Bejelentkezés 

Mezei Futóbajnokság, Mikulás futás és MASZ mezei futógála

Leírás Hosszú idő után ismét Budapest ad helyszínt a Mezeifutó Országos bajnokságnak. A november 27.-i „évzáró” bajnokság sok tekintetben eltér az eddigiektől.

A 12 egyéni- és csapatbajnoki verseny mellett a felnőttek két futama/ női 6 km-férfi 9 km az EA Permit sorozata keretében egyben nemzetközi is és az egész futófesztivál nyitányaként egy „össznépi” Mikulásfutásra is hívja a szövetség az iskolásokat, a futás kortalan szerelmeseit.

„- Miután a Magyar Atlétikai Szövetség elnyerte 2012-es Mezeifutó Európa bajnokság rendezési jogát, szeretnénk, ha ez az esemény nem csak az élsport zártkörű versenye lenne, hanem a szabadidősport és a diákok is csatlakoznának a rendezvény felvezető eseményeihez és ezáltal magukénak éreznék két év múlva a szentendrei kontinens bajnokságot is – vázolta az elképzeléseket Klenóczky Bea MASZ igazgató.

- Hagyományteremtő céllal a Mezeifutó OB első száma előtt 10.30-kor Mikulásfutást szervezünk gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak/ 1500 m. Célunk, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a sportolókat és a gyerekeket, a sportrajongókat.

A Mikulásfutamban együtt futnak a nevezőkkel a Magyar Atlétikai Szövetség által kiadott naptárban szereplő bajnokok és reménységek is. Több sportszövetséget is megkeresünk a felhívással, reméljük más sportágak képviselői is csatlakoznak hozzánk.

Ők érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi igazolással rajthoz állhatnak a nyílt felnőtt futamokban is. A nem bajnoki versenyekre a nevezési díj egy használható játék, könyv, sportszer, stb. A társadalmi felelősségvállalás, az egymásra való odafigyelés és sport szeretete jegyében minden évben szeretnénk megrendezni ezt a jótékonysági futást.

nevezési díjként összegyűjtött játékokat, könyveket a Magyar Atlétikai Szövetség és sportolói átadják a Mikulásgyárnak, amely az ajándékokat szétosztja a rászoruló gyerekek között.

Már jelezte részvételét az eseményen Pars Krisztián, Fazekas Róbert, Papp Krisztina, Hudi Ákos, Németh Kristóf, Kővágó Zoltán, Kálovics Anikó, Kazi Tamás, Zsivótzky Attila, Deák Nagy Marcell, Komiszár Kriszta, Vincze Dorina, Loránd Lilla, Nguyen Anasztázia.



Mezei OB Mikulés futás Mezei futógála kiírása:
http://www.futas.net/kiirasok/2010/mezeiobfutobajnoksag-mikulas-futas-mezei-futogala.pdf
Dátum Szo, November 27, 2010
Idõ 10:30 CET
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Pé, November 12, 2010 07:42 GMT
Megjegyzések Nincs