyautók parkolóhelyeinek számát.
A pótdíj kiszabásáról szóló értesítésen a jövőben fel kell majd tüntetni a türelmi időt, vagyis azt, hogy az ellenőrzéstől számított 5 percen belül nem kell fizetni a bírságért, ha a jármű vezetőjének van érvényes parkolójegye erre az időszakra.
Változik a szabálytalanul tárolt járművekre vonatkozó passzus is, ezentúl az üzemképtelen járművet szabálytalanul tároló autósok szabálysértést követnek el, és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújthatók.

Új parkolási társaság 2011-től

A Parking Kft. 2011 januárjától átvette a BÖP Kft-től a fővárosi tulajdonú közterületeken a parkolás-üzemeltetési feladatokat. A VI., VII., VIII., IX. és XIII. kerület fővárosi főútvonalain így a parkolási tevékenységet végre a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló cég látja majd el, ami az egyik első, fontos lépés az egységes budapesti parkolási rendszer megteremtése felé. Az ehhez szükséges döntést a Fővárosi Közgyűlés 2010. november 24-én meghozta: egyrészt felhatalmazta a főpolgármestert az elengedhetetlen cégjogi intézkedések megtételére, másfelől pedig megbízta a Parking Kft-t, hogy parkolóőröket vegyen fel, s teremtse meg az üzemeltetés feltételeit.

Ingyenes parkolás - várakozás Budapesten a Karácsonyi Újévi ünnepek alatt

Ingyen parkolás a fővárosban a téli szünetben:
A Magyar Parkolási Szövetség összeállítást készített a 2010-es év végi időszakban érvényes közterületi parkolási díjakról Budapesten és az ország nagyobb városaiban.

A fővárosi várakozási övezetekben 2010. december 24-én, pénteken üzemkezdettől 2011. január 2-án, vasárnap üzemzárásig nem kell fizetni a várakozásért. Röviden összefoglalva:

2010. december 20. hétfő - december 23. csütörtök 08:00 - 20:00 díjfizetés
2010. december 24. péntek - 2011. január 2. vasárnap a várakozás díjmentes

Kivétel a Budai Vár, a Citadella alatti parkoló és a Margitszigeti parkoló, ahol 0 órától 24 óráig kell fizetni a várakozásért.

Ingyenes parkolási lehetőségek a fizető övezetekben

I. Batthyány tér (alsó rakpart)
I. Batthyány tér (felső rakpart)
I. Clark Ádám térnél: Lánchíd utca nyugati oldala (másik oldal fizetős!)
II. Árpád fejedelem útja
II. Báthory utca (Pesthidegkút)
II. Hidász utca
II. Hűvösvölgyi út (Szépilona)
III. Vörösvári út (Szőlő utca)
IV. Bocskai utca (Újpest-Városkapu)
VIII. Üllői út (Nagyvárad tér)
IX. Ecseri út
IX. Pöttyös utca
X. Kerepesi út (Pillangó utca)
X. Örs vezér tere
X. Üllői út (Népliget)
XIII. Váci út (Róbert Károly körút, Árpád híd felüljáró alatt)
XIV. Kacsóh Pongrác út (Mexikói út)
XVI. Ostoros út (Cinkota HÉV állomás)
XVII. Rákosliget, vasútállomás
XIX. Határ út
XXII. Budatétény, vasútállomás (Campona)

További ingyenes és fizető P+R parkolók Budapesten:
Ingyenes és fitzető parkolók

Legfontosabb Parkolási Változások 2010

A következőkben összefoglaljuk a 2010. július 1-től érvényes legfontosabb változásokat.
Ezek csak tájékoztató jellegűek, részletek a Magyar Közlöny 2010. évi 93. számában.
Parkolási változsok: Magyar Közlöny 2010/93.

Parkoló üzemeltetése

A közterületi várakozási (parkolási) közszolgáltatást magáncég nem, csak az önkormányzat, vagy kizá-rólagos tulajdonában lévő szolgáltató láthatja el.
A törvényi előírás szerint a már meglévő, magán cégekkel kötött szerződések életben maradnak, de nem hosszab-bíthatók meg, és területi hatályuk nem terjeszthető ki!

Parkolási jogviszony és pótdíjfizetési felszólítás

A várakozás a szolgáltató (üzemeltető) és a vára-kozási terület igénybevevője közötti polgári jogi jogviszony.
A díjak és pótdíjak beszedése a polgári jogviszonyra vonatko-zó jogszabályok alapján történik, fizetési meghagyással (FMH) indul. Az FMH-t külön jogszabályi előírás alapján a közjegyzők bocsátják ki.

Felelősség - ki fizeti a parkolási pótdíjat

A várakozási díj és a pótdíj megfizetéséért a jármű üzembentartója felel.
A pótdíjak behajtása során nincs jelentősége, hogy ki vezette a gépjárművet.

Parkolási tarifák és díjak

A várakozási díj nem lehet több, mint meghatáro-zott időszakra vetített egy liter 95-ös ólmozatlan benzin átlagárának a kétszerese.
A tényleges díjakat a helyi (fővárosban a fővárosi) önkor-mányzat állapíthatja meg, a törvényi maximumon belül. Az elvi maximális várakozási díj 2010-ben 544 Ft.

Minimálisan fizetendő parkolási díj meghatározása

A minimálisan fizetendő díj jegykiadó automata, sorompó, mobil parkolás esetén 15 perc, előre vál-tott jegy esetén 30 perc, kézi díjbeszedés esetén egy órának megfelelő összeg, 5Ft-ra kerekítve.
Országosan egységessé válik, hogy mennyi időre kell minimá-lisan díjat fizetni. Mobil telefonos fizetéskor az egy percen belül leállított parkolásra (téves indítás) nem vonatkozik a szabály.

Parkolás fizetésének türelmi ideje

Türelmi idő: az egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén a jegy lejárta után 5 percen belül, hosszabb időre történt fizetés esetén 15 percen belül pótdíjat nem kell fizetni. A türelmi idő csak a megváltott jegyek esetén létezik, amennyiben nem történt díjfizetés, türelmi idő nincs.

Pótdíj összege és mértéke

Érvénytelen várakozás esetén egy órai díjat és ezen felül pótdíjat kell fizetni. A pótdíj összege a kiszabás napját követő 15 napon belüli befizetés esetén az adott napon belül díjköteles időszakra és további két órai várakozásra számított várakozási díj, 15 napon túli befizetés esetén az egy órai vára-kozási díj negyvenszerese.
Az önkormányzatok a pótdíj mértékét tehát nem szabhatják meg önállóan.
15 napon belül fizetendő: D+(T+2)*D. 15 napon túl fizetendő: D+40*D
ahol T=Napi üzemidő, D=Óradíj

Példák a pótdíj számításához: pótdíj számítása

Elévülés

A várakozási díj és a pótdíjfizetési kötelezettség továbbra is egy év alatt évül el, késedelmi kamat to-vábbra sem követelhető, a 60 napos jogvesztő ha-táridőn belül kiküldendő felszólító levél továbbra is előírás, de a 60 napos határidő nem alkalmazha-tó, ha a gépjármű üzembentartója jogszabálysze-gés miatt elmulasztotta bejelenteni a változásokat!
A Kktv összefoglalta mindazon előírásokat, melyeket a szol-gáltatóknak (üzemeltetőknek) be kell tartaniuk a pótdíjak be-hajtása során. Ezek a korábbiakhoz képest nem változtak. Amennyiben viszont valaki elmulasztja átíratni a forgalmi en-gedélyben pl. a lakcímének változását, az ebből eredő jogi és pénzügyi következmények őt terhelik.

Parkolási díjak felhasználása

A várakozási díj, a pótdíj a tulajdonos önkormány-zatot illeti meg, a várakozási díjakból és pótdíjakból eredő bevételeket és azok felhasználását a helyi önkormányzatnak nyilván kell tartania. Az önkormányzatok honlapjain lehet majd megtudni, hogy a parkolási bevételek milyen nagyságrendűek voltak, és azokat mire használták fel.

Parkolás díjfizetésének célja

A parkolási díjfizetés alkalmazásának célja: a megnövekedett autóállomány számára nincs elegendő parkolóhely, így muszáj a rendelkezésre álló parkolóhelyeket elosztani.
Megjegyzés: sajnos előfordul, hogy bevételszerzés a cél, ilyen esetben fel kell lépni (most már ) az önkormányzatoknál.

Budapest parkolási változások 2010 XIII és IX kerület

Budapesten 2010. május 10-től a IX. kerületben a Bokréta utca - Mester utca - Haller utca és az Üllői út, valamint a Haller utca - Soroksári út - Tóth Kálmán utca és a Mester utca által határolt területek fizetős parkolási övezetek.

A fent említett övezetek egy parkolási zónát alkotnak, amelyekben az autósok 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében maximálisan három óráig parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. tájékoztatja továbbá tisztelt Ügyfeleit, hogy 2010. május 10-től a XIII. kerületben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca és a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területek szintén fizetős parkolási övezetek.

A fent említett övezetek két parkolási zónát alkotnak, amelyekben a Dráva utca - Váci út - Róbert Károly körút - Népfürdő utca által határolt területen 240 Ft/óra, a Róbert Károly körút - Váci út - Rákos patak - Népfürdő utca által határolt területen 160 Ft/óra várakozási díj megfizetése ellenében időkorlát nélkül parkolhatnak hétköznap 08.00 - 18.00 óra között. Hétvégén és munkaszüneti napokon a parkolás díjmentes.

 

Budapest parkolási változások 2009


A új parkolási rend 2009. június 2-ai életbe lépése óta tülekednek az autósok a nemfizető parkolóhelyekért. A fővárosi forgalom egyelőre nem csökkent számottevően, azonban több utca kiürült, különösen ott, ahol óránként 300 forintnál is drágább a parkolás.

Az új parkolási rend életbe lépése előtt, és azóta is kiemelt helyen foglalkozik a média a változásokkal. A legfontosabb módosításokról az újságokból, rádióból, tévéből értesülhettünk, illetve a Parking Kft. is készített egy szóróanyagot, amit a város több pontján osztogattak az autósoknak. Ebben összefoglalták azt a 10 tudnivalót, amire oda kell figyelnünk, ha Budapesten parkolunk, és nem mellékesen értesítenek minket arról, hogy "a főváros már nemcsak kér, hanem szolgáltat is".

Van azonban néhány olyan eleme a rendeletnek, amivel az ember csak akkor szembesül, amikor odaáll az automata elé jegyet váltani, vagy amikor megtalálja a "mikuláscsomagot" autója szélvédőjén.

Azzal mindenki tisztában volt, hogy a főváros kibővítette a díjfizető övezeteket. "Az élhetőbb főváros és a minél hatékonyabb forgalomszabályozás érdekében" az eddig nem fizetős, de parkolási övezetben lévő fővárosi tulajdonú utak díjfizetősek lettek, illetve fizetés alá vonták a főváros egyes túlzsúfolt részeit is - például Csepelt.
Amiről azonban nem tudtunk, vagy nem volt elég alapos a tájékoztatás, esetleg elkerülte a figyelmünket: 2009. júniusától a garázs- és kapubeállók előtt is fizetni kell. Erre a rendelet első fejezetének első paragrafusa kötelez: "A rendelet hatálya kiterjed Budapest főváros közigazgatási területén található valamennyi várakozás céljára kijelölt, vagy várakozási célra igénybe vett közterületre, kivéve a közterületen létesített taxiállomásokat, amelyeken történő várakozás feltételeiről külön jogszabály rendelkezik." Vagyis hiába parkol az autós saját garázsbejárója elé, ahol eddig sosem büntették meg, most ott is számíthat arra, hogy a parkolóőr lefotózza és kiszabja az óránkénti parkolási díj tizenegyszeresét.

Változott a pótdíj összege is: aki 5 napon belül befizeti büntetését, az az adott területre érvényes egyórai várakozási díj tízszeresével megússza, aki viszont öt naptári napon túl, de kilencven naptári napon belül fizet, annak az egyórai várakozási díj harmincszorosát kell kicsengetnie. Ha valaki kilencven napnál tovább halogatja a büntetés befizetését, ötvenszerese pótdíjra számíthat. A mozgáskorlátozottak helyén parkoló autóst rögtön az egyórai várakozási díj háromszázszorosára büntetik.

A türelmi idő a következőképpen alakul: egy óránál rövidebb időre történő díjfizetés esetén 5 perc, egy órára vagy annál hosszabb időre történő díjfizetés esetén 15 perc. Ha parkolójegyünket figyelmetlenségből rossz helyre tettük, vagy azalatt az idő alatt, amíg a jegyet vesszük megbüntetnek, élhetünk a jegybemutatás lehetőségével. De figyelem! Ezt a büntetéstől számított 5 napon belül, havonta csak egy alkalommal tehetjük meg, és akkor is csak abban az esetben fogadják el, ha nincs 30 napnál régebbi tartozásunk. Ha valakit reggel 8 óra után pár perccel megbüntetnek, méltányossági kérelemmel élhet.

A fentieken kívül szintén fontos változás, hogy a Nagykörúton belül a pesti oldalon a díjfizetési időszak az eddigi 18 óra helyett 20 óráig tart. Az indoklás szerint erre azért volt szükség, mert a megnövekedett forgalom és a későbbre tolódó munkaidő miatt a helyi lakosok alig tudnak leparkolni saját otthonuk előtt.

Szigorodik a lakossági engedélyek kiadása, lakásonként az első személygépkocsira kiadott hozzájárulás ingyenes, a második esetében a kedvezmény mértéke maximum 50 százalékos.

Ami a leginkább pénztárcánkba vág: a díjemelés. A főváros hat parkolási zónája közül a legdrágább a Budai vár, itt óránként 580 forint a parkolás. Mindegyik zóna parkolási díja növekedett, az új árak: 435 forint/óra (korábban 345), 365 forint/óra (korábban 300), 290 forint/óra (265), 220 forint/óra (korábban is 220) a legkülső területeken pedig 145 forint/óra, a korábbi 115-130 forint helyett. Számos helyen a díjemelés mértéke azonban meghaladta az előre bejelentett 30 százalékot: a XIII. kerület, Pozsonyi út környékén például az óránkénti százegynéhány forintról 365-re emelkedett a parkolási díj.

Szerk. megjegyzés: Július 1-e utáni áfa emelési árakat lásd a fentebbi parkolási övezetek képen.

Mit kapunk mindezekért cserébe? A díjemelések ellenére továbbra sem lehet papírpénzzel és bankkártyával fizetni. Szmogriadó esetén a közlekedésből kitiltott autók után nem kell majd parkolási díjat fizetni. A parkolási társaságok közös ügyfélszolgálatot hoznak létre, és átjárhatóvá teszik rendszereiket, vagyis nem kell majd figyelnünk, hogy melyik automatában dobjuk a pénzt. 2011. januárig létrehoznak egy weboldalt, ahol azonnal láthatjuk, ha megbüntettek, és ha szükséges, kifizethetjük a bírságot.

Átláthatóbbá teszik a gazdálkodásukat: a parkolásból befolyt pénzt P+R parkolók létesítésére, mélygarázsok építésére, a közösségi közlekedés fejlesztésére, EU-s pénzek megszerzésére, a mozgáskorlátozottak közlekedési esélyegyenlőségének megteremtésére fordítják.

Az új parkolási rendeletet a Fővárosi Közgyűlésben helyet foglaló politikusok - 1 kivételével - egyhangúan megszavazták.

(forrás: privatbankar.hu)

Budapest belváros parkolási díjak és időtartamok 2011

Budapest belváros parkolási díjak övezetek behajtás engedéllyel Budapest belváros
Budapest belvárosi parkolási díjak, behajtási tilalom, behajtás engedéllyel

Díjfizetési időszak:

Munkanap
08.00 - 20.00 óráig

Díjak mértéke

Fontos tudni, hogy a jegykiadó automaták min. 15 percnek megfelelő, 5 Ft-ra kerekített összeg befizetése esetén adnak jegyet.
Nem kell minden megkezdett órát teljes díjjal fizetni.

Az időkorlátozás a teljes belvárosi kerületben 3 óra, kivéve a Pesti alsó rakpartot, ahol nincs időkorlátozás.

A várakozási díjat a várakozás megkezdésekor kell fizetni.
A jegykiadó automatánál készpénzzel, vagy parkolókártyával lehet jegyet váltani, melyet az első szélvédő mögé, teljes egészében jól látható módon, az információt adó oldalával felfelé kell elhelyezni.

A díjat meg lehet fizetni mobil telefon használatával is. Ehhez az EME Zrt-vel kötött szerződés, vagy a mobil szolgáltatók ún. Ad-hoc parkolási szolgáltatása szükséges.

 

Liszt Ferenc repülőtér, Ferihegy parkolási díjak

Ferihegy 1 és Ferihegy 2 parkolási árak

Díjak
Ferihegy 1 Gyorsparkoló
Idő Ft/ Forint
0- 5 perc/min. 0
6- 30 perc/min. 710
31- 60 perc/min. 940

Ferihegy rövidtávú parkoló:
Ferihegy 1-n egy 340 férőhelyes parkoló áll utasaink rendelkezésére, ahonnan a terminálok könnyen megközelíthetők.

Ferihegy parolás: Hosszú távú parkoló:
A legrövidebb parkolási idő 1 nap.

Részletes reptéri díjtáblázat amely 2010 március 1-től érvényes:

Liszt Ferenc repülőtér parkolási díjak

Autóbuszparkoló:

Díjak Ferihegy 1, 2 Autóbusz parkoló

Idő Ft/HUF
1 - 4 óra 1000
> 5 óra +500

Egyéb hosszabb távú parkolás a repülővel utazók számára

A drága parkolási árak miatt, több cég is őrzött parkolót létesített a környéken, ahol meg lehet állni és innen akár ki- és vissza is szállítanak a reptérről (ez benne van a parkolási díjban).

Teherforgalmi korlátozások, tehergépjármű behajtási zónák

3,5 7,5 12 tonnás tehergépjármű korlátozások, korlátozás nélküli útvonalak és célzónák Budapesten:
Teherforgalmi korlátozások térkép

Parkolás a Margitszigeten

Margitszigeti parkoló parkolási lehetőségeiről itt lehet többet olvasni:
Margitszigeti parkolás Margitsziget

Parkolás a budai Várnegyedben

Behajtás és parkolás a Várban: Budai Vár parkolás

Büntetések, behajtási tilalom , gyorshajtás és egyéb szabálysértési vétségek díjai

Büntetési díjak

Parkolóóra

Parkolási díj fizetése parkolóórával: parkolóóra.

Parkolási botrányok a korábbi időszakokból

Amikor még a rosszul működő állami szektor helyet a magánszektor üzemeltette a budapesti parkolást:
Parkolási magáncégek és a pénzek Hová folynak a parkolási pénzek

Budapest térkép egyirányú utak jelölve

Közlekedési dugók online térképe: Forgalmi Dugók Budapesten

Navigációhoz:
Budapest GPS koordniáták

Térkép GPS koordinátákhoz, keresés gps koordináták alapján:
Hely keresése GPS koordináták alapján.

Budapest távolsági adatai egy adott várostól géprájművel és légvonalban:
Budapest távolsága.

KRESZ módosítások 2011

A KRESZ 2011-es módosítása elsősorban a tehergépkocsik előzési tilalmára és követési távolságára vonatkozik:
KRESZ módosítások 2011

Mikor számoltatják el a parkolási maffiákat?

2013-ban még mindig aktuális kérdés! Néhány hete hódító útjára indult a "Háború a népnyúzó intézkedések ellen" című facebook oldal, mely rövid idő alatt rendkívüli népszerűségre tett szert.

Videó betöltése...

A képviselők 82%-a (a nagy koalíció) elégedett a jelenlegi helyzettel. Ön elégedett?

Dugófigyelő

A főváros közlekedési térképe, a google dugófigyelő segítségével nyomon követhetjük a főbb utakon a haladási sebességet: Dugófigyelő térkép

Parkolás

Itt lehet hozzászolni a Budapest parkolási témájához:

- © Futás.Net - Budapest - Budapest térkép - Távolság térkép -