Bejelentkezés 

1956-os futás Veresegyház

Leírás 2010. október 23-án (szombat) 10 órára

a Kálvin térre (rossz idő esetén a Váci Mihály Művelődési Házba: Köves u. 14.)

az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett megemlékezésre.

Ünnepi beszédet mond: Harrach Péter országgyűlési képviselő

Közreműködik:
Veresegyház Város Fúvószenekara
Vezényel: Balogh Ferenc karmester

A "Szabadságdal" c. műsor szereplői:
Bokréta Táncegyüttes
Hagyományőrző Népi Együttes
Rendező-koreográfus: Paár Tibor

Ezt követően koszorúzással emlékeznek 1956 hőseire Veresegyház város civil és társadalmi szervezetei, valamint a pártok helyi szervezeteinek képviselői. A műsor után a római katolikus temetőben gyertyagyújtás, koszorúzás Radics Lajos '56-os mártír sírjánál.

Az ünnephez kapcsolódó program: október 23-án 15 órakor családi futóverseny indul 1956 méteren a Váci Mihály Művelődési Ház elől.


Tizennyolcadik alkalommal tartottuk a címben jelölt eseményt, mely 1993-ban Bogárdi Zoltán akkori MDF-es országgyűlési képviselő kezdeményezésére indult, és azóta - Morvai László lelkes szervezésében - hagyománnyá vált.

Tizenhét éve emlékezünk utcai futóversennyel nemzeti ünnepünk hőseire.

A rendezvény lebonyolításban évek óta nagy segítségünkre van a Fabriczius iskola és a Művelődési Ház néhány dolgozója (Bellai Klári, Hegedűs Gabi, Kovács Zsuzsa, Szkalákné Kati, Tímár Zoli - Szeriné Andi, Morvai Laci kedves feleség, Lili asszony) valamint a helyi Polgárőrség teljes állománya.

Valamennyiüknek hálásan köszönjük a munkájukat!

Ahhoz, hogy szinte mindenki kapjon ajándékot, üdítőt, a helyezettek érmeket, anyagi támogatókra is szükség van. Idén Veresegyház Város Önkormányzata és a Gramex 2000 Kft. támogatta a rendezvényt.

Külön köszönetet és gratulációt érdemel a város triatlon szakosztálya (Trimackók) Hegedűs Gabi és Szalma Róbert vezetésével, amelynek tagjai most már évek óta nagy létszámmal, és az érmes helyezések sokaságával meghatározó csoportja e rendezvényünknek.

Idén sajnos negatív részvételi csúcs született, mindössze 107-en teljesítették az 1956 m-es távot. Pedig az időjárás kegyes volt, ideális futóidő köszöntött ránk.

A címben megfogalmazott „családi” futás viszont szépen igazolódik. Együtt fut anya, apa, nagyszülő, gyermek, testvér, rokon. Szép, és felemelő élmény ez a futóknak is, közönségnek is, és a szervezőknek is!

10 korosztály első három helyezettje:
http://www.futas.net/eredmenyek/2010/veresegyhaz_futoverseny_eredmeny_ferfiak.doc
http://www.futas.net/eredmenyek/2010/veresegyhaz_futoverseny_eredmeny_nok.doc
Dátum Szo, Október 23, 2010
Idõ 15:00 CEST
Prioritás 5-Közepes
Hozzáférés Nyilvános
Létrehozta Futas Administrator
Frissítve Csü, Október 28, 2010 01:18 GMT
Megjegyzések Nincs